Megtelnek varázslatos zenével a Gödöllői Királyi Kastély történelmi helyszínei

Idén augusztus 31. és október 23. között rendezik meg a Liszt Fesztivált, amely ezúttal is a Gödöllői Királyi Kastély történelmi helyszíneire csábítja a komolyzene szerelmeseit.

Fotó: Shutterstock

A Gödöllői Liszt Fesztivál 2001-es elindulása óta töretlenül a magyar koncertélet kedvelt kulturális eseményei közé tartozik. Művészeti koncepciójának legfőbb célkitűzése, hogy egyedülálló módon Liszt Ferenc hatalmas életművének szerteágazó hatása összművészeti megvilágításban táruljon a látogatók elé.

A fesztivál páratlan vonzerejét tovább növeli, hogy a hangversenyek túlnyomó része a gyönyörű Gödöllői Királyi Kastély Dísztermében, Lovardájában, Barokk Színházában, a Mária Valéria-szalonban, illetve a Díszudvaron zajlik. Immáron 22 éve a kastély történelmi helyszínein a magyar és külföldi művészek legkiválóbbjait látják vendégül.

A világjáró művészek és együttesek mellett, a liszti hagyományokhoz hűen a feltörekvő fiatal nemzedék tehetségei is évről évre gazdagítják a programkínálatot. Az immáron védjeggyé vált “Sétáló koncertek”, illetve a Gyermekzenei Műhely pedig az egész család számára nyújt közös, zeneközeli élményt.

AI-illusztráció: Gödöllői Királyi Kastély

A Liszt Fesztivál nyitóprogramja 2024-ben:

Éljen a magyar! – gálaműsor // Gödöllői Királyi Kastély, Lovarda (2024. augusztus 31.)

Gondoltátok volna, hogy egy Liszt-zongoraművet dolgoz fel az id. Johann Strauss egy galoppjában? Vagy azt, hogy Liszt-ősbemutatót játszik az ifjabb Johann zenekara Bécsben? S mindkettőn jelen van a mi Lisztünk? Gondoltátok volna, hogy a bécsi Josef Lanner, vagy a Strauss család nem egyszer közel 4.000 ember előtt mutatta be Pest-Budán magyaroknak írt műveit? 

Ezen a nagyszabású gálaesten Liszt Ferenc és kora, valamint a magyar stílus egy évszázados hódítóútja elevenedik meg. Elhangzanak Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Josef Lanner, a Strauss család, Pablo de Sarasate, Popper Dávid, Vécsey Ferenc, Kéler Béla, Lehár Ferenc és Franz Grothe művei.

Részletes program és jegyvásárlás: kiralyikastely.hu

Egy különleges kávézót is találhattok Gödöllőn: