300 múzeum, 2000 program – Június 24-én Múzeumok Éjszakája!

Több mint 320 intézmény mintegy 2000 programot regisztrált eddig a június 24-én megrendezendő Múzeumok Éjszakájára, melynek idei kiemelt témája az értékőrzés, fővárosa pedig Debrecen, mely a reformáció 500 éves évfordulójának megünneplése mellett a Múzeumok Éjszakájára is színes programokkal készül.

Az évente közel félmillió látogatót vonzó rendezvényre az intézmények sokszínű programmal készülnek. Ezekről részletes információ található a www.muzej.hu weboldalon és az esemény mobil alkalmazásán, a fővárosi programokról pedig az ingyenesen hozzáférhető Múzeumok Éjszakája programfüzetből tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt helyszínként a „cívisváros” is gazdag kínálattal várja a látogatókat két szenzációs műtárgy bemutatójával és számos színes programmal: japán babák, lángoló csigák, friss festészeti tendenciák és erotika, könnyűzenei koncertek, rendhagyó tárlatvezetések – csak néhány téma a Múzeumok Éjszakája debreceni kínálatából.

A fővárosban ez évben is egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok Éjszakája rendezvényei és kiállításai. A felnőtt karszalag 1700 Ft, a gyermek karszalag 800 Ft, mellyel a programokon való részvétel mellett ingyenesen használhatók a BKK múzeumi buszjáratai és ez elektromos kisautó körjáratok is.

 

Idén hét vonalon közlekednek a BKV múzeumi körjáratai, a kisebb múzeumokhoz pedig a három útvonalon közlekedő elektromos kisautó körjáratokat érdemes majd igénybe venni. A MÁV a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is 50%-os kedvezményt biztosít a vonatjegyek árából a Múzeumok Éjszakáján több nagyvárosba.