5 kultikus filmes helyszín hazánkban, ahol megelevenednek a leghíresebb magyar filmek

A kultikus magyar filmek és sorozatok jellegzetes helyszínei közül szedtünk most egy csokorba ötöt, ahol egyenesen megelevenednek kedvenc filmes alkotásaink!

Csinibaba: Orczy-kert, Budapest

A VIII. kerületi közpark tökéletes célpont, ha a szabadidő eltöltéséről van szó. A területen különböző sportok űzésére alkalmas pályákat, valamint sétautakat találni, sőt, itt található az Orczy-tó, kellemes hangulatú vendéglátóhelyekkel körülvéve. A reggel 6-tól este 10-ig látogatható park egykor (a 18. században) Orczy Lőrinc báró tulajdonában állt, és fia, László, Pest legnagyobb angolkertjét álmodta meg ide. Az 1997-ben megjelent Csinibaba című film több fontos jelenetében is feltűnt parkot néhány évvel ezelőtt alaposan felújították, aminek eredményeként a terület megszépült és újra vonzóvá vált a látogatók számára.

Fotó: Orczy Summer Chill

Made in Hungária: Margitsziget, Budapest

A Made in Hungária egyik igazán kultikus helyszíne a Margitsziget, ahol a filmben május elseje alkalmából zenés majálist tartanak, amatőr együttesek fellépésével. A hatalmas ősfákkal, árnyas sétautakkal és tágas rétekkel tarkított terület minden budapesti számára izgalmas úti cél, a kikapcsolódási lehetőségek tárháza pedig kihagyhatatlan, érdemes hát nyakunkba venni a várost és kiélvezni a Margitsziget adta nagyszerű programokat!

Fotó: Karácsony Gergely Facebook

További szórakoztató magyar zenés filmek:

Kincsem: Festetics-kastély, Dég

A Fejér vármegyei Dég településén található a 19. századi, klasszicista stílusban épült Festetics-kastély, amelyet egy hangulatos tó mellett az ország legnagyobb angolkertje vesz körül. A gyönyörű kastély gróf Festetics Antal megbízásából épült 1810 és 1815 között, tervezésére a kor elismert építészét, Pollack Mihályt kérték fel. A kastély mellett található tó szigetén áll egy különleges, vörös téglás épület, amit egy fahídon átkelve közelíthetünk meg. A Hollandi-ház 1891-ben épült Festetics Pál kérésére, amelyet akkoriban istállóként használtak, emeletén pedig a tüdőbeteg grófné, Pejacsevich Lenke lábadozott. A kastély és környezetének szépségére a filmipar is több ízben felfigyelt, hiszen itt forgatták a Kincsem számtalan jelenetét.

8135 Dég, Hunyadi János utca 11. | Weboldal

Fotó: Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram

Üvegtigris: Garancsi-tó, Tinnye

A gyönyörű Budai-hegyekben található Tinnye egy kultikus magyar vígjáték, az Üvegtigris forgatása okán lett népszerű kirándulóhely. A trilógia híres büfékocsija, avagy a Rudolf Péter által megformált Lali birodalma, a sűrű nádas által övezett Garancsi-tónál áll, ezért a hely a filmturisták kedvelt zarándokhelyévé vált. A büfé afféle jelkép lett, és nem csupán díszletként áll itt, hiszen a mai napig üzemel. De más miatt is érdemes ellátogatni ide: a 2000-es években tanösvényt és pihenőhelyeket alakítottak ki a feltételezések szerint a középkorban, mesterségesen létrehozott halastó körül, ami gazdag élővilága és idilli békéje révén vonzó úti cél a fővárosból kiszabadulni vágyók számára.

Facebook >>

Fotó: Üvegtigris Büfé

A mi kis falunk: Teca kocsmája, Esztergom

Szinte nincs olyan ember hazánkban, akinek ne lenne legalább egy kicsit ismerős A mi kis falunk című sorozat, azon belül pedig egy igazán ikonikus helyszín, egyben Pajkaszeg központja, Teca kocsmája. A helyszínre valójában Esztergomban, a Hunyadi János utcában bukkanhatunk rá, ami nem csak a sorozat rajongóinak okoz majd maradandó élményt. A falu legrégebbi épületében nem kérdés, hogy jobban csúszik a finom hideg sör, bor, kávé vagy akár hamburger.

2508 Esztergom, Hunyadi János utca 54. | Facebook

Fotó: Klastrom Söröző „Teca Kocsmája”

Fedezzétek fel A mi kis falunk további helyszíneit: