Nagyon fog fájni a BKV-sztrájk

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a BKK nem viccel: többnapos  sztrájkra készülnek, mindjárt húsvét után. A  BKV és a szakszervezetek ma reggel egyeztetnek a részletekről. A mostani állás szerint április 18-án háromnapos, április 24-én pedig ötnapos sztrájkra készülhetünk. Hogy mivel fog mindez járni? Eláruljuk, de előre szólunk, nem fogsz örülni. 

A sztrájk részleteiről az index az alábbi infókat tudta meg:

Az első két napon a törvény óránkénti és viszonylatonkénti 66%-os minimális szolgáltatási szintet ír elő, vagyis minden 3. busztól búcsút inthetünk az említett napokon. A szakszervezetek állítása szerint azonban nem akarják majd ezt a lehetőséget mindenáron kihasználni, csak szimbolikusan fognak néhány járatot a garázsban tartani.

A 3. naptól kezdve azonban már bedurvul a helyet, ugyanis komolyan fogják venni a 2/3-os szabályt (ugye, milyen rosszul hangzik?) A BKV ezt a gyakorlatban úgy szeretné kivitelezni, hogy reggel 6-kor ugyan elindulnak a buszok, metrók, trolik és villamosok a szokásos rend szerint, ám délután 6 órától semmi, azaz semmi (de komolyan: SEMMI) nem fog közlekedni a BKV járműi közül.

Fogjuk fel a dolgot pozitívan: legalább még egy okunk van, hogy a MOL Bubi mellé tegyük le a voksunk.