A francia reggelik hangulata esti köntösben – megnyitott az A’la Maison Evening!

Az A’la Maison neve talán ismerősen cseng már sok budapesti számára, hiszen a Nádor utcai francia üzlet nagyon hamar óriás sikereket ért el és hatalmas népszerűségre tett szert nyitása óta. Pedig az étterem története igencsak kalandos, az eredeti üzlethelyiséget ugyanis ruházati boltnak szánták, majd Kókai Márk ötletgazda ihletére mégis egy belvárosi reggeliző épült belőle Zöldhegyi Andrea marketing- és dizájnötletei alapján és Zöldhegyi Nándor vendéglátásban szerzett tapasztalata és szakértelme nyomán.

Igazi szerelemgyerek ez mindhármuk számára,  mindent egy lapra tettek fel és valósították meg álmaikat az A’la Maison létrehozásával. A gyorsan jött népszerűség miatt azonban az eredeti üzlet már szűkösnek bizonyult, így az utca túloldalán találták meg új otthonukat, ahol már bővített étlappal és ebéddel is csalogatták vendégeiket, létrejött az A’la Maison Grand, mely már egyet jelent a minőségi ételekkel, a romantikus hangulatú étteremmel és a barátságos kiszolgálással.

Mára eljött a következő lépés, ahol a csapat Eszenyi Dániel cheffel kiegészülve belevág a „nagybetűs életbe”: bemutatkozott az A’la Maison Evening. Az étterem mostantól teljesen elkülönült vacsoramenüvel várja vendégeit a megszokott környezetben és helyszínen, azonban nem csak ámulatba ejtő reggelikkel, hanem lélegzetelállító vacsoramenükkel is. Az esti ételekhez illő borsor és a’la carte kínálat és degusztációs menüsor is megtalálható az új menün, amely minden nap 19-22 óra között áll az éhezők rendelkezésére.

A június 17-én tartott megnyitón mi is belekóstoltunk az exkluzív menüsorba. A vacsora hangulatát fokozta, hogy az ételek mellé finomabbnál finomabb borokat és pezsgőket kínáltak.

Előételnek burrata sajtot szolgáltak fel spárgával és friss salátával. A fogás különlegességét a sajt lágy textúrája, és a spárga jellegzetes íze adta. A Törley Pincészet Francois Brut Nature pezsgőjét kóstolhattuk előételünk mellé.

A második fogás fő eleme egy konfitált, majd pankó morzsában rántott báránynyelv volt, melyhez  kevés karalábékrémet, párolt, illetve savanyított karalábét, valamint egy mangóecetes vinaigrettel készült porcsinsalátát és porcsin veloutée-t kínáltak. A Somlói Apátsági Pince Juhfark ásványos, igazi hegyi bora koronázta az ízeket.

Aki ismeri a tengeri ínyencségeket, tudja, hogy a Szent Jakab kagyló milyen ízletes falat. A kagylót utolsó pillanatban nyakon öntötték egy cent konyakkal, alatta konyakos karfiolkrém, savanyított lila karfiol, füstölt karfiol, valamint marinált és sült shimejii gomba pihent, a hozzá kóstolt ital pedig a Barta Pincészet „Egy kis Furmintja” volt.

Maradva a tengeri falatoknál, negyedik fogásként ropogósra sült tőkehal filét tálaltak. Mellette nyers édeskömény szeletek, sült édeskömény, valamint lestyános beurre blanc és lestyánolaj borzolta az ízlelőbimbóinkat. Poharainkba Kislaki Rekesz Sauvignon Blancja érkezett, mely elegáns, érlelt ízvilágot adott a tőkehalhoz.

Vámos Attila Pinot Noir dinamikus tanninú, mégis selymes állagú borához bárányhálóba tekert báránynyak, mellette tormás zellerkrémmel töltött párolt zellerszár, savanyított zellerkorong, torma gél és friss reszelt torma társult.

Végezetül egy degusztációs kompozíciót kaptunk. A füstölt sárgarépa krém adta a fogás domináns ízét. A sárgarépa enyhén tompította a gyömbéres gél fanyarságát. Az utolsó falatokat a Bodrog Borműhely Lapis furmintjával kísértük.

Végigkóstolva a menükompozíciót, nem győzzük kalapunkat emelni Eszenyi Dániel előtt, aki megálmodta és tányérra varázsolta ezeket a fogásokat.

Reméljük, a ti kedvetek is megjött, hogy ne csak reggelire térjetek be az A’la Maisonba, hanem egy finom vacsorát is elfogyasszatok itt!