Húsevők vs vegánok – a gasztronómia üzlet, nem háború

Számos tanulmány egyértelműen kimondja, hogy a növényi alapú táplálkozásra való igény világszerte felerősödött, ez az egyik legjelentősebb irány a gasztronómiában, melyet egy hazai vendéglátóhely sem hagyhat figyelmen kívül, ha lépést akar tartani a nemzetközi és – egyre bővülő -hazai igényekkel.

Freshnlean

A Piqniq Budapest február 21-i eseményén ezúttal azt a kérdést járják körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes (és vegán) trendekkel:

  • Miért kell mára minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
  • Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
  • Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
  • Hogyan kell meghaladni azt a hazánkban is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva
  • egyenlő a körettel?
  • Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?
  • Milyen kihívásokkal szembesülsz, ha vegán éttermet nyitsz vagy ha bővíted a húsmentes kínálatodat?

További részleteket és a pontos programot az esemény Facebook-oldalán találod.

Ha érdekel a téma és nem akarsz február 21-ig várni, nézd meg ezt a Funzine TALKS-on készült videót, melyben mi is hasonló témával, a különböző  étkezési szokásokkal és mindenmentes étrendekkel foglalkoztunk:

Kép: Freshnlean