Ilyen az, amikor a táncosok beveszik Budapestet

Tizennégy évvel ezelőtt Dane Shitagi New Yorkban megálmodott egy fotósorozatot, ami a balett-táncosok kecses testét és a város monumentális épületeit volt hivatott együtt megörökíteni. A mesés trend Magyarországra is beszivárgott Tünde Dóra jóvoltából, akinek fotóin a magyar művésznők Budapest legszebb részeit táncolják körbe.

Az Operaház és az Operett Színház táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói olyan helyszíneket vettek be a képek kedvéért, mint az Opera földalatti megállója, a Hősök tere és a 4-es metró. Pár napja a Bored Panda oldalán új képek láttak napvilágot: Tünde ezúttal a Duna-parton, a Groupama Arénában, a leghíresebb fővárosi fürdőkben, a Csepeli Művekben kapott lencsevégre különböző táncmozdulatokat.

A Ballerina Project Hungary Facebook-oldalán amúgy szinte minden nap jelennek meg képek, de a szervezet Instagramon és Tumblrön is aktív. Összesítve eddig több, mint száz kép készült fővárosunkról és a táncosokról, akik remélik, hogy ezzel közelebb hozhatják a balett misztikus világát az utca emberéhez.


Ez ugyanis a mozgalom egyik legfontosabb küldetése. A kész fotókon éles a kontraszt a nők ruganyos teste és a város kemény vonalai között, az eredmény szinte szürreális, de mindenképpen csodálatos. Egy like-ot biztosan megér!