7 különleges családi ünnep és gasztrofesztivál októberre az őszi Balatonnál

Októberben a színesbe burkolózott természet és ennek felfedezése veszi át a főszerepet a Balaton partján, de ne feledkezzünk meg az évszak jellegzetes ízeiről sem. A fügétől a tökös különlegességeken át a sült gesztenyéig és a halas fogásokig mindenre találunk egy hangulatos fesztivált a Balaton körül, ahol beleharaphatunk az őszbe.

Murci – GasztroFesztivál a Kishegyen // Balatonlelle (2024. október 5.)

A magyar tenger déli partjának egyik legszebb kirándulóhelyén a lellei Kishegyen idén októberben is megrendezik a Murci gasztrofesztivált. Ahol 13 pincészet, 12 étterem, 1 minden mentes cukrászda és 1 pálinka manufaktúra kínálatát kóstolhatjátok végig. A parkolóban kézművesek, házi sajt, szőlőből készült lekvárok és játszóház vár titeket.

Facebook-esemény >>

Murci Fesztivál
Fotó: Hello Balatonlelle

Siófoki Halfesztivál (2024. október 11-13.)

Október közepén ismét a balatoni halé a főszerep a XI. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi, és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny, halkülönlegességek várnak minden korosztályt. Az idei évben is képviselteti magát Baja, Mohács, Paks, Szeged és Szolnok városa, melyek különleges halétellel is készülnek a hétvége folyamán.

További infók >>

Fügefeszt // Badacsony (2024. október 12-13.)

A Balaton kétségkívül egész évben tartogat olyan izgalmakat, melyekért érdemes célba venni a magyar tenger vidékét. Nem lesz ez máshogy október 12-én és 13-án sem, amikor megnyitja kapuit a Balaton-part őszi hangulatú gasztrofesztiválja. A Fügefeszt, bár a zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: célja a régió kulturális és gasztronómiai fejlődésének bemutatása. A hétvége során a Michelin-csillagos éttermektől kezdve a közönségkedvencekig rengeteg étterem települ ki, hogy a mesés környezetben, hangulatos koncertek kíséretében invitálja a partra a gasztronómia szerelmeseit.

Facebook-esemény >>

blank

IX. Gesztenye Fesztivál Keszthely (2024. október 12-13.)

Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal várnak titeket október 12-13-án Keszthelyen. Gasztroworkshop keretein belül megtanulhatjátok, hogyan lehet házilag gesztenyemasszát készíteni, és a gesztenyesütés rejtelmeibe is beavatnak titeket. Gesztenyevadászat, rajzverseny, tökfaragás és szakmai előadás is színesíti a programot.

Facebook-esemény >>

Gesztenye Fesztivál 2024
Fotó: Tavirózsa kalandpark

Szigligeti Süllőfesztivál (2024. október 19-20.)

A Szigligeti Turisztikai Egyesület idén XVII. alkalommal rendezi meg a híres Szigligeti Süllőfesztivált. A kulturális és gasztroélményekben gazdag fesztivál ingyenes programkínálattal várja a kicsiket és nagyokat, az ősszel is varázslatos Balaton partjára.

Facebook-esemény >>

Szigligeti Süllőfesztivál 2024
Fotó: Szigligeti Süllőfesztivál

Tökfesztivál // Kőröshegyi Levendulás (2024. október 19-20.)

A tavalyi nagy népszerűségnek köszönhetően újra egy “Tökjó” programra csábít benneteket a Kőröshegyi Levendulás. Október 19-én és 20-án egész nap tökfaragás, tökös finomságok, izgalmas játékok és őszi kincsek vására várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Tökfesztivál Kőröshegyi Levendulás
Fotó: Kőröshegyi Levendulás

Bortriatlon Badacsonyban (2024. október 25-27.)

Szeretitek a badacsonyi borokat és szeretnétek Badacsony-szakértőkké válni? Akkor október 25. és 27. között irány a csodaszép település, ahol 9 pincénél összesen 18-féle rizlinget kóstolhattok végig a program során. A részt vevő pincéknél személyesen a gazda tölti poharatokba a bort, miközben felfedi elkészítésének titkát, az adott borászat és az azt üzemeltető család történetét és pár szakmai titkot is. A Bortriatlon rendezvénysorozat lehetőséget biztosít, hogy még jobban megismerjétek a borvidék három ikonikus fajtáját, a szürkebarátot, a kéknyelűt és a rizlinget, és újabb élményekkel gazdagodjatok az ország egyik legszebb vidékén.

Facebook-esemény >>

Bortriatlon Badacsony
Fotó: Tourinform Badacsony

Édes semmittevés a Káli-medencében: