Te buliznál jeges gleccserben és lávacsatornában? Mutatjuk, hol teheted meg

Izlandon ez is megtörténhet, mert a Secret Solstice fesztivál szervezői egy elég különleges jeges programot is kitaláltak!

 

Képzeld el, hogy elutazol az északi országba, ahol váratlanul megismerkedsz néhány jó fej fiatallal, akik azonnal elrángatnak magukkal az aktuális nyári, de számunkra egyébként inkább téli, vagy maximum őszi hangulatú bulira. A három éjszakás fesztiválon először helikopterrel szállítva egy gleccseren bulizhatsz, majd másnap leereszkedhetsz egy jeges barlangba, amit egyébkén Izland vulkánjainak lávafolyamai alakítottak ki évezredekkel ezelőtt, majd egy éjféli hajós buli alkalmával az óceánon szórakozhatsz, ha ahhoz van kedved.

Gleccser. Láva-alagút. Éjféli óceánjáró hajós buli. Igen!

Ez a már nevében is sokat sejtető Secret Solstice fesztiválon mind megtörténhet. Vagyis megtörténhetett volna, mert idén már biztosan lemaradtunk az izlandiak egyik legnagyobb zenei megmozdulásáról. Azért a Reykjavíkban időző turisták és helyiek biztosan jól szórakoztak június 15-18. között, melyről ez a kép is jól árulkodik:

A gleccseres buli három felvonásban került megrendezésre, Izland második legnagyobb gleccserében, a Langjökull-ban. Az első napon az izlandi Baya adott hangot zenei áramlatának, majd másnap már az angol Ministry Of Sound sorozat berkein belül a Dusky és a Thugfucker lépett fel. Végül a harmadik napon funk és soul ütemek éltették a gleccserben bulizókat, Anderson prezentálásában.

A gleccser és óceántánc egyébként már az előző években is volt, de a láva-alagút idén került be a programok különleges mértékének emelésébe.

A Raufarholshellir egy 5000 éves lávacsatorna, Reykjavíkon kívül. A mintegy 1360 méter hosszú barlang 10-30 méter széles és ez Izland negyedik leghosszabb ilyen barlangja. Ebben a természetes térben került végül sor néhány igazán extra bulira.

A fesztivál hivatalos képei között sajnos nem találtunk sem az éjféli hajós, vagy a láva-csatornás fotókat a bulikról, de van pár a gleccserek félelmetes, jeges mélységéből és magáról a fesztiválról, melyekből mi is gyűjtöttünk egy szép összeállítást. És bár ott inkább ködös és szürke a nyár, azért biztos igazán különleges fesztivál lehet ez a Secret Solstice fesztivál, úgyhogy  jövőre érdemes felvenni a bakancslistánkra!