Bulizd végig a hétvégét – Mutatjuk a legjobb programokat

Végre közeledik a várva várt hétvége. Hogy még jobban segítsünk ráhangolódni a munkamentes, chillezős napokra, ismét összegyűjtöttük a legjobb hétvégi programokat. Szombaton és vasárnap nemcsak a partizásba ugorhatsz fejest, de a benned szunnyadó mesterszakácsot is felfedezheted. Mutatjuk, hol.

Csütörtök – július 20.

Olasz tészta kalandok – Portobellochef – 17:00

Hogyan süthetsz otthon remek pizzát, és friss, ropogós olasz kenyeret, hogyan készül a ravioli?Ezen a tanfolyamon olyan otthon is könnyen elkészíthető olasz recepteket próbálhatsz ki, amikkel mindig sikert aratsz, ha otthon hirtelen elfogyott a kenyér, vagy betoppan néhány éhes vendég.

Ha tudni akarod, hogyan válhatsz a tészták szakértőjévé, katt ide a többi részletért.

Botellón – Szia Citadella! – Citadella – 19:00

Élvezzük ki a nyári napsugarakat, a rövidnadrágokat és találkozzunk a Citadellán! A kilátás, a lágy szellő és mint mindig, a jó zene garantált, így csak ti kelletek!Táncoljuk együtt át ezt a csütörtöki, nyári éjszakát! Hozzatok amit csak gondoltok, nincs számla, nincs feszengés, de a vidámságot hozó kedvenc szeszeket ne felejtsétek!

Részletekért katt ide.

Csabi Konyhája Burger Csütörtök – Bikini Beach – 18:00

Újra sülnek a burgerek a Bikini Beachen! Ráadásul könnyen lehet, hogy ebben a formájában most készülnek utoljára ezek a burgerek! Persze, lesz ezután is hamburger, csak más összeállításban… Ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel lehet kérni a nagysikerű erős evőversenyre kitalált formájában is a burgert a chili készlet erejéig.

Ha tudni akarod, mi kerül pontosan a burgerbe, ide kattintva megtudhatod.

Táncbazár – Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban 2017

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár közönsége idén is belekóstolhat a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, és még Hollywood kedvencét, a szteppet is a kipróbálhatják a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 20. és 31. között Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán.
További infókat itt találsz.

Titanic Kiállítás – Király utca 26.

Az egyedülálló kiállításon több száz eredeti műtárgyat láthattok a híres hajóroncsból. Megtekinthetők többek közt a hajó technikai felszerelései, bútorok, valamint az utasok személyes tárgyai, például ruhák, ékszerek és pénztárcák.A tárlat önálló magyar részleggel rendelkezik, ahol a kor helyi történelmi eseményei mellett bemutatjuk a Titanic magyar vonatkozású történeteit.

Részletekért katt ide.

Péntek – július 21.

Krisna-völgyi búcsú – Krisna-völgy – vasárnapig

A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-tudatú hívő él, akik ökogazdálkodással, védikus – az ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló – életmóddal és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak önfenntartásra törekedve. Az idelátogató vendégeket körbevezetik a templomépület területén, ahol kulturális programokon vehetnek részt a páratlan szépségű indiai szentélyben, valamint a különleges csemegéket kínáló éttermet és a keleti ajándékboltot is meglátogathatják.

További infókat a Facebookon találsz.

Tesco Disco – A38 tetőterasz – 23:00

Egy ki ízelítőt a lineupból: Arctic Monkeys, Alt-J, Babyshambles, The Beatles, The Black Keys,  Bloc Party, Blossoms, Blur, Jake Bugg, Cage The Elephant, Catfish And The Battlemen, Circa Waves, Crystal Castles, Crystal Fighters, The Cure, Delphic.A többit már neked kell kitalálnod, vagy gyere el, és hallgasd meg őket.

Vagy kattints ide, és csak simán olvasd el a maradékot.

Hívogató India – Portobellochef – 18:00

Az indiai a világ legizgalmasabb, legvibrálóbb konyhája. Ha unod, hogy mindig ugyanazokat az ételeket főzöd, próbálj ki új ízeket, alapanyagokat, technikákat, tanulj újabb recepteket!

A menüt itt tudod elolvasni.

Vodka • Szóda • Lime – Rombusz Terasz – 17:00

Itt a nyár és sok folyadékra van szükségünk. Akad, aki 3 liter sörrel és tüskével. A Rombuszban vodkával. Hidd el, ez nekik sem szórakozás. Igazából nem dolgoztak elég keményen, így nem maradt pénzünk fesztiválokra. Ezért csináltak egyet magunknak. Szomorú, hogy ez a legjobb szórakozásuk, de majd azt mondják, csak sétálni megyünk. Vagy a boltba.

De te azért csak sétálj el erre a linkre.

DUST N’ BONES – Appetite for Destruction 30 Party – Dürer Kert – 20:30

1987. július 21-én, kereken 30 éve jelent meg a GUNS N’ ROSES debütáló albuma az Appetite for Destruction!Ezért egy rendhagyó koncert keretében a teljes albumot eljátsszák Nektek, ugyanabban a sorrendben, ahogyan a lemezen is hallható!

Részletekért katt ide.

Művészetek Völgye – Kapolcs

Idén július 21. és 30. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját Kapolcson, aminek színes programrepertoárjából mindenki talál majd kedvére valót. Lesznek koncertek, pódiumbeszélgetések, szervezett kirándulások, kézműves foglalkozások, workshopok, színdarabok, táncelőadás, gyerekprogramok és sok minden más!

Több infóért kattints ide.

NECC PARTY – Budapest Park – 22:00

Budapest legnagyobb szabadtéri bulikája újra támad: a kilencvenes és kétezres évek zenei szemetesében turkálunk tövig, elszabadul a bűnös élvezet, mert az éjjel soha nem érhet véget és ártatlan szemmel néz most ránk a hajnal. Meg egyéb közhelyek. Backstreet Boys és Spice Girls, Blink 182 és Emergency House, Britney és Bon Jovi meg minden, amire nem is gondolnál. Ottali!

További infókért katt ide.

Szombat – július 22.

Czakó Piacz és Cukor virág botanika WorkShop Czakó Kert – 8:00

Termelői piac nyílt a Tabánban, a Czakó Kertben (1016 Czakó utca 15), minden szombaton 8-tól 14:00 óráig. Az ország legjobb termelői hozzák el portékáikat hétről hétre: a jobbnál jobb zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék mellett lesznek virágok, magok, vadon termő gombák és más különlegességek is a kínálatban. A piac ideje alatt reggelivel és ebéddel várnak a Czakó Kert szakácsai.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod.

Bor & Étel Mesterkurzus – Gourmet &Borakadémia – 10:00

Jártál már úgy, hogy ízlett az étel, tetszett a bor is, mégsem igazán esett jól a kettő együtt? Sokat hallani, hogy a helyes bor és étel összhang ínyenc élvezet. A bor és étel párosítása izgalmas feladat, hiszen a vacsorához jól megválasztott ital, vagy a borhoz megfelelő étel egészen új ízélményt nyújthat számunkra.

Ha profi akarsz lenni a témában, nézd meg az esemény további részleteit itt.

Vallási hiedelmek – Szakrális szimbólumok – Magyar Nemzeti Múzeum – 13:00

A Kr. e. 1. század második felére a római köztársaság válságba jutott, s ezzel együtt a hivatalos államvallás, azaz a capitoliumi triász is elvesztette abszolút vallási monopóliumát. Az emberek egyre nagyobb tömege fordult a titkos vallási csoportok, másnéven a misztériumvallások irányába, amelyek a Kr. utáni első századokban élték virágkorukat, átformálva ezzel a Római Birodalom egysíkúvá vált vallási életét.

