A Matt Bianco idén nyáron kétszer is Magyarországon zenél

A nyolcvanas évek egyik legmenőbb brit bandája szinte azonnal óriási hírnévre tett szert: különleges zenei világuk, a jazz és latin pop keveréke sokak kedvencévé tette a formációt. Idén nyáron a Matt Bianco két alkalommal is Magyarországon koncertezik: július 22-én Budapesten, augusztus 5-én pedig a Paloznaki Jazzpikniken láthatja őket a nagyérdemű. Kérdéseinkre a csapat frontembere, Mark Reilly válaszolt.

Már több alkalommal is jártatok Budapesten, Mi volt az első benyomásod a városról?

A nyolcvanas évek közepén látogattunk ide először, ekkor még erősen szovjet befolyás alatt állt a város. Több brit bandával érkeztünk ide egy olyan tv show felvételére, amit a várban vettek fel. Tisztán emlékszem arra, hogy mennyire lenyűgözött a panoráma.

Van esetleg olyan kedvenc helyetek, amit újra és újra szívesen felkerestek?

Imádok a rakparton sétálni, sajnos azonban általában nincs túl sok időnk turistáskodni.

Meglehetősen hosszú ideje tevékenykedtek a zeneiparban. Manapság a Youtube és iTunes korát éljük – rengeteg dolog változott, amióta zenélni kezdtetek. Hogyan élitek meg ezeket a változásokat?

Azt hiszem a social media nagyon nagy szerepet játszik a mai marketingstratégiában. Mivel a lemezeladások korántsem hoznak annyi bevételt, mint korábban, a koncertek sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak.

Mivel foglalkoztok most, illetve mik a tervek a jövőben?

Nemrég fejeztük be az új, Gravity névre hallgató Matt Bianco-albumot, amiben nagyon erős jazzhatás érzékelhető. Július végén jelenik meg Japánban, a világ többi részén pedig valamivel később.

 Jazz és bor – ez a Paloznaki Jazzpiknik esszenciája. Szerintetek mennyire illik össze a kettő?

Amikor először jártunk a Balatonnál, nagyon meglepődtünk. Nem is gondoltuk, hogy ekkora tóról van szó. Egyszerűen csodás a hely hangulata, így a jazz és bor páros tökéletes kiegészítése ennek a remek atmoszférának!

További részletek és jegyek ITT!