Úgy tűnik, tényleg a gyalogosoké lesz nyáron a Szabadság híd

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a VALYO nevű csoportosulás azt a célt tűzte ki, hogy idén nyáron is zárják le a Szabadság hidat, pontosan úgy, ahogyan tavaly is, mivel annyira jó buli volt 2016 nyarán, hogy a gyalogosok birtokukba vehették az hidat.

A budapestiek tényleg a legkreatívabb módokon használták fel a gépjármű-közlekedés elől elzárt hidat: volt itt spontán koncert és jógaóra is. A VALYO Facebook-oldalán gyűjti a támogatóit, méghozzá olyan sikeresen, hogy még Budapest főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak is a fülébe jutott a rendhagyó kezdeményezés híre.

Tarlós István mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Szabadság hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől.

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság ideje alatt. – olvasható a budapest.hu oldalon.

Reméljük, ha a hármas metró felújítására sor kerül (mert egyszer azért csak elkezdik, ugye?) a munkálatok elkészülte után senki nem fog a metrópótló buszok mellett kampányolni.

Mindenesetre nem árt nyárig egy jógamatracot beszerezni, ki tudja, lehet pont a Szabadság hídon fogjuk tudni felavatni.