Júliusban Győrben mérik össze rátermettségüket a jövő bajnokai

Idén sokak álma válhat valóra Győrben, ahol az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál keretein belül a 14-18 éves korosztály elhivatott atlétái tehetik le névjegyüket a sportvilág nemzetközi színterén.

A kezdeményezés 1990-ben indult: a feltörekvő csillagok először Brüsszelben kaptak lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a győzelem örömét. Az idén hazánkban megrendezésre kerülő EYOF a sportolók karrierjében betöltött meghatározó szerepe miatt is különleges eseménynek számít.

Július 23. és 29. között a fiatal tehetségek tíz sportágban mérettethetik meg magukat: a kosár-, a kézi-, a röplabda, a tenisz, az úszás, a judo, a biciklizés, az atlétika és a torna mellett, a magyar tradíciók tiszteletének jegyében, a kajak-kenu is bekerült a versenyszámok közé.

A nagyszabású nyitóünnepségnek az ETO Park ad majd otthont, ahol amellett, hogy koncertek és látványos elemek gondoskodnak az önfeledt szórakozásról, a rajongók olimpiai bajnokokkal is találkozhatnak. A sportszeretetéről híres városban számos program kíséri a rangos fesztivált: vásárok, gasztronómiai bemutatók, táncos előadások várják az olimpiai falu közelében lévő Dunakapu térre a látogatókat.


A versenyekre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyitóünnepségre a jegyek korlátozott számban még megvásárolhatók a jegymester.hu oldalán. A rendezvény sokszínű és színvonalas kikapcsolódást ígér minden generáció számára.


További infókért kattints ide.