35+ fenomenális hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. július 17-21.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten és környékén ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Summerfest: Fesztivál Akadémia Budapest (2024. július 14-21.)

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek meghívására Budapestre érkeznek a világ vezető művészei július 14-21. között. Az irodalmi és színházi programokkal tarkított kamarazenei fesztiválon nemcsak remek koncerteket hallhatunk a főváros változatos helyszínein, de betekinthetünk a műhelymunkákba is.

Weboldal >>

Visegrádi Nyári Színház (2024. július 17-26.)

Júliusban 10 napon át játék, nevetés és színház költözik a Thermal Hotel Visegrád melletti szabadtéri színpadra. Délelőttönként gyerekelőadások várják a legkisebbeket a hotel épületében, majd ha leszáll az éj, vígjátékok és stand-up estek szórakoztatják a közönséget.

Részletes műsor >>

Kelet-európai szépség – kiállítás a Capa Központban (egész hónapban)

A Capa Központ új kiállításán kiváló magyar és kelet-európai fotográfusok divatfotóit és művészeti projektjeit tekinthetik meg az érdeklődők. Az október 6-ig látogatható tárlat fókuszában a kelet-európai szépség áll, valamint a divatfotók menő világában megjelenő őszinteség és eredetiség kérdésköre. A látogatók 12 fotóprojekt segítségével elmélkedhetnek arról, mit is jelent ma a kelet-európai esztétika, olyan művészek iránymutatásával, mint Éder Krisztián, Martin Wanda és Tombor Zoltán. A kiállított fényképeken többek között Palvin Barbara, Tombor Nelli és a norvég énekesnő, AURORA is feltűnik.

Weboldal >>

Nézzétek meg az idei nyár egyik legizgalmasabb kiállítását:

Visegrock Fesztivál (2024. július 19-20.)

Visszatér a Dunakanyar rockfesztiválja július 19-20-án, pénteken és szombaton! Immáron tizenegyedik alkalommal, a Dunakanyar legszebb pontján, Visegrádon, a királyi palota lovagi tornapályáján hallgathatjuk meg a fesztivál ingyenes koncertjeit, valamint kóstolhatjuk meg a hagyományos vadfőzőverseny legfinomabb fogásait.

Facebook-esemény >>

Váci Világi Vigalom (2024. július 19-21.)

Idén 31 éve indult útjára az első Váci Világi Vigalom fesztivál, amely ez idő alatt a Dunakanyar egyik legimpozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Július 19. és 21. között számtalan izgalmas programot tartogat a fesztivál, olyan nagyszerű fellépőkkel, mint a Bagossy Brothers Company, a Szabó Balázs Bandája, a Tankcsapda, Majka vagy Deák Bill Gyula. A koncertek Vác városának egyes helyszínein kapnak helyet, a pontos információkról a fesztivál honlapján tájékozódhattok!

Weboldal >>

hétvégi programok Budapest 2024 július
Fotó: Váci Vigalom Fesztivál

Távol-keleti Filmnapok // Puskin mozi (2024. július 19-28.)

Idén nyáron július 19-28. között ismét Távol-keleti Filmnapokkal várja a műfaj kedvelőit a Puskin mozi. Nyolc nap alatt tizenhat film kerül vászonra az utóbbi évek koreai és japán kötődésű filmkínálatából. Oscar-díjas vagy -jelölt, provokatív dráma éppúgy található a programban, mint meditatív filmtrip, generációs közérzeti látlelet, anime – vagy éppen igen látványos franchise-film.

Facebook-esemény >>

Szerdai programok Budapesten és környékén (2024. július 17.)

Figura – Törő Vivien kiállításmegnyitó // Verőce 

Július 17-én, 6 órakor megnyílik Törő Vivien fiatal verőcei képzőművész második kiállítása a Zsengélő Caféban. Zenél a Gant Segal zenekar.

Facebook-esemény >>

Gellért-hegyi moldvai táncház

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától.

Facebook-esemény >>

La Movida Cuba // Raqpart 

A nyár folyamán minden szerdán kora estétől a La Movida Cuba visszatér a Raqpartra, ahol igazi havannai hangulatot varázsolnak. Táncolni ér, a hűsítőket a forró latin dallamok mellé a Raqpart biztosítja. A koncertek ingyenesek.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. július 18.)

Nyárközepi Alterparti: Lovas Juci és a Frász + Belsős Poén + dr. Kotász // Három Holló

Három holló rebben fel július 18-án este, szárnycsapásaikkal szélvihart támasztanak a magyar könnyűzene levegőjében, csőrüket a Holdnak szegezik, és szállnak egyre magasabbra.

Facebook-esemény >> 

Zenés esték a Ferenc téren: Demény Gergely  

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön. Ezen a héten Demény Gergely a „percussive fingerstyle” gitározás sajátos hazai képviselője lép színpadra a IX. kerület szívében. 

Facebook-esemény >>

A héten a költészeté a főszerep a kisföldalatti vonalán: 

Holdfény est a Városháza udvarán: Hegedűs Endre szólóestje 

Júliusi 18-án is szabadtéri hangverseny várja a komolyzene szerelmeseit a budapesti Városháza hangulatos udvarán. Ezen a héten Hegedűs Endre szólóestje biztosít minőségi kikapcsolódást.

Facebook-esemény >>

Dynamite Dudes bulija – Zenés Élmény a Köz_helyen!

Július 18-án Óbuda Köz_helye egy forró és lendületes estére invitál, ahol a Dynamite Dudes bulija robbantja fel a környéket. Ez a country-rockabilly alakulat a korai blues-t ötvözi modern dalokkal, ami olyan élmény, amit sosem fogtok elfelejteni.

Facebook-esemény >>

Nirvana MTV Unplugged 30 by Pollyna // Kertem

A Nirvana MTV Unplugged albuma megjelenésének 30. évfordulóját ünnepelik a Kertemben. A lemez dalain kívül persze a legnagyobb Nirvana-dalok is helyet kapnak majd a műsorban.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok a fővárosban és környékén (2024. július 19.)

100 év meséi: park- és színháztörténeti séta a Városmajorban 

Idén nyáron több időpontban is visszarepülhettek az időben a Városmajori Szabadtéri Színpad park- és színháztörténeti sétáján. Idézzétek fel a főváros első közparkjának és az ország első kertmozijának aranykorát, és lessetek be a színház kulisszái mögé! A séta után izgalmas színházi próbákon vehettek részt.

Facebook-esemény >>

BakátsPéntek 

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel.

Facebook-esemény >> 

Egy éjszakai csobbanás is szuper hétvégi program lehet: 

Jókai téri esték: Kollár-Klemencz László zenés-irodalomi estje

Kollár-Klemencz László a zene és irodalom peremvidékére kalauzolja el közönségét. A szerző a Vad című új regényéből és korábbi írásaiból olvas fel részleteket, és énekli el már ikonikusnak számító dalait.

Facebook-esemény >> 

Frenk akusztik // Virág Benedek Ház

Rock&roll, pop sanzonok a nagyvárosi éjszakák füstös lokáljaiból. A multiinstrumentalista zenész a Hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, és kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja. Frenk akusztikus műsora „egy szál gitáros” est. A műsor gerincét Frenk saját művei alkotják, kiegészítve kedvenc előadóinak dalaival.

Facebook-esemény >> 

Tribute Night a Barlangban: Super Starsky + Vörösfenyő // Szentendre

Ezen az estén a feldolgozásoké főszerep. Két olyan zenekar váltja egymást a színpadon, amelyek egymástól eltérően közelítik meg a feldolgozások fogalmát: a programot kezdő Vörösfenyő akusztikus hangszerekkel lágyítja meg a dalokat, míg a Super Starsky pörgős ska köntösbe öltözteti őket.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapesten és környékén
Fotó: Barlang (Facebook)

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. július 20.)

Nagy Dunakanyar Evezés // Szob (2024. július 20.)

A kanyari szolgáltatók és egyesületek közösen hívták életre a Dunakanyar legnagyobb vízitúráját! Az óriási vízi parádén legalább száz hajóval – sárkányhajókkal, kajakokkal, kenukkal, evezős hajókkal és SUP-okkal – indulhattok útnak szobi Duna-partról, 10 órakor.

Facebook-esemény >>

Hihetetlen? A Hilton Hotel – vezetett séta

Július 20-án a Korzózz Velünk! vezetett sétáján fény derül a Hilton Hotel hihetetlen titkaira. A 2 órát felölelő programon az elegáns luxusszálloda panorámateraszáról lenyűgöző kilátásában lesz részetek amellett, hogy az épület múltjába is bepillantást nyerhettek. A múlt emlékei körbeveszik ugyanis az impozáns szállodát, annak külső és belső tereit bejárva pedig arra is választ kaphattok, hol is rejtőznek ezek az emlékek pontosan.

Tovább az eseményre >>

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Korzózz Velünk

Olasz meló // Paletta Budapest (2024. július 20.)

Dél-Olaszország hamisítatlan ízeivel vár július 20-án a Paletta Budapest. Az autentikus élményt a szicíliai Contradacoste biogazdaság vezetői garantálják, standjukon mennyei bio termékekkel. Az étterem teraszán beizzítják a grillt, az alkalomhoz illő zenei aláfestésről pedig DJ Smartin gondoskodik.

Facebook-esemény >>

Kéklámpás találkozó az Aeroparkban (2024. július 20.)

A nap, amikor az ország minden részéről különféle típusú és méretű kéklámpás járművek érkeznek az Aeroparkba. Július 20-án jön a IV. Kéklámpás Találkozó, ahol látványos bemutatókkal, élményautózással, izgalmas programokkal, és járműfelvonulással várják a családokat. A történelmi repülőgépek közötti hatalmas területen több tucat tűzoltóautó foglal el, de érkeznek ritka és oldtimer minősítésű mentő- és rendőrautók is.

Facebook-esemény >>

budapesti programok 2024 július
Fotó: Aeropark

A hattyúk tava // Margitszigeti Szabadtéri Színház (2024. július 20.)

Kortárs elegancia és Csajkovszkij! A hattyúk tava balettelőadás érkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színházba július 20-án. A hattyúlények-lányok törékeny és megejtő finomsága még soha nem látott természetességgel válik emberivé és egyben költőivé a Le Lac című attraktív balettben. A darab története túlmutat a szerelem és a környezetünkben élő gonosz emberek drámáján. A Ballet Preljocaj lírai és egyben kortárs produkciója elkalauzolja a nézőket a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágba. Az előadás zenei alapját Csajkovszkij művei adják, a 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Kezdő balett-látogatnak és „haladóknak” egyaránt ajánljuk.

Weboldal >>

Kodachrome – Simon & Garfunkel dalok // Este11

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Facebook-esemény >> 

Bérczesi Robi akusztikus koncert // Dürer Kert

Bérczesi Róbert, a Hiperkarma frontembere beveszi a Dürer Kertet. A gitáros-énekes immáron több mint harminc éve foglalkozik dalszerzéssel, és ezúttal akusztik performanszával tölti meg kertszínpadot.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok 2024 nyár
Fotó: Dürer Kert (Facebook)

Ed Sheeran a Puskás Arénában

Öt év után visszatér Magyarországra a négyszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszövegíró, Ed Sheeran. Rekordokat döntögető Mathematics nevű turnéjának július 20-ai állomása a budapesti Puskás Aréna hatalmas színpada. A vendégfellépő Calum Scott lesz, jegyek pedig még kaphatók!

Jegyvásárlás >>

Cirkuszok éjszakája // Fővárosi Nagycirkusz

A Fővárosi Nagycirkusz felejthetetlen élménnyel vár július 20-án, hiszen a most futó „Csillagok, égbeli tűk” előadást több mint 90 percnyi extra cirkuszi műsorral bővítik ki. Akrobatákra, légtornászokra, bohócokra és sok más attrakcióra számíthattok a legendás épület egyedi varázsában.

Facebook-esemény >> 

Gyertyaúsztatás Szentendrén 

Július 20-án, szombaton ismét megrendezésre kerül Szentendre egyik leglátványosabb programja, ahol ingyenes koncert és táncház mellett ismét megcsodálhatjuk a Dunán úszó gyertyák éjjeli látványát. A romantikus dunai fényjátékban este fél 10-től gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Facebook-esemény >>

nyári programok Szentendrén
Fotó: Gyertyaúsztatás Szentendrén

Slágerlovagok: kérj egy számot a 101-ben!

Kivételes táncest a slágerlovagokkal, ahol félig te csinálod a bulit. Csak azt kell tenned, ha lemész, hogy odamész a dj pulthoz és kérsz egy számot, ha a gépen megtalálgató akkor lejátszásra kerül. Lehet 80’s, 90’s, pop & rock, new wave vagy akár lehet strandpunk is.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. július 21.)

Nyári Pancs – Piac – Ebéd // Ferenc tér

Nézzetek körül az év legszínesebb időszakában a termelői piacon és csemegézzetek bátran.

Facebook-esemény >> 

Családi koncertek a Danubia Szalonban 

Az egész család számára emlékezetes koncertekkel készülnek idén nyáron a Danubia Szalonban.  Július 21-én Hámori Máté karmester sok vidámsággal mutatja be Mozart változó zenei világát a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig a Mozart, a csokigolyók sztárja című gyermekkoncerten.

Tovább a koncertekre >>

Paulaner sördélután a Budai várban

Vasárnap az Oroszlános Teraszon várnak titeket már 4 órától egy jó kis sörözésre, amit a Lohr Kapelle zenekar tesz majd még ütősebbé.

Facebook-esemény >> 

A mesés Vajdahunyadvár titkai  – vezetett séta

Azt mondjuk, ismerjük a Városliget egyik legszebb épületének történetét, múltjával kapcsolatban azonban tengernyi kérdés merül fel. Július 21-én szerencsére választ kaphattok ezekre az izgalmas kérdésekre, hiszen 2 órán át más sem lesz a téma, mint a vár csak kevesek által ismert titkai. A programon kulisszatitkokból egészen biztosan nem lesz majd hiány: megtudhatjátok, melyik is pontosan a Segesvári-torony és hol találtok kíváncsi tekintetek elől rejtőzködő szerzetest.

Weboldal >>