Hazai YouTube-sztárokkal debütál egy új websorozat

Több százezres követőtáborral rendelkező fiatalok tűnnek fel hamarosan a Youtube-on induló új, magyar sitcomban. A legnagyobb hazai videósok közül Dancsó Péter, a Pamkutya és Viszkok Fruzsi is szerepel majd a szerdánként látható sorozatban. 

A hihetetlen alacsony összegből, mindössze százezer forintból forgatott szériát egy baráti társaság hozta össze, hogy bebizonyítsa, lehet itthon is jó minőségű websorozatokat gyártani. A Hány pasi kell egy villanykörte becsavarásához? című romantikus komédiában egy fiatal lány, Andi történetét követhetjük végig. Andinak egy szakítás után, szingliként kell helyt állnia a randik bonyolult világában, és úti társat találni egy 8 hét múlva esedékes krakkói romantikus hétvégére.

Itthon soha nem látott Youtube-os összefogással készült a széria, melyben kisebb-nagyobb szerepeket vállaltak a legismertebb hazai videósok is; többek között láthatjuk majd Dancsó Pétert, Pamkutyát, László Viktóriát, Viszkok Fruzsit, Aviana Rahlt, Török Ábelt és Vitó Zsombort is.

A június és december között forgatott sorozatban legtöbbször az alkotók és a színészek lakása adott otthont a jeleneteknek.

“A legtöbb, amire költöttünk, a színészek és a stáb ebédje volt, de az sem volt vészes, mert azt is szinte mindig a stábtagok főzték, így jóformán csak lelkesedés kellett ahhoz, hogy a sorozat elkészüljön, és persze rengeteg munka.”

– árulta el a készítő páros: Csuzi Márton és Hitka Balázs, akiknek ez volt az első nagyszabású közös projektje.

“Szerettünk volna a fiataloknak érdekes, releváns és minőségi tartalmat létrehozni, ezért vágtunk bele a projektbe. Azt látjuk, hogy manapság a TV főleg a 18-49 közötti korosztály igényeit próbálja kielégíteni, így a fiatalabbak szinte csak a Youtube-on találnak nekik szóló tartalmakat. Ezen a platformon viszont nagy hiány van igényes, a tiniket és fiatal felnőtteket érdeklő, filmes tartalmakból. Nemzetközi szinten már látszik, hogy azok a webszériák, amik tényleg eltalálják a 13-24 év közötti korosztály ízlését, nagy sikernek tudnak örvendeni, amire jó példák a norvég Skam és az amerikai YouTube Red sorozatok sikerei. Itthon azonban azt érezzük, van még hova bővíteni az online sorozatok kínálatát.”

A 8 részes sorozat dupla résszel indul Február 22-én a Youtube-on.

A csatorna itt érhető el: https://www.youtube.com/c/Hánypasikell