Fantasztikus műsor vár a szegedi csillagtető alatt

Magyarország legnagyobb szabadtéri színházába invitálunk, ahol monumentális és felejthetetlen produkciókat láthatsz. A Szegedi Szabadtéri Játékokon idén a Tosca, a Mamma Mia!, az Ének az esőben, a Vízkereszt, vagy amit akartok és A Notre Dame-i toronyőr ejti ámulatba az esténként négyezer nézőt.

A szegedi nyár legendásan sokszínű és izgalmas: a mediterrán teraszoktól hemzsegő városközpontban számtalan látnivaló segítségével tudsz kikapcsolódni. A szépséges parkok, szecessziós palotacsodák, az Anna-fürdő, Közép-Európa legnagyobb zsinagógája,  a Tisza, remek éttermek, fantáziadús romkocsmák… – sorolni is nehéz a kikapcsolódási lehetőségeket.

Ne feledkezzünk meg a város ikonikus fogadalmi templomáról, a gyönyörű Szegedi Dómról sem, mely előtt július és augusztus között ráadásul az ország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri színháza, a Szegedi Szabadtéri Játékok működik. Mindez ráadásul alig két órányi autóút után felfedezhető.

Jártál már a szegedi csillagtetős színházban? A forró színházi esték hangulata semmihez sem fogható! Puccini népszerű mesterművével, a Toscával indul az évad június 30-án, de láthatód még július 1-jén is az operát. Az előadás címszereplője a gyönyörű szoprán, Rost Andrea lesz, aki most először énekli ezt a szerepet. Igazi feminista történetet láthatsz modern köntösben: a darab azt bizonyítja, hogy életünket a szenvedély vezérli, a világot pedig látszólag a férfiak, de igazából a nők irányítják.

Negyedik éve levehetetlen a műsorról a kirobbanó diszkóhangulattal csábító ABBA-musical, a Mamma Mia! Eddig több mint 57ezren látták a Dóm téren a darabot. Ha mázlid van, még elcsípheted az utolsó jegyeket a Madách Színház előadására. Fergeteges előadás született tavaly az Ének az esőben hollywoodi musicalből is. Idén júliusban visszatér az előadás a Dóm térre. Megelevenedik az álomgyár grandiózus hangulata, sőt, még az eső is elered a színpadon a jól ismert Singin’ in the rain dal alatt. Ugye már most dúdolod magadban te is?

Shakespeare vígjátékában, a Vízkereszt, vagy amit akartokban álruhák, hamis szerelmes levelek, vidám csalafintaságok garantálják, hogy igazán jól szórakozz. A szereposztásban nem kisebb neveket találunk, mint Alföldi Róbert, Görög László, Pálmai Anna, Hernádi Judit, Bodrogi Gyula vagy Elek Ferenc. A színpadkép is különleges lesz: több tonna homokkal szórják fel az ezer négyzetméteres deszkákat, ebben játszódik a vígjáték július utolsó hétvégéjén.

Victor Hugo nagyregényéből született a varázslatos musical, A Notre Dame-i toronyőr, melyből egyszerre kapunk képet Quasimodo, Esmeralda, Frollo és Phoebus kapitány szenvedélyes, mindent felőrlő érzelmeiről és Párizs utánozhatatlan hangulatáról. Augusztus 11-től hat alkalommal láthatod a Budapesti Operettszínházzal közös előadást, melyet Kerényi Miklós Gábor KERO® viszi színre. A csúf, ám csupaszív Quasimodo bőrébe Veréb Tamás bújik, Esmeralda Gubik Petra lesz.

Bővebb infókért keresd fel a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapját vagy Facebook-oldalát.