Ezek az év legjobban várt albumai

A 2016-os év erős volt zenei téren: Beyoncé, David Bowie, Kanye West, Frank Ocean is azok közé tartozott, akik megleptek minket, a hazaiak közül pedig még több Fran Palermót, Middlemist Redet, és EU Cannibalt hallgathattunk többek között. Ezek után mire számíthatunk idé? Eddig nem kellett csalódnunk, a The xx már megdobott minket a See you című albummal, és Ed Sheeran két kislemeze is szépen kúszik felfelé a toplistákon. És ez még csak a kezdet.

Christina Aguilera

Bár az utóbbi két albuma, a Lotus (2012) és a Bionic (2010) nem keltettek nagy visszhangot, az énekesnő nem adja fel. Talán megint az ő számait fogjuk hallani minden buliban, talán ez is feledésbe merül. Mi inkább az előbbiben reménykedünk, de az biztos, hogy megéri figyelni!

WEST HOLLYWOOD, CA – APRIL 23: Singer Christina Aguilera arrives at NBC’s „The Voice” Season 8 red carpet event at Pacific Design Center on April 23, 2015 in West Hollywood, California. (Photo by Angela Weiss/Getty Images)

Lorde

Még csak 16 éves volt, amikor először hallottunk róla, a Pure Heroine fátyolos hangzásával és elképesztő ütemeivel mindkinek belopta magát a szívébe, hiába nem tudjuk már átérezni a tinikori fájdalmat, amiről énekel. Idén egy Facebook-posztban üzente meg a nagyvilágnak, hogy felnőtt, és a nővé érésének folyamatát nemsokára egy egész lemezen át hallgathatjuk!

Kehlani

Az amerikai énekesnő 2016-os öngyilkossági kísérlete és social media detoxa után végre megtöri a csendet, méghozzá egy új lemezzel. A SweetSexySavage című albumra már nem kell sokat várnunk, január 27. a megjelenés kitűzött dátuma. A turné dátumai pedig már publikusak, és bár Budapestet elkerüli, a környező országokba márciusban érkezik. Rengeteg érzelmet és brutális őszinteséget várunk!

Ed Sheeran

Kedvenc vöröskénk idén már két számmal is levett a lábunkról minket. A Castle On The Hill és a Shape of You azonban még csak étvágygerjesztők egy teljes albumhoz, ami bármelyik percben befuthat. És ha a korong legalább annyira fülbemászó lesz, mint az említett két szám, egész évben megleszünk vele.

Tinie Tempah

A rappertől 2013 óta nem érkezett album, bár rengeteg toplistás számban működött közre, és Magyarországon is többször járt. Elérkezett a nagy visszatérés éve, jön a YOUTH, a kitűzött dátum február 3. Amit szeretnénk: pörgős ritmus, fülbemászó dallam és szupergyors szöveg!

Sia

A We Are Your Children című albumnak 2016 októberében kellett volna befutnia, de az énekesnőre még a hosszú várakozás miatt sem tudunk haragudni! Bízzunk abban, hogy hamarosan megkönyörül rajtunk, és még idén elárasztja a toplistákat új számokkal (és lehetőleg új videókkal is, ha ez nem túl nagy kérés).

Iggy Azalea

A hírek szerint már januárban érkezik a Digital Distortion, egyenesen Ausztráliából! A legcsajosabb rapper komoly változásokon ment keresztül (a mellei és a kapcsolati státusza sem a régi), de ha szerencsénk van, a zenéjén egy cseppet sem változtatott!