Programajánló: Designvásár, koncert és borfesztivál is lesz ezen a hétvégén

Budapest ezen a hétvégén is ezernyi programot kínál, amire kétszer 24 óra sajnos édes kevés. Akár a kultúra, a szórakozás, a gasztronómia, a design, vagy a sport szerelmese vagy, alább találsz kedvedre való eseményt a fővárosban.

Május 11. csütörtök

A nagy dobás – A38 Hajó – 19:00

„Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni – a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.” Egy film arról, hogy milyen messze vagyuk és leszünk is mindig a liberális gazdaságtan tökéletes piacaitól.

Vetítés és beszélgetés az Ökofilmklub-Budapest szervezésében Pogátsa Zoltán alternatív közgazdásszal, a CEU és a Nyugat-Magyarországi egyetem tanárával, valamint Kiss Attila termékmanagerrel a Budapest Alapkezelőtől.

További infót ITT találsz.

Lépcső Akusztik w/ Vavra Bence (By The Way) – ZSIRÁF – 20:00

Reméljük az égiek ezúttal kegyesek lesznek és megrendezésre kerülhet 2017 első Lépcső Akusztikja a ZSIRÁFban! Vendégük nem más, mint Vavra Bence, a ByTheWay hihetetlenül tehetséges énekese, aki egy gitáros társaságában érkezik a legnagyobb akusztikus feldolgozásokkal!

A Facebook-eseményhez ITT csatlakozhatsz.

Kávé és cigaretta – Bem Mozi – 17:00, 19:00 vagy 21:00

A KÁVÉ ÉS CIGARETTA nem más, mint játékfilmnek álcázott rövidfilmek sorozata (vagy talán pont fordítva). Minden egyes különálló jelenet egy-két üldögélő, kávéjukat szürcsölgető és cigarettázó emberek eszmecseréjéről szól, olyan különleges témákról, mint a koffein tartalmú nyalóka,az Elvis-féle összeesküvés elmélet, az angol tea helyes elkészítési módja, Nikola Tesla találmányai, egy SQÜRL nevű képzelt rockbanda, a 20-as évek Párizsa, és a nikotin rovarölőszerként való használata…

IDE kattints, ha utánanéznél.

A sikeres emberek titka – érzelmi intelligenca – Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont – 18:15

Mitől függ, hogy valaki sikeres lesz-e az életben? Attól, hogy mennyire okos? Vagy attól, hogy mennyire jól képzett? Biztosan állítható, hogy ezek is számítanak, mégis nagyon sok okos, ámde sikertelen embert látunk magunk körül. Az igazán sikeres emberek titka abban rejlik, hogy használják az érzelmi intelligenciájukat. Ez a képesség- és tulajdonságegyüttes az, amitől olyan „street-smart”-ak leszünk. Előadás Be Smart Klub szervezésében.

További infó ITT elérhető.

III. Vegan Food Fest – Allee melletti sétány – május 11-14.

Harmadjárra szervezik meg Magyarország legizgalmasabb gasztrofesztiválját, a Vegan Food Festet, ahol négy napon keresztül élvezhetjük a növényi ételekkel járó ízkavalkádot.

ITT találsz infót bőven.

Május 12. péntek

Rosalia 2017 | Rosé és Pezsgő Liget – Városliget – május 12-14.

Itt a tavasz, közeleg a nyár, és ennek örömére újra rózsaszínbe öltözik a Liget! Rosé, pezsgő, street food, koncertek, és persze szerelem Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján. Család- és kutyabarát rendezvény – amire ITT nyerhetsz belépőjegyeket, ha játszol velünk.

IDE kattintva informálódhatsz.

Artmozik éjszakája – 18:00

Május 12-én ismét kimarad a záróra öt budapesti filmszínházban! Az Artmozik éjszakáján este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, Puskin, Toldi, Kino Cafe és a Tabán mozikban. És szokás szerint csak egy karszalag kell hozzá!

További infó ITT.

PONTOON 1. szülinap w/ Parno Graszt – PONTOON – 20:00

Nem akárkikkel ünnepeli a PONTOON első születésnapját, vendégük a Parno Graszt zenekar, akik legalább olyan őszinték, szívből szólóak, lüktetőek és szerethetők, mint a Pontoon maga. Cigányzene, pálinka, gitár, tambura, kanalak, harmonika, tánc, ugrálás, 2 óra őrület, és a legjobb koncert, amit erre a napra el tudunk képzelni.

Ha te is ropnád, kattints IDE.

Központ vs, Telep – Pontoon – 23:59

Egy éjszakára a Madách tér ismét áthelyeződik egy semleges helyszínre, hogy a két kedvenc kocsmánk rezidensei összecsapjanak a lemezjátszók mögött, előtt és alatt!

Részletekért katt ide.

Tour de l’art – kortárs bringázás a városban – Ludwig Múzeum – 18:00

Kortárs alkotások köztéren? Több van, mint hinnéd! Tekerj el a Ludwig Múzeumba, majd együtt fedezzétek fel a város kortárs alkotásait!

ITT találsz bővebb infót, ha bringáznál.

A Fütyülős bemutatja: Csík Zenekar Koncert, vendég: Kiss Tibi – Akvárium Klub – 20:00

Hosszú idő után ismét Csík Zenekar koncert Kiss Tibivel Budapesten is! Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar.

ITT találsz további infót.

Május 13. szombat

CityMatiné s06e02 – Fogadjunk, hogy! w/ Bas Ibellini – Kincsem Park – 10:00

Lineup: Bas Ibellini, Dj Sobek, Captain Knuckles, Adx.

Ha nappal bulikáznál, IDE kattints.

La Boum – Sounds of 80’s & 90’s by HELLO – Toldi Klub – 23:00

Rakoncátlan tincsekben, rózsaszín hajgumikban, kigombolt ingekben és forró házibulihangulatban gazdag megőrülést kívánunk minden kedves éjszakai vadócnak a város legbombasztikusabb parádéján!

ITT csatlakozz az eseményhez.

Belvárosi Pancs – gasztroplacc – Belvárosi Piac – 9:00

Óriási hírünk van, kedves piacozók: indul a Belvárosi Pancs! A Pancs Gasztroplaccot és termelőit májustól minden szombaton megtaláljátok a Hold utcai Belvárosi piacon!

IDE kattintva találsz még infót.

Híres íróink nyolcadik kerületi világa – Gutenberg tér – 10:00

E séta során most megszólal a Palotanegyed – abból az időből, mikor még művésznegyed volt – és rácsodálkozást enged, hogy mennyi művészt, költőt és írót inspirált, mennyiüknek adott otthont, és mennyiük sorsa fonódott össze egymáséval és magával a kerülettel egyaránt.

ITT csatlakozhatsz az eseményhez.

Budapest Bár – Pesti éjszakák – MOMkult – 20:00

Május 13-án, különleges koncertet ad a Budapest Bár a Zsidó Művészeti Napok keretében. A Pesti éjszakák című előadás vendége a Katona József Színház két csodálatos színésznője lesz: Jordán Adél és Ónodi Eszter. Az este folyamán a zenekar megidézi a régi pesti éjszakák hangulatát: bohém mulatságokról, szerelmekről, szomorúságról és boldogságról szólnak majd a dalok.

További infó ITT.

Május 14. vasárnap

WAMP – design, ami illik hozzád – Erzsébet tér – 11:00

Májusban dupláz Magyarország kedvenc design vására, így a tavaszi napsütésben két alkalommal is, május 14-én és 28-án találkozhatunk a hazai tervezők legválogatottabb termékeivel az Erzsébet téren! Ezúttal a kiegészítőkön lesz a hangsúly, de nem lesz hiány a kisszériás tavaszi-nyári kollekciók legújabb darabjaiból sem!

ITT csatlakozhatsz az eseményhez.

3. Tavaszi Sugarzoo Piknik – Pillangó Park – 10:30

Immár hagyományt teremtve kerül megrendezésre a harmadik Sugárzoo Piknik idén tavasszal, május 14-én! Természetesen most is szuper programokkal ,standokkal készülnek a szervezők az újabb eseménydús napra a felelős állattartás jegyében.

Kattints IDE, ha csatlakoznál.

Apáról fiúra – avagy három generáció muzsikál – Vigadó – 16:00

Az 1974-ben alakult, és 2014-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Vujicsics Együttes tagjai olyan elementáris erővel szólaltatták meg az autentikus délszláv népzenét, hogy e hatás alól gyermekeik és tanítványaik sem vonhatták ki magukat, és saját együttest alapítottak. Így született meg 1995-ben a Söndörgő Együttes, amely ma már nemzetközi elismertségnek örvend. E nagy zenészcsaládban immár egy harmadik generáció is szót kért: 2013-ban megalakult a ViGaD Trió. A fergetegesnek ígérkező „háromgenerációs” koncertet a Taban Táncegyüttes varázsolja még látványosabbá.

ITT csatlakozhatsz az eseményhez.

Henna Workshop – Napsugárzó – 16:00

2 óra henna, avagy henna-workshop a Napsugárzóban! Molnár-Guessous Anissa (ejtsd: Molnár-Gesszusz Anissza), marokkói-magyar hennafestő lesz a vendég és tart műhelyfoglalkozást a hennázás iránt érdeklődők, alkotni vágyók körében május 14-én (vasárnap) du. 4-től 6 óráig.

ITT lehet csatlakozni a hennázókhoz.

K2 – Závada Péter: Holdkő – Szkéné Színház – 19:00

Mi közünk lehet 2017-ben fiatal színházi alkotókként az 1956-os forradalomhoz? Mit jelent számunkra az otthontól mint anyaégitesttől való elszakadás, a nemzeti és személyes identitás megélése, egy kultúra széttöredezése és szétszóratása? Miként zajlik a beolvadás egy idegen környezetbe, mely ugyanúgy nyomokat hagy az érkezőben, mint a befogadóban? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ azok alapján az interjúk alapján, melyeket a K2 társulata a forradalom Amerikába emigrált túlélőivel készített New Yorkban.

További infó ITT.