Titkos, különleges hangulatú vízparti paradicsomra bukkantunk a Dunántúlon

Vas vármegye egyik különösen mesés kincseként tartják számon a füzérszerűen összekapcsolódó Szajki-tavakat. A kikapcsolódás számtalan formáját nyújtó vízpart remek úti cél, ha a vízi világ megfigyelésére, horgászatra, igazán frissítő strandolásra, netalán egy hangulatos tóparti sétára vágytok.

Fotó: Kerekes Norbert

A Vas vármegye Balatonjaként is emlegetett Szajki-tavak Hosszúperesztegtől nem messze, Ajka és Körmend közt félúton található, északi-déli irányú, hosszan elnyúló tórendszere a Csörgető-patak felduzzasztásával jött létre.

Az erdővel ölelt tórendszer kiválóan alkalmas a városi nyüzsgéstől való elszakadásra, a kikapcsolódásra és a természetben való megpihenésre, illetve feltöltődésre egyaránt.

Fotó: Kerekes Norbert

A Szajki-tavak különlegessége, hogy a tizenegy tónak a kezdetektől fogva más-más a rendeltetése. A számozott tavak közül a 6-os számú tó biztosítja például a zavartalan pihenést, a vízparti kikapcsolódást és a nyári felfrissülést.

A lassan mélyülő víz lehetővé teszi, hogy a család apraja-nagyja biztonsággal mártózhasson meg a tóban, az itt található vízi és vízparti sportlehetőségek, vendéglátó- és pihenőhelyek pedig egytől egyig lehetőséget adnak a kikapcsolódásra.

blank
Fotó: Kerekes Norbert

Nyaranta a vízpart közelsége csábító, ezért a tó népszerű kiránduló- és üdülőhely, az év többi szakában azonban lehetőség nyílik az állat- és növényvilág megfigyelésére, a környéket behálózó túraútvonalaknak köszönhetően a testet-lelket feltöltő természetjárásra.

blank
Fotó: Kerekes Norbert

A tavak többségében halgazdálkodás folyik, másik része pedig horgászparadicsomként nyújt élményeket a közelről és távolról érkezőknek.

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhatsz! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Ezt a különleges természeti csodát is érdemes megtekinteni: