Az Oscar történetének 9 legemlékezetesebb köszönőbeszéde – Videók

Filmrajongók, egyesüljünk! Elkezdődött a visszaszámlálás Hollywood legfontosabb eseményig, az Oscar-gáláig! Itt az ideje, hogy bemelegítsünk az idei díjátadóra, és megemlékezünk a legemlékezetesebb beszédekről, melyeket a szakma kiválóságaitól hallhattunk az évek során.

#9 Roberto Benigni, 1999

Ha valaki véletlenül nem imádta az olasz rendezőt amiatt, mert elkészítette Az élet szép című filmet, amivel kiérdemelte az Academy Awardot, 3 perc olasz akcentus után biztosan nem tudott neki ellenállni.

#8 Meryl Streep, 2012

A legtöbb Academy Award-jelöléssel a háta mögött, belépve a három aranyszobrot birtoklók klubjába Meryl Streepnek pár perc alatt sikerült bebizonyítania, hogy ő is érző gyengéd, emberi lény. A videó sajnos csak YouTube-on tekinthető meg, érdemes IDE kattintanod, és megnézni!

#7 Jack Nicholson, 1997

Micsoda film, micsoda szavak, micsoda beszéd! Elakadt a szavunk.

#6 Robin Williams, 1998

A legendásan vicces, de közben érzelmes színész elvesztése még mindig égetően fájdalmas. Ezzel a beszéddel sem okozott csalódást.

#5 Charlize Theron, 2004

A színésznő arcát és nevét mindenki jól ismeri, a kemény életet a háta mögött viszont kevésbé. Érzelmes beszéde A Rém főszerepéért járó serleggel a kezében erre emlékeztet minket.

#4 Russel Crowe, 2001

Az Oscar-gála történelmének talán legérzelmesebb és legőszintébb beszéde a Galdiátor által.

#3 Ennio Morricone, 2016

Hat jelölés és egy tiszteletdíj után a zeneszerző az Aljas Nyolcasnak köszönhetően kapta meg az Oscart, amiért könnyek között, remegő hangon, olaszul mondott köszönetet.

#2 Tom Hanks, 1995

Nem elég, hogy díjat nyert két egymást követő évben, de a lehető legszebb szerelmi vallomást adta elő a színpadon.

#1 Matthew McConaughey, 2014

Matthew-nak, a romkomok egykori koronázatlan királyának két dolgot is köszönhettünk 2014-ben: díjnyertes alakítását a Dallas Buyers Clubban és csodálatos köszönőbeszédét!