Így randizunk mi: Problémák és megoldásaik

Íratlan randiszabályok, horoszkóp, rossz tapasztalatok – sok minden akad, ami elbizonytalaníthat, ha ismerkedésre kerül a sor. Kényszeresen meg akarunk felelni, hogy párt találjunk magunknak, pedig elsősorban önmagunkkal kell dűlőre jutnunk.

#1 Arra koncentrálsz, hogy mit gondol rólad a másik fél

Sok tanácsot olvashatunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan csábíts el különböző típusú férfiakat/nőket, miközben a lényeg sokkal inkább az, hogy te hogyan érzed magad partnered társaságában. Add önmagad, légy jelen, érdeklődj, és próbáld meg eldönteni, hogy van-e jövője kezdetleges párkapcsolatotoknak.

#2 Téves prioritások

Hajlamosak vagyunk olyan értékekre hangsúlyt helyezni, és prioritásként keresni a másikban, amik szinte biztos, hogy az idő múlásával megváltoznak – ilyenek például a megjelenés, vagy az anyagi javak. Előbbiek persze fontos dolgok, de nem ezektől fog működni egy párkapcsolat hosszú távon. Sőt, nem is a megfelelő személyiségjegyek után kell kutatni, ezeknél fontosabb a közös célok és értékek megléte.

#3 A figyelmeztető jelek ignorálása

Hallgass a megérzéseidre! Ha valami azt súgja, randipartnereddel valami nincsen rendben, akkor nagy valószínűséggel igazad van. Igenis probléma, ha a találka közben kevés figyelmet kapsz, vagy már rögtön kontrollálni próbál a másik fél, ne add lentebb az elvárásaidat.

#4 Kifogások

Ha az ismerkedés legelejétől kezdve őszinte vagy elvárásaiddal és igényeiddel kapcsolatban, esetleg azt is, szigorú építő kritikai jelleggel, megjegyzed, hogy ha valamit kifogásolsz partnered viselkedésében, nem érhet meglepetés. Egy magával elégedett ember nem fog megsértődni egy kis kritika hallatán, tudomásul veszi, és ha fontos vagy neki, megpróbál változtatni, vagy legalábbis alkalmazkodni az elvárásaidhoz.

#5 Azt hiszed, a vonzalom mindenre orvosság

Az, hogy megvan a kémia nem feltétlen jelenti, hogy lelki társak vagytok, de még azt sem, hogy bármi közös lenne bennetek. Egy párkapcsolat nem működik kellő vonzalom nélkül, de a vonzalom közel sem elég egy párkapcsolathoz.

#6 A barátság alulértékelése

A hosszan tartó párkapcsolatok titka a barátság. A nevetéssel eltöltött pillanatok és az őszinte érdeklődés a másik életének történései felé azok, amik egy életre összetartanak két embert.

Forrás: The Insider