2 új funkcióval bővül a Messenger

Hamarosan két örvendetes újdonsággal találkozhatunk a Messengeren. Az egyik a csoportos beszélgetést teszi átláthatóbbá, a másik pedig a képek és bejegyzések likeolásánál nemrégiben bevezetett reagálásokat teszi elérhetővé messengeres üzeneteknél is –  és igen, lesz dislike is!

Nagyon felpörögtek a Messenger fejlesztői: pár napon belül 2 új funkcióval is találkozhatunk, míg villámsebesen pötyögjük az üzeneteinket a telefonunkon, írja a hvg. Az egyik a csoportos beszélgetésekben lesz használatos. Hogy a milliónyi üzenetváltásban senki nem maradjon le, be tudod majd taggelni a kívánt személyeket az egyes üzeneteknél. Ha a @ után az adott felhasználó nevét begépeled, akkor a barátod külön értesítőt fog kapni erről az üzenetről.

 

forrás: Facebook

A másik újdonság lehetővé teszi, hogy egy-egy bejegyzésre ugyanúgy tudjunk reagálni, mint az üzenőfalunkon feltűnő képekre.  Vagyis a likeolás mellett értékelhetünk valamit imádom”, “viccesnek”, “szomorúnak”, “dühítőnek”.  Az újítást tavaly ősszel vezette be a Facebook, a jelek szerint pedig annyira népszerű volt, hogy már a Messenger is alkalmazni akarja őket.

Forrás: Facebook

Sőt, végre köszönthetjük köreinkben a dislike ikont is, mely egy lefelé mutató hüvelykujj formájában fog felvillanni a mobilunkon. Az emoji hivatalos neve „no”, ami arra utal, hogy a fejlesztők nem a „diszlájkolásra” találták ki, hanem arra, hogyha egy csoportos beszélgetésben igennel vagy nemmel kell valamire szavazni átláthatóbb és gyorsabb legyen a kommunikálás.

Forrás: Facebook