Már egy hónap sincs a Bánkitó Fesztiválig

Idén július 12 és 15 között rendezik meg a nyár egyik legkülönlegesebb és legszórakoztatóbb fesztiválját. Zenéből, kultúrából és színházból is a legjobbat fogja nyújtani az esemény a fesztiválozóknak. A Bánkitó minden évben egy fontos társadalmi problémát dolgoz fel. 2017-ben a korrupció témája köré épülnek eseményeik.

„Most sem szeretnénk majd passzívak, puszta megfigyelők maradni. A korrupció, a mutyi mindenki szerint gáz, pártoktól függetlenül. Minden megjelenésünk egyértelműen fog üzenni: NEM OKÉ. Nem oké, hogy minden kapu alatt van egy kiskapu. Nem oké, hogy helikopterek meg budai villák tűnnek el és jelennek meg újra. Nem oké, hogy “köztünk marad” és nem igaz, hogy mindenki jól jár, mert senki nem jár jól. Civilek, képzőművészek, színészek és zenészek együtt fogják ezt elmondani, megjeleníteni és legfőképp kiadni magukból.

Fontos számunkra, hogy a Bánkitó olyan fesztivál maradjon, ami az elérését minden évben egy jó ügy érdekébe állítja. Üres szlogenek és támogatói logók helyett most is egy olyan témára hívjuk fel a figyelmet, ami nemcsak a saját életünk, de az egész ország életét megnehezíti.” – írják a honlapjukon a szervezők.

A komoly téma boncolgatása mellett természetesen szórakozni is lesz lehetőségünk, nem is akárhogyan. A zenei éra kortárs, progresszív és üde színfoltjai fognak majd feltűnni a színpadon, ahogy a színházi előadásoknál is hasonlóan érdekes és formabontó, hazai előadásokra számíthatunk.

Sok szervezet is részt vesz az eseményen, többek között Alternatíva Alapítvány, atlatszo.hu, Budapest Pride, Contextus.hu, Direkt36, Motiváció Oktatási Egyesület // Motiváció Műhely vagy a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.

A kicsiket is el lehet hozni a fesztiválra, hiszen a strandot és a tavat kortól függetlenül lehet élvezni, de a picik számára külön gyerekprogramokkal is készültek a szervezők, például bábkészítő workshopokkal, és kézműves programokkal.

Jegyet ezen a linken vásárolhatsz, több infóért pedig keresd fel a fesztivál Facebook-oldalát.