Dolce vita a Balatonnál: 6 remek étterem, ahol mennyei olasz ételek várnak

Mediterrán életérzéssel és mennyei olasz ételekkel várnak benneteket a Balaton nagyszerű éttermei. Szemezgessetek válogatásunkból, ha remek tésztaételekre, ropogós nápolyi pizzákra, netalán olasz desszertekre vágytok!

Mandilla, Köveskál

Köveskál mediterrán ékszerdoboza, a Mandilla teljes testi-lelki feltöltődéssel és gasztronómiai kalandozásokkal kecsegtet. A mediterrán hangulatot kívül-belül magáénak tudható hotel és étterem nemcsak családias atmoszférával, de dél-olaszos ízvilággal is várja a hozzájuk betérőket. A kiváló minőségű alapanyagokból a legnagyobb odafigyeléssel születnek újjá az Olaszország legjavát megidéző ételek, mint a vitello tonnato, a tortellónitól gazdag marhahúsleves, akárcsak a házi tészták, frissen sült pizzák és édes élménnyel kecsegtető olasz desszertek. Az olasz ízek után természetesen a méltó italokat sem kell nélkülöznötök: hazai és olasz borokkal, Aperol Spritz-cel és Negroni-val olthatjátok a szomjatokat.

8274 Köveskál, Városkút u. 2. | Weboldal | Facebook

Fotó: mandilla.hu

Egy csipet Nápoly, Siófok

Siófok nápolyipizza-mennyországa, az Egy csipet Nápoly, nevéhez hűen, ráadásul olasz recept alapján készülő pizzáival nyűgözi le a Balaton déli partjára érkező medíterrán ízekre vágyó vendégeket. A légiesen pehelykönnyű, kovásszal készített pizzatészta a legkiválóbb alapanyagokkal és feltétekkel válik teljessé. A kínálatban a tradícionális pizzák mellett a különleges ízek kedvelői éppúgy megtalálják számításaikat, mint akik egy frissen sütött Margherita vagy Marinara mellett beszélgetnének egy jót. Ne felejtsétek, hogy a pizzák mellett péntektől vasárnapig a délelőtti órákban olaszos brunchfogásokkal is kényeztethetitek magatokat.

8600 Siófok, Vécsey Károly u. 23. | Weboldal | Facebook

Fotó: Egy csipet Nápoly Facebook

Pasta Siena, Veszprém

Nem más, mint egy Toszkánában tett utazás, egy Sienában talált kicsiny, de annál autentikusabb tésztázó élménye hívta életre a Veszprémben található Pasta Sienát. A mennyei paradicsomszósz illata pedig úgy lengi körbe az ugyancsak kicsiny veszprémi tésztázót, mint ihletőjét. Ha egy csipetnyi dolce vitával meghintve, egy falat Itáliára vágytok, úgy a Fortuna udvar felé kell vezessen utatok, ahol hamisítatlan olasz hangulat vár rátok. A Pasta Siena kínálatában egy maroknyi tésztaétel közül választhattok, annak megfelelően, hogy épp egy egyszerű, de annál nagyszerűbb paradicsomos-bazsalikomos kombóra, netalán frissen grillezett garnélával, tonhallal vagy prémium sonkával megdicsőített résztaételre vágytok.

8200 Veszprém, Fortuna udvar | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pasta Siena Facebook

Porto Bello Ristorante, Balatonfüred

Csodálatos kilátással, vízparti hangulattal, eredeti olasz és mediterrán ételekkel várja vendégeit az északi part egyik legszebb kikötőjébe a Porto Bello Ristorante. A közvetlen a Balaton partján, tihanyi panorámával megtoldott étterem az autentikus olasz konyha remekeit kínálja, legyen az toszkán paradicsomleves, krémes rizottó királyrákkal, egy remekbe szabott bolognai spagetti, egy ízlelőbimbókat gyönyörködtető fogás a halételek közül, netalán egy ebédet vagy vacsorát megkoronázó desszert, mely egészen Olaszországig repít. Ha pedig még tovább fokoznátok az itt eltöltött élményt, érdemes az italok közül szemezgetni és koccintatni egyet a nap utolsó fényei mellett.

8230 Balatonfüred, Tihanyi műút 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Porto Bello Ristorante Facebook

Mandara Modern Italian Kitchen, Siófok

A siófoki Mala Garden Design Hotel épületében otthonra lelt, modern olasz konyhát képviselő Mandara közvetlenül a Balaton partján várja a vendégeket. A teraszról Siófok Aranypartjában gyönyörködve kóstolhatjátok végig az étterem szemet- és ízlelőbimbókat egyaránt gyönyörködtető ételeit. A méltán híres olasz gasztronómiát olyan válogatott alapanyagokból, minden apró részletre kiterjedő odafigyeléssel készült fogásokban kóstolhatjátok meg, mint a Burrata Caprese, a vasedényben sült királyrák, a livornói halleves és a házi tészták, rizottók és pizzák számtalan variációja. Ha ránk hallgattok, akkor az ebéd vagy vacsora alkalmával a szezonálisan készített süteményeket is kóstoljátok meg!

8600 Siófok, Szent István stny. 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Mala Garden Design Hotel and Restaurant Facebook

Carpaccio Étterem, Alsóörs

Olaszországból ihletet merítve nyitotta meg ajtajait 1992-ben az alsóörsi Carpaccio Étterem. A szőlővel és gyümölcsfákkal ölelt szülői házból lett családi trattoria idestova 30 éves múltra tekint vissza, olasz ízek iránti elkötelezettsége és szenvedélye azonban mit sem változott az évtizedek alatt. Az olasz vendéglők hangulatával és annak mennyei fogásaival a vendégek előtt tárva-nyitva álló Carpaccio étlapjáról bátran választhatunk a különféle olasz fogások közül, legyