Ünnepeljük a vakációt a legjobb hétvégi programmokal!

Végre kicsengettek, és jó két és fél hónapig üresen fognak rostokolni az iskolák. (Bár felőlünk akár örökre úgy is maradhatnának.) Vakációval vagy nélküle: most indult csak be igazán a nyár. Rengeteg izgalmas program és ígéretesnek tűnő buli lesz a hétvégén. Mutatjuk a legjobbakat.

Csütörtök – június 15.

Közgáz Évzáró Fesztivál 2017 – Alsóörs – Vasárnapig

Balaton-part, napsütés, buli éjjel-nappal, jó társaság… mi más kellhet még ahhoz, hogy megkezdjük a fesztiválszezont? Gyertek, és indítsuk együtt a nyarat Alsóörsön!

Jegyárakról és minden másról itt olvashatsz.

HERZ – Corvin Club – 23:00

Új és egyedi hangzás, Methától. A HERZ eseménye a dallamra és a ritmusra fókuszál, ami erőteljes basszussal és élénk hangzásvilággal egészül ki, hogy fantasztikus partiszámokká álljanak össze. Ezen az estén kiderül: az elektronikus zene nem ismer határokat.

Részletekért katt ide.

A Nagyszünet & a Budapest Secret Cinema bemutatja: Krumplirózsa – Nagyszünet – 19:30

Miközben a tizennyolc hónapos börtönbüntetését töltötte, Johnny felfedezte a főzésben és a klasszikus irodalomban rejlő örömöket. Szabadulása után a férfi szakácsként kezd dolgozni egy New York-i vacsorázóhelyen. Itt dolgozik Frankie, a pincérnő is. Johnny egyre inkább érdeklődik iránta, Frankie azonban igyekszik távol tartani őt magától. Az asszony ugyanis sok fájdalmas kapcsolat után elvesztette a bizalmát a férfiakban.

Részleteket itt találsz.

Kitagadottak – Ódry Színpad – 22:30

Okádhatnékom van ettől a tápos csirke nemzedéktől! Elmém tettekre szomjazik, tüdőm szabadságra. Az emberek megtagadták tőlem az emberséget, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá. Így aztán pokolba az együttérzéssel, meg az irgalommal! Nincs többé apám, nincs többé bennem szeretet, vér és halál tanít majd meg elfelejteni, hogy nem volt drágább dolog ezeknél! Borzasztó rombolásra készülök. Apokalipszisre!

A részleteket itt találod.

Belvárosi Sörfesztivál – Szabadság tér – vasárnapig

A legjobb import sörök, az ismert nagy sörgyárak és az újhullámos sörmesterek főzetei egyaránt ott lesznek a város legnagyobb Sörünnepén. Angol, német és cseh sörkülönbségek, több mint 200 különböző sörrel. Lesz még koncert, street food és food truck is. Nyomás!

További infókat itt találsz.

Péntek – június 16.

XII. Alagút táncház – Alagút tető – 20:00

az Alagút táncház, a Rege Néptáncegyüttes hagyományos szabadtéri évadzáró táncos mulatsága, amelyet nem érdemes kihagyni! Moldvai és vonós muzsika felváltva várható.Zenél a Tatros együttes valamint Kalász Máté és barátai.

Belépő nincs, de további infókat még találhatsz. méghozzá itt.

Kerekdomb Fesztivál – Tállya – vasárnapig

a. A borozni, szórakozni, színházi és irodalmi előadásokra, zenei programokra vágyókat júniusban és szeptemerben is várjuk Tokaj-Hegyalja e festői településének udvaraira, katélyaiba, nemesi kúriáiba és dűlőire. Aki részt vett az első Kerekdomb Fesztiválon és nem szeretne kimaradni a folytatásból, vagy aki lemaradt az elsőről és ezért nem hagyná ki a többit, már most vésse be a naptárába az időpontokat.

További finomságokat az eseményről itt találsz.

School Off – Last Night x Wildlife – Hpnotiq -22:00

A buli, ahol egész Budapest együtt ünnepli a nyár kezdetét. Elő a rövid ruhákkal és intsünk búcsút közösen az iskolának. Lassan megszólalnak az utolsó csengők. Kezdődik a nyár és indul a fesztivál szezon. Matekból már mindenkit lezártak, ideje lazítani.

A Line upot és sok mást is itt találsz.

Budapesti Wagner-napok 2017 – A walkür – MÜPA – 16:00

A mai ember történetéről is mesélő Ringben a mindent meghatározó arany átka megsemmisít egy régi, rendezett világot. Wagner az új, igazságos, háborúkon és romboláson túli jövő eljövetelébe vetett remény zálogát Siegfriedben, a rettenthetetlen hősben látja, valamint Brünnhildében, aki az egoizmustól átitatott társadalom ellenpéldájaként a szeretet erejét testesíti meg. A sarkából kifordult világból azonban csak a szerelmesek elbukása teremthet új valóságot.

Részleteket itt találsz.

Pénzt a pénztárcába! Nyári munka, tájékoztató  – MADS iroda – 15:00

A sulinak, vizsgáknak lassan vége, itt a nyár, a nyaralás, a fesztiválok, bulik. Ha épp nem egész évben erre gyűjtöttetek, akkor most sürgősen megoldás kell!

Ha tudni akarod, miről fog pontosan szólni a diskurzus, katt ide.

Szombat – június 17.

Gimmeshot – Pontoon – 22:00

Gimmeshot Crew a házban! …vagyis a parton. Most szombaton az együtt éneklés és a fejbólogatásé a főszerep. Start: 22:00. Belépő: nincs!

Facebook-oldal: itt.

Good Charlotte – Budapest Park – 16:00

Már több mint 20 éve alakult az akkor még szinte tinibandának számító Good Charlotte. A fiúk időközben felnőttek, egy picit mainstreamesedtek, egy picit haladtak a korral. Két évtizednyi zenei termésüket most végre Budapesten is prezentálják.

Részleteket itt találsz.

Moet Party Day

Június 17-re világraszóló partit hirdetett a Moët & Chandon champagne-ház. Idén másodjára szervezik meg a Moët Party Day-t, amikor minden a pezsgőről szól; már a reggel is champagne-nyal indul és egész éjszakán át tart az ünneplés. A világ minden pontján éttermek, bárok és klubok csatlakoznak, idén először Magyarországon is.

Részleteket itt találsz.

Pesti mese: Szombat éjszakai mozizás – Szabadság híd – 23:00

A lenézett, elnyomott kalaposlány élete egy pillanat alatt megváltozik. Mint a mesében, értesítik, hogy milliomos lett, mivel amerikai rokona – akit nem is ismert – méltóztatott elhunyni. Hogy milyen népszerűvé tud válni egy szegény lány még a vegetáriánus társbérlők előtt is, akik elől dugdosni kell a szobanövényeket? De micsoda erőfeszítésbe kerül, hogy az vegye el feleségül, akit kiszemelt magának, elképesztő.

További infók is vannak, kattints ide.

Blahalouisiana – Kobuci Kert – 20:30

A Blahalouisiana tavaly megjelent első nagylemeze után október közepén új, előreláthatólag 10 számos koronggal jelentkezik, amelyen biztosan rajta lesz a Petőfi Rádió TOP 40-es slágerlistáját hetekig uraló „Túl távol, elég közel” és a legújabb dal, a „Ha élni felejtek” is. Budapesten legközelebb a Kobuci Kertben láthatod őket, június 17-én!

Még többet itt találsz a Blahalouisianáról.

Borhajó – Zsófia Rendezvényhajó – 17:30

Az idén nyáron négyszer fut ki a Borjour Borhajó! Mindegyik alkalommal 8-8 borászat a fedélzeten – mi pedig kóstolgatjuk a boraikat, miközben körözünk a Dunán és gyönyörködünk a legszebb város éjszakai fényeiben!

A további dátumokat itt találod.

Vasárnap – június 18.

Török Gasztro Élmények Vol. 17 – Főzőkurzus – Chef Parade Főzőiskola – 16:00

A júniusi török kurzus egyszerre a Nar Gourmet húsmentes hónapjának 2. eseménye valamint a Chefparade „vegánul a Föld körül” nevű kurzus-sorozatának egyik állomása is, melynek során megmutatom, hogy a törökök mennyire kreatívak a zöldségek felhasználása terén. Kelet-rajongóknak és vegánoknak kötelező!

Több infóért katt ide.

Szecessziós divatséta – A halcsontos fűzőtől a bikiniig – BUPAP – 16:00

A 19. század végére új világkép és egyben új divatstílus kopogtatott be Európába, ami teljesen megváltoztatta nemcsak a női divatot, de a dinamikusan modernizálódó Pest-Buda „öltözékét” is. A Belváros elegáns kereskedőutcáit járjuk be a Ferencesek bazárjától egészen a Calderóni optikai szalonig, és megcsodáljuk, hogyan változtatta meg az új stílus, a szecesszió és az art deco a városképet és az öltözködést.

Részletekért katt ide.

Piknik a Kopaszi-gáton – Kopaszi-gát – 14:00

Hozz plédet, sütit, nasit, üccsit, vagy játékot! Mi is viszünk! Természetesen táncolunk is, de ha Te csak ejtőzni szeretnél egyet a fűben, azt is megteheted! Hozd a barátaidat is!

Továbbiakat itt találsz.

Dirty Dancing – Bem Mozi – 17:00

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

Részleteket itt találsz.

Jamaikai bogrács party – Berger Bár & Cafe – 12:00

Hipszter huszárok, rastafari lovagok, színes koktélokra vágyó legények, leányok tessék jönni ismerkedni, zenét inhalálni, jerk gulyást majszolni.

Ide kattintva kiderül, mire is számíthatsz pontosan.