A legjobb filmek 2024-ben: 16 lebilincselő thriller, könnyű esti borzongáshoz

Összegyűjtöttünk nektek tizenhat 2024-ben bemutatott filmet, mellyel anélkül élheted át a félelmet, hogy valóban veszélyben lennél. Van köztük mindenféle: bűnügyi és akciótriller, pszichológiai thriller és horrorba hajló is.

legjobb thriller filmek 2024
James McAvoy a Szádra ne vedd c. filmben

A méhész

Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

Hatalom

Két közép-európai külügyminiszter vadászni indul a határhoz közeli erdőkbe. Egyikük, Berger véletlenül halálosan megsebesít egy fiatal hajtót. Mivel a politikus egy fontos uniós poszt egyik legfőbb esélyese, a sajtó azonnal elkezd érdeklődni az ügy iránt. A titkosszolgálat Steiner ügynököt bízza meg, hogy meggátolja a botrány kirobbanását.

A Majomember

Az Oscar-jelölt Dev Patel ezzel az akcióthrillerrel mutatkozott be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője.

Szunnyadó vérebek

Roy Freemannek, az emlékezetvesztéssel küzdő volt gyilkossági nyomozónak egy korábbi ügy kerül a látóterébe, amire szintén nem emlékszik. Mivel egy halálsoron várakozó ártatlan ember élete a tét, Freemannek össze kell szednie az évtizedes gyilkossági ügy brutális bizonyítékait. Az eltemetett titkok és árulások gonosz hálója, amely a nyomozása során feltárul, a saját múltjához látszik kapcsolódni.

Vörös szobák (Max)

Elérkezett a nap, amelyre Kelly-Anne várt. Megkezdődik Ludovic Chevalier tárgyalása, akit három kiskorú lány brutális meggyilkolásával vádolnak. A legtöbb emberrel ellentétben Kelly-Anne-t lenyűgözi a férfi, megszállottjává válik, és minden egyes bírósági tárgyaláson részt vesz, abban a reményben, hogy a férfi legalább egy futó pillantást vet rá. A valóság és a képzelet közötti határ azonban egyre inkább elmosódik, mígnem Kelly-Anne megszűnik egyszerű passzív szemlélőnek lenni.

Maga a pokol

John Sweet főtörzsőrmester és Abell őrmester az amerikai hadsereg legjobb kimenekítői, s hozzájuk csatlakozik a légierő újonc tisztje, Kinney, hogy megmentsék fogságba esett helyi ügynöküket a Fülöp-szigetek dzsungeléből. A bevetés azonban balul sül el, és onnantól kezdve 48 óra áll a drónpilóta, Eddie “Kaszás” Grimm rendelkezésére, hogy levezényelje a mentőakciót. Ő lesz Kinney szeme és egyetlen esélye a túlélésre; a helyzet kész pokollá változik, de bárhogy is alakulnak az események, az ellenség földjén senkit sem maradhat hátra.

Vincentnek meg kell halnia

A film középpontjában Vincent áll, aki bárhová megy és bárkivel találkozik, szinte mindenki megtámadja, folyamatos menekülés az élete. Nem tudja, mi váltja ki az emberekből, hogy meg akarják ölni. Egyszerű emberként való létezése felborul, és mivel a dolgok erőszakosan kicsúsznak az irányítása alól, az élete a tét és kénytelen menekülni. 

Anyai ösztön

Az 1960-as évek elején Alice és Celine, két legjobb barátnő, egyben szomszéd, idillikus, képes magazinba illő életet él precízen nyírt pázsittal, sikeres férjjel és azonos korú fiúgyermekkel. A harmóniának azonban egyszeriben véget vet egy tragikus baleset. Bűntudat, gyanakvás és nyugtalanság kezdi fellazítani a testvéri szintű köteléket a két nő között, míg végül a pszichológiai hadviselés előhívja belőlük anyai ösztönük sötét oldalát.

Kivérző szerelem

A visszahúzódó konditerem-vezető Lou első látásra beleszeret Jackie-be, a Vegasba tartó ambiciózus testépítőbe. A két lány szenvedélyes viszonya veszélybe kerül, amikor maguk ellen fordítják a város erőszakos kiskirályát, Lou apját.

A csapda (Max)

Egy apa koncertre viszi a kamaszlányát. A lánynak örök emlék, az apának néhány kellemes óra a gyerekével. Ennyi az egész? Egyáltalán nem. A stadionban ugyanis ott van a Hentes, a régóta keresett, mindig a zsaruk előtt járó, őrült sorozatgyilkos. Az FBI is tud róla. Körülvették az épületet, mindent bekameráztak, és feltett szándékuk, hogy senki sem távozhat alapos ellenőrzés nélkül. A csapda bezárult. A Hentes benne van. Néhány tízezer kamaszlánnyal meg a szüleikkel összezárva.

Longlegs – A rém

Lee Harkert, az ifjú és tehetséges FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos megoldatlan ügyével bízzák meg. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.

Vészjelzés

Olyan ez, mint egy tündérmese. A csinos kis pincérnő véletlenül megismerkedik a híres és gazdag vállalkozóval, aki lazán meghívja a lányt a szigetére egy több napig tartó buliba: a szegény lányt és barátnőjét magánrepülőgép röpteti a luxusőrületbe. De lehet, hogy nem is tündérmese ez, hanem egy rémsztori. Mert a társaság és sok furcsa tagja érdekes és szórakoztató, a pálmafák gyönyörűen susognak, de valami mégsem stimmel.

Szádra ne vedd

A film egy hétvégéről szól, amikor egy család vendégségbe megy egy idilli vidéki házba, ám az álomnyaralás hamarosan pszichológiai rémálomba fordul.

Fiúk

Az idealista börtönőr, Eva élete dilemmájával szembesül, amikor egy fiatalembert a múltjából áthelyeznek a börtönbe, ahol dolgozik. Anélkül, hogy felfedné titkát, Eva kéri, hogy helyezzék át a fiatalemberek részlegére – a börtön legkeményebb és legerőszakosabb részlegére. Itt kezdődik egy felkavaró pszichológiai dráma, amelyben Eva igazságérzete veszélybe sodorja mind erkölcsét, mind jövőjét.

Thriller filmek, amiket még nagyon várunk 2024-ben

Konklávé (premier: 2024. október 31.)

Lawrence bíborost bízzák meg a feladattal, hogy vezényelje le a pápaválasztási procedúrát a hőn szeretett pápa váratlan halálát követően. Nem sokkal azután, hogy a katolikus egyház legbefolyásosabb vezetői mind összegyűlnek szerte a világból, és bezárkóznak a Vatikán termeibe, Lawrence egy összeesküvés kellős közepén találja magát és olyan titokra derít fényt, ami az egyházat alapjaiban rázhatja meg.

Az örökös (premier: 2024. november 7.)

Elliast kinevezik egy híres párizsi divatház művészeti igazgatójának. A férfi nagyon vágyott az előléptetésre, ám a túlzott elvárások miatt hatalmas stressz nehezedik rá, ami veszélyezteti az egészségét. Apja váratlan halála miatt kénytelen hazautazni, hogy megszervezze a temetését. Ám hamarosan rá kell jönnie, hogy sokkal rosszabbat örökölt, mint az apja gyenge szíve.

Ha ennyi bozongás nem lenne elég, íme a legjobb horrorfilmek 2024-ből: