3 ellenállhatatlanul finom recept húsvétra

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

Narancsos sajttorta és Cappuccino

Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.

Hozzávalók:

Keksz alap:

  • 100 g cukor
  • 200 g liszt
  • 120 g vaj
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Sajtkrém:

  • 100 ml víz
  • 5 zselatin
  • Egy nagy narancs leve
  • 400 g sajtkrém (mascarpone)
  • 200 g túró
  • 150 g nádcukor
  • 200 ml tejszínhab

Cappuccino:

  • 1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
  • 80 ml tej

Elkészítés:

Keksz alap:

Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

Sajtkrém:

Áztasd a a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és add hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és önts rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverd bele a tejszínhabot. Önts rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátával

Ez az élénk színű desszert igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal, amelyek tökéletes kombinációt alkotnak a Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru őrleménnyel.

Hozzávalók:

Kávé:

  • 2 Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávékapszula

Gyümölcssaláta:

  • szezonális gyümölcsök
  • vanília rúd
  • 80 g cukor
  • lime
  • víz

Elkészítés:

  • Hámozd  meg és vágd fel a gyümölcsöket. Helyezd az összes gyümölcsöt egy nagy edénybe, majd keverd össze.
  • Forralj 200 ml vizet, adj hozzá a cukrot, kapard ki a vanília rúd magjait, tedd a szirupba, majd forrald 8 percig
  • Add hozzá a lime levét, majd öntsd a meleg szirupot a gyümölcsökre. Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávéval szolgálja fel.

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

Hozzávalók:

  • 6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
  • 2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
  • 6 amaretti (mandulás keksz)
  • 5 zselatinlap
  • 2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
  • 4 vaníliarúd, hosszában elvágva
  • 100 g barna nádcukor
  • 150 g tejszínhab

Eszközök:

  • nagyobb edény
  • View Espresso csésze

Elkészítés:

  • Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vaníliarudat, és kapard ki a magokat.
  • Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.
  • Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tedd fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.
  • Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd a hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.
  • Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd egy tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.