A legjobb filmek 2024 végén, avagy premierek, amiket már nagyon várunk

Összegyűjtöttük nektek 2024 őszének, telének várhatóan legérdekesebb, legjobb filmjeit. Premierek, amikért érdemes felkeresni a magyar mozikat.

Megapolisz (2024. szeptember 26.)

A Megalopolisz jövőképében Új Róma városának fényűző, hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Az ambiciózus és vizionárius építész, Cesar Catilina progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. A kettejük közötti konfliktust tovább hevíti Cesar kapcsolata a polgármester lányával, Juliával, aki számára a tét nemcsak a város jövője, hanem szerelme és családja is.

legjobb filmek 2024

Lepattanó (2024. szeptember 26.)

Kálmánnak a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra.

Joker: Kétszemélyes téboly (2024. október 3.)

Az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck kiszabadul a rács mögül, és nincs egyedül. Vele tart egy nő , aki maga sem a kiegyensúlyozottság szobra. Gotham City sötét, mocskos utcáin újra elszabadul a káosz és az erőszak. Pedig ők csak azt akarták, amit a város összes „normális” lakója: szerelmet, megértést és lángokat. De az ő útjuk nem normális út.

Hirtelen menyasszony (2024. október 3.)

Benoit újra és újra eladósodik és mindig a gazdag szüleihez fordul segítségért. Az utolsó alkalommal viszont az édesanyja nemet mond neki, így a férfi kénytelen hazudni: azt állítja, hogy megházasodik. Az örömszülők meghívják a fiatalokat hétvégére a marokkói nyaralásukra, így Benoit kénytelen egy álmenyasszonyt találni. Mivel beugró barátnője az utolsó pillanatban visszakozik, a reptérre menet a férfi felbéreli a taxisofőrjét, hogy játssza el a menyasszonyát.

A szer (2024. október 10.)

Félsz attól, hogy valaki, aki fiatalabb, szebb és vonzóbb nálad átveszi a helyed? Ne aggódj, ez a szer mindent megváltoztat! Ebben az új, szédületes testhorrorban Demi Moore egy idősödő hírességet alakít, aki egy illegális gyógyszer segítségével képes létrehozni önmaga fiatalabb verzióját – akit a feltörekvő Margaret Qualley alakít. A testhorror atyja, David Cronenberg hatása erősen érezhető a film teljes vonulatán. A szer Cannes-ban elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

Apák gyöngye (2024. október 17.)

Andy Goodrich élete totálisan felborul, amikor felesége váratlanul elvonókúrára megy, és otthagyja férjét két kisgyerekükkel. Andy így az első házasságából született nagylányának, Grace-nek a segítségére szorul. Miközben az eddig nem tapasztalt, hatalmas kihívásoknak próbál megfelelni, Andy Grace szeme előtt válik valódi apává, amilyen neki sosem lehetett.

Venom – Az utolsó menet (2024. október 24.)

Eddie Brock nagyjából boldogan élt. Volt barátnője, munkája, aztán úgy alakult, hogy egy űrből érkezett, pusztító étvágyú szörny érkezett a földre, és pont őt választotta gazdatestnek. Azóta Eddie magányos, meggyötört és legyőzhetetlen. Ha bajba kerül, a benne rejtőző szörny előbújik belőle, és kérlelhetetlenül felzabálja a támadókat. Meg egy kis rendetlenséget csinál közben. De lehet, hogy van olyan ellenség, ami a szupererős Venomnak is sok – a saját bolygójáról, a saját fajtársai rátalálnak, megérkeznek a földre, és persze nincs bennük kímélet.

A vad robot (2024. október 24.)

A vad robot Rozzum 7134 (röviden „Roz”), egy jövőbeli robot krónikája, aki egy lakatlan szigeten vetődik partra. A túlélés és felfedezés meséje akkor kezdődik, amikor Roz váratlanul egy árva kisliba védelmezője lesz, akit Derűcsőrrnek nevez el. Együtt harcolnak a túlélésért a zord környezetben, de csak egy különc állatokból álló összetartó csapat segítségével tudnak boldogulni, akik először a barátaik lesznek, majd együtt egy nagy családdá válnak.

Ma este gyilkolunk (2024. október 31.)

A fordulatos történet középpontjában egy gyilkosság áll, amely felkavarja az idős művészeket befogadó Pirandello Színészotthon mindennapjait. Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd, de nincs könnyű dolga.

És mi van Tomival? (2024. október 31.)

Sanyi bábművész és alkoholbeteg. Pali liftszerelő és alkoholbeteg. Együtt keresik a haverjukat, Tomit, aki már több anonim alkoholista gyűlést kihagyott. Próbálnak józanok maradni, ami nem könnyű egy olyan országban, ahol az ivászat széles körben elfogadott napi gyakorlat. Sanyit öt éve a függősége miatt hagyta el a felesége és a lánya, azóta új életet kezdett és nem iszik, Palinak viszont elég egy kis lökés, hogy újra igyon. Tominak valószínűleg már ennyi se kell. A két barát Budapest utcáin versenyt fut az idővel, hogy megtalálják és megmentsék Tomit.

Anora (2024. november 7.)

Anora, egy fiatal szexmunkás Brooklynból, találkozik egy oligarcha fiával, és hirtelen elhatározásból összeházasodnak. Amikor a hír eljut Oroszországba, a tündérmese veszélybe kerül, mivel a szülők elindulnak New Yorkba, hogy érvénytelenítsék a házasságot.

Gladiátor II. (2024. november 14.)

Miután otthonát elfoglalják a zsarnok császárok, akik most Rómát uralják, Lucius kénytelen belépni a Colosseumba, és múltjába kell tekintenie, hogy megtalálja az erőt ahhoz, hogy visszaadja Róma dicsőségét a népének.

Futni mentem (2024. november 21.)

Vera a férjével közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra.

Vaiana 2. (2024. november 28.)

Miután váratlan hívást kap felfedező őseitől, legénysége élén Vaiana nagy utazásra indul, s természetesen vele tart Maui is. Óceánia távol eső vidékein, rég elveszett vizeken át visz az útjuk, ahol olyan kalandokba keverednek, amilyenekről Vaiana még csak nem is álmodott.

Sonic, a sündisznó 3. (2024. december 26.)

Sonic, a sündisznó visszatér a mozivászonra karácsonykor az eddigi legizgalmasabb kalandjával. Sonic, Knuckles és Tails összefognak egy veszélyes új ellenféllel, Shadow-val szemben, aki egy rejtélyes gonosztevő, és olyan ereje van, amilyennel még egyiküknek sem volt dolga. És mivel a Sonic csapat képességeit ez a kihívás minden szempontból meghaladja, keresniük kell egy váratlan szövetségest, hogy megállítsák Shadow-t, és megvédjék a bolygót.

A szerelem ideje (2024. december 26.)

Néhány véletlenen múlik az egész. Az egész élet. A találkozások, a szerelmek, a boldogságok és a tragédiák. Almut és Tobias véletlenül fut össze – de szó szerint. A lány elgázolja a fiút, és a baleseti sebészet folyosóján várakozva van idejük beszélgetni. A beszélgetésből futó kaland, a kalandból életre szóló szerelem lesz. A menő sztárszakácsnő és a világban helyét kereső srác összeköltözik, és együtt is marad. Gyerekük születik… de a boldogság sosem tart örökké – és rájuk is vár néhány nagy tragédia. Olyan utat járnak, amelynek csak az idő szigorú törvényei szabnak határt. Meg kell tanulniuk, hogy akár vakmerő, akár óvatos döntéseket hoznak, minden pillanat.

Nézd meg, mik voltak a legjobb romantikus filmek 2024-ben: