5 kihagyhatatlan film februárra

A tél nem kimondottan az év legprogramdúsabb időszaka, kivéve, ha a filmekről van szó. 2017 második hónapjában rengeteg izgalmas, régóta várt film premierje lesz, melyek közül kiválasztottuk az öt legjobbat. 

 

Az alapító – február 2.

A Banks úr megmentése rendezőjenek legfrissebb filmje, Az alapító megtörtént eseményeket dolgoz fel. Ray Kroc, az anyagi gondokkal küszködő illinoisi üzletember az 1950-es évek egyik csodás napján belefut Mac and Dick McDonaldba, akik Dél-Kaliforniában egy hamburgerezőt üzemeltetnek. Rayt lenyűgözi a McDonald testvérek vállalkozása, és egyből azon kezd el gondolkozni, hogyan tudná üzletlánccá alakítani a hamburgerezőt, és egyúttal  kiforgatni a fivéreket a bizniszből, hogy saját maga gazdagodjon meg.

https://www.youtube.com/watch?v=N1adu1VkU_w

Körök – február 2.

Megérkezett a Kör trilógia 3. része is. A sztori záró részében Julia borzalmasan aggódik a barátja, Holt miatt, aki megnézett egy furcsa videót. A városi legendák szerint, ha megnézed a rejtélyes üzenetet, hét nap múlva meghalsz. A Kör-rajongók számára kiábrándító lehet a stáblista, ugyanis az első két résszel ellentétben, ebben már nem tűnik fel Naomi Watts. Sőt, az amerikai produkció készítői a film eredeti változatától is jócskán eltértek: a 3. résznek elvileg Samarának, a démoni lánynak a történetét kellett volna elmesélnie.

 Az egészség ellenszere – február 16

Egy szupercég elküldi az egyik alkalmazottját a svájci Alpokba, hogy elhozza a luxusszanatóriumban pihenő főnökét. Az alkalmazott hamar rájön, hogy nem minden az, aminek látszik: az egészségközpontban gyanús dolgok történnek. Mielőtt felmarkolhatná a főnökét, hogy visszavigye az irodába, nála is rejtélyes betegséget állapítanak meg, és bezárul előttük az ajtó.

https://www.youtube.com/watch?v=xt29AN8Rl2c

Paterson – február 16

Él Paterson városában egy átlagos buszsofőr: Paterson. A férfi minden napja ugyanúgy néz ki: vezet, verset ír a jegyzetfüzetébe, este megiszik egy (szigorúan csak egy) üveg sört a kocsmában, majd hazamegy a feleségéhez, Laurához, akinek az élete teljesen más. A nő számára minden nap egy újabb álommal, újabb vízióval kezdődik.

John Wick:  2. felvonás – február 23

John Wick, a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.