A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Nézzétek meg, melyek lettek a legjobb mákos, diós és ínyenc bejglik 2024-ben!
A versenyre „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni. Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és még mangó is a felhasznált alapanyagok között.
Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből álló zsűri.
Íme a legjobb bejglik 2024-ben:
Hagyományos diós kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
- Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
Hagyományos mákos kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Bánki Viktor – Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest
- Ezüstérmes: Virágh Krisztina – Némi Kenyér Pékség, Budapest
- Bronzérmes: Szabó Zsombor – Mignon Cukrászda, Debrecen
Ínyenc kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Bíboros – Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Téli Ambrózia – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
- Bronzérmes: Csendes éj mannája – Vámosi Péter – Karl Kávézó, Dunaharaszti
A több kategóriában is dobogós helyezést és ezzel a legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Év Bejglije Kézműves Nívódíj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Az Év Ínyenc Bejglije, a Bíboros egy aszalt szilvás – vörösboros – diós, valamint narancs- és citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített birsalmasajt töltelékes, hagyományos pozsonyi tésztával készült bejgli különlegesség.