7 magyar étkezési szokás, amit a turisták nem értenek

Legyünk egy kicsit patrióták: a magyar gasztronómiánál nem létezik jobb a világon! Ennek ellenére azért akad néhány dolog a konyhánkban, amit egy turista érdekesnek találhat.

Hagyma hagymával

Akárhol is ütsz fel egy szakácskönyvet: biztos lehetsz benne, hogy minden főétel leírása így kezdődik: vágj fel egy hagymát és dinszteld meg olajon! Bár az egészséges étkezés hívei annyira bizonyára nem rajonganak a napraforgóolaj gondolatától, ez az alapja minden magyar ételnek, és talán ez az egyik titkai is, hogy annyira finomak.

Külföldön nem használt alapanyagok

Próbáltad már elmagyarázni egy külföldinek, hogy mi az a tejföl? Ugye, hogy nem volt egy könnyű játszma? Bár a fűszerpaprika nem ismeretlen fogalom más országban sem, a fűszert olyan mértékben egyetlen más nemzet konyhája sem használja, mint a magyar. Igazi hungarikum!

Édesszájú magyarok

Az még talán belefér a külföldieknek, hogy megkóstolják a túrós csuszát, na de hogy a túrós rétest? A magyarok szeretik a cukrot (bizony, megint egy egészségtelen hozzávaló) összemixelni az alapvetően sós hozzávalókkal, például a túróval, vagy éppen a mákkal. A mákos pitét szintén kevés turista mert csak bevállalni, de aki mégis megkóstolja aligha csalódhat az ízében.

Túró rudi

Ki merjük jelenteni, hogy a túró rudi mára legalább annyira a magyar gasztronómia része, mint a töltött káposzta vagy a gulyásleves. Ha külföldi barátod érkezik Budapestre, feltétlenül vegyél neki egyet, biztosan imádni fogja. Főleg, hogy már ezernyi különböző változatát lehet kapni, de azért kezd az étel megismertetését a klasszikus változattal.

Főzelék

A főzelék szintén egy olyan étel, amiről egy külföldi magyarországi útja előtt aligha hallhatott. Pedig igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető ételről van szó, ami ráadásul laktat is. Legyen szó borsó- krumpli- vagy spenótfőzelékről, mi imádjuk őket!

Lángos

Mi lehetne klasszikusabb és finomabb strandkaja a lángosnál? A balatoni turisták könnyen megbarátkoznak az étellel, bár hozzá kell tenni, van néhány olyan variációja (sonkás, sajtos, uborkás, kukoricás és amit csak el tudsz képzelni), ami picit még nekünk is sok.

Kenyeret kenyérrel

A magyar gasztronómia nem az előételeitől híres, de nincs is rá szükségünk, hiszen jószerivel mindenhez kenyeret eszünk, ami természetesen fehér lisztből készül. A minden alatt tényleg minden értünk: valaki még a görögdinnyéjéhez is ezt társítja.