Megkóstoltuk a kanadai juharszirup és a magyar mangalica találkozását – a Mom Leroy Bistro pop-up brunch-án jártunk

Házi füstölésű kanadai szalonna, juharszirup, friss tengeri halak és egy Kanadából érkezett extravagáns séf, Anatoli Belov közreműködésével rendhagyó pop-up brunchot szervezett a MOM Leroy, ahol a vendégek a klasszikus Leroy kedvencek mellett kanadai fogásokat kóstolhattak meg. Rég dédelgetett álma vált valóra az étteremnek, hogy egyedülálló brunch eseménnyel lepje meg a törzsközönségét.

A MOM Leroy Bistro első brunch eseményére a friss halakat egyenesen Olaszországból, a sonkát a híres mangalica tenyésztőtől, a zebegényi Lackó Róberttől, míg a biozöldségeket a Gödöllő melletti Bálint kertből, Zsámbokról szerezte be az étterem.

Anatoli Belov séf (a séf a Zoltán18 lakásétterem és a Husikám koncepciók megalkotója 25 évet élt Kanadában) nagy brunch rajongó, ezt szerette volna a MOM Leroy étterem vendégkörének is bemutatni a klasszikus vasárnapi fogások mellett.
Mi egy tányéron kóstolhattuk meg a Belov által megálmodott menüt. Az érlelt lazacos krémsajttal megkent bagetten egy buggyantott tojás pihent. Mellette egy kicsit vadócabb összeállítás várta, hogy megkóstoljuk: mangalica cotechino, fácán buodin, cseresznyés kacsakolbász tanyasi tojással, újburgonyával, libamájöntettel és bio zöldekkel… A hozzávalókat felsorolni nehezebb volt, mint eltüntetni őket tányérról.

Az abszolút kedvencnek viszont egy amerikai palacsintatornyot szavaztunk meg, melybe tépett malachúst pakoltak, majd alaposan nyakonöntöttek juharsziruppal. Aki szereti az édes és a sós ízek találkozását, ezt a fogást biztos olyan sebességgel semmisíti meg, mint ahogyan azt mi is tettük.

Mint minden valamire való brunch, így a vasárnapi sem maradhatott el egy kis alkohol nélkül. Frissítő prosecco, vérbeli kanadai Caesar koktél, és a klasszikus mimosa várta a Leroy vendégeit.

A napsütétes teraszon üldögélve, hűs proseccot szürcsölgetve a hangulatot Dj Dimofat muzsikája tetőzte… Kellemesebben nem is telhet egy vasárnap délelőtt.