Ez pedig nem más, mint a Pina Colada chia puding, egy igazi hűsítő nyári reggeli, trópusi ízekkel, ami gondoskodik a megfelelő omega-3 zsírsav ellátottságunkról is. Érdemes már előző este előkészíteni a pudingot, reggel pedig csak frissen tálalni az ananászban.
Hozzávalók
- ½ ananász
- 10 g kókuszliszt
- 20 g chia mag
- 20 g aprószemű zabpehely
- 2 dl kókusztej
- kókusz chips
Elkészítés
A chiamagot, a kókuszlisztet és a zabpelyhet beáztatjuk a tejbe és alaposan elkeverjük. Fogyasztásig még néhány alkalommal érdemes megkeverni, hogy az összes chia magot érje a folyadék és felpuffadjon.
A kókuszchipset egy száraz serpenyőben kb. 1 perc alatt világosbarnára pirítjuk, hogy ropogósabb legyen.
Az ananászt kettévágjuk, majd egy kis kés segítéségével óvatosan eltávolítjuk a belső gyümölcshúst. Ennek a helyére kanalazzuk a kész chia pudingot. A feldarabolt ananásszal és a pirított kókuszchipsszel tálaljuk.
Az Ízesélet gasztrobloggerének, Gökler Krisztinek a receptje. További receptek: izeselet.hu