Egy év múlva már a megújult csillaghegyi strandon fürödhetünk

Múlt héten tették le a csillaghegyi strand új fürdőegységének alapkövét. A tervek szerint jövő év tavaszán, nyár elején már az új medencékben csobbanhatunk. A csillaghegyi strandfürdő a város egyik legrégebbi, egész évben nyitva tartó fürdőkomplexuma.

 

A magyar főváros fürdőiben 19 különböző hatóanyagú gyógyvizet tartanak számon, amelyek számos gyógyító összetevőt tartalmaznak. Világviszonylatban is egyedülálló, hogy a 118 természetes forrásból, illetve fúrt kútból előtörő, 21-78 fokos termálvíz hozama napi körülbelül 70 millió liter. Budapest elmondhatja magáról, hogy a világ legtöbb gyógy- és termálvízkútjával rendelkező fővárosa, és már több mint nyolcvan éve tulajdonosa a fürdővárosi címnek

– mondta Tarlós István a beruházás kapcsán.

A főváros kiemelt fontossággal kezeli a budapesti (gyógy)fürdőket, hiszen a hozzánk érkező turisták közel 60%-a keresi fel őket, írja a budapest.hu Éppen ezért a fővárosi vezetés 2020-ig 9 fürdőt fog felújítani, nemcsak a külföldiek, de a pestiek igényeit is kiszolgálva.

A csillaghegyi fürdő új egysége, szaunavilággal, wellness részleggel, gyermekparadicsommal és  étteremmel is el lesz látva. Mindez 7 szinten, 7000 négyzetméternyi medencével fog megvalósulni.

fotók: Budapest.hu