A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.
Narancsos sajttorta és Cappuccino
Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.
Hozzávalók:
Keksz alap:
- 100 g cukor
- 200 g liszt
- 120 g vaj
- 1 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
- 100 ml víz
- 5 zselatin
- Egy nagy narancs leve
- 400 g sajtkrém (mascarpone)
- 200 g túró
- 150 g nádcukor
- 200 ml tejszínhab
Cappuccino:
- 1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
- 80 ml tej
Elkészítés:
Keksz alap:
Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.
Sajtkrém:
Áztasd a a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és add hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és önts rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverd bele a tejszínhabot. Önts rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Vivalto Lungo Decaffeinato vaníliás gyümölcssalátával
Ez az élénk színű desszert igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal, amelyek tökéletes kombinációt alkotnak a Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru őrleménnyel.
Hozzávalók:
Kávé:
- 2 Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávékapszula
Gyümölcssaláta:
- szezonális gyümölcsök
- vanília rúd
- 80 g cukor
- lime
- víz
Elkészítés:
- Hámozd meg és vágd fel a gyümölcsöket. Helyezd az összes gyümölcsöt egy nagy edénybe, majd keverd össze.
- Forralj 200 ml vizet, adj hozzá a cukrot, kapard ki a vanília rúd magjait, tedd a szirupba, majd forrald 8 percig
- Add hozzá a lime levét, majd öntsd a meleg szirupot a gyümölcsökre. Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru kávéval szolgálja fel.
Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel
A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.
Hozzávalók:
- 6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
- 2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
- 6 amaretti (mandulás keksz)
- 5 zselatinlap
- 2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
- 4 vaníliarúd, hosszában elvágva
- 100 g barna nádcukor
- 150 g tejszínhab
Eszközök:
- nagyobb edény
- View Espresso csésze
Elkészítés:
- Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vaníliarudat, és kapard ki a magokat.
- Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.
- Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tedd fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.
- Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd a hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.
- Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd egy tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.