A program részleteit itt tudod megnézni.

Balkan Party – Molnár Tivadar Mulató – 22:00

Ha szereted Boban Marković-ot, Shantelt vagy Goran Bregović-ot, akkor ez a buli neked szól!Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek.

Továbbiakat itt találsz.

CityMatiné s06e05 – Freaky Vikings & Fuse Records Conquistadors – Napozó – 10:00

S miként atyáink tették, tegyünk úgy mi is, bontsunk vitorlát és mutassuk meg a kerek Földnek, miről is ismerik a vörös és szőke tincsű ördögöket. A júliusi portya olyan sikeresnek ígérkezik, hogy déli harcostársaink is hajóink mellé szegődnek. Komoly csörtére készülhettek bátor szívű vitézek és asszonyok, hiszen a portugál királyi haderő rombolói is csatlakozni fognak flottánkhoz!

Részletekért nézz be ide.

Vasárnap – július 23.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – Győr – 23-tól 29-ig

Idén sokak álma válhat valóra Győrben, ahol az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál keretein belül a 14-18 éves korosztály elhivatott atlétái tehetik le névjegyüket a sportvilág nemzetközi színterén. A fiatal tehetségek tíz sportágban mérettethetik meg magukat: a kosár-, a kézi-, a röplabda, a tenisz, az úszás, a judo, a biciklizés, az atlétika és a torna mellett, a magyar tradíciók tiszteletének jegyében, a kajak-kenu is bekerült a versenyszámok közé.

Részletekért kattints ide.

Pancs Születésnapi Market – Pancs – 9:00

Elérkezett a nagy nap, a Pancs egy éves lett. Gasztrovendég ezúttal a Lilafüge blog és négy nagysikerű szakácskönyv szerzője, Havas Dóra lesz.A Pancs workshop sem maradhat el ezen a szép napon: ezúttal Vermes Viki, a Városi konyha bloggere tart kiscsoportos tészta készítő kurzust, amire nem árt időben jelentkezni.

Részletekért katt ide.

Budapest Rooftop Cinema presents: War of the Planet of the Apes – Corvin Club – 18:30

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál… amíg bír. És készülődik. A háború ugyanis elkerülhetetlen. Caesar, a harcedzett és szuperintelligens óriásgorilla, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani. Mindkét fél tudja, hogy az emberiségnek nincs több esélye. Ha most kudarcot vall, végképp eltűnik a Föld színéről.

Továbbiakért katt ide.

Szecessziós kincsvadászat a Terézvárosban – Zeneakadémia – 10:00

„Magyar formanyelv nem volt, hanem lesz!” – jelentette ki Lechner Ödön, aki egész életét az „új építészet” megteremtésének szentelte. Idős korában gyakorta üldögélt a Japán kávézóban a zseniális mester, új ötleteken és a művészet lényegén merengve. Képzeletben felkeressük őt törzshelyén, hisz tőle bizonyosan választ kaphatunk kérdéseinkre.Mi jellemzi a sajátos magyar szecessziós stílust? Hogyan ismerhetjük fel a szecesszió jeleit egy épületen? Mit jelent az „összművészet”? 

A programon megtalálod a válaszokat, a többi részleteket meg itt fogod.

A Nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás – Magyar Nemzeti Múzeum – 9:00

A séta első felében a XIX. századi pesti mágnás-negyed palotáit járjuk körül. Az arisztokrácia világának különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak legendái elevenednek fel egy-egy épületnél. Emberi sorsok és forradalmak dőltek el itt egy talpalatnyi helyen. Életre hívjuk a történelmet, belesünk az udvarokba, megtaláljuk az elfeledett csodákat. Világhírű tudósok, politikusok, művészek éltek és hagytak itt nekünk felfedezni való nyomot, emléket önmagukról.

Hogy mi jön ezután, itt megtudhatod.