Szeretted a Downton Abbeyt? Akkor most örülni fogsz

6 évad után, 2015-ben búcsúztunk el az 1920-as ’30-es években játszódó kosztümös drámától, a Downton Abbeytől. Akkoriban még úgy tűnt, hogy örökre, most azonban felcsillanni látszik a remény, hogy mégsem kell életünk végéig siratnunk, hogy nem kapunk újabb adagot a Grantham családból.  

A Downton Abbey-rajongók már az utolsó rész után elkezdték követelni a ráadás évadokat, vagy egy egész estés mozifilmet, ám a film készítői ekkor még mereven elzárkóztak a sztori bárminemű folytatása ellen. Majd tavaly szeptemberben elindultak a pletykák arról, hogy a sorozatban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapó Maggie Smith (alias McGalagony professzor) rábólintott a Downton Abbey folytatásának ötletére. A legfrissebb információk szerint a Downton Abbey fanatikusok nem sorozat, hanem film formájában kapják meg újabb a dózisukat az angol nemesi családból.

„Ebben az évben már sor kerülhet a forgatásra, bár még semmi nincs kőbe vésve. Elsőként minden szereplőt össze kell hozni, hogy egy helyen, egy időben legyenek. Azt hiszem, nagyon lelkesen fogadnák a nézők a filmet”

nyilatkozta az angol ITV-nek Jeremy Swift, aki  Septimus Spratet alakította a sorozatban.

A pletykák szerint a film munkálatai már eléggé előrehaladott állapotban vannak, már a szövegkönyv is kész van.

Még nincsenek körvonalazott tervek, hogy mikor kezdenénk el a forgatást. Amint bármilyen konkrét információval fogunk rendelkezni, be fogjuk jelenteni, a premier várható dátumával együtt”

– nyilatkozta a BBC-nek a sorozatért felelős Carnival Films képviselője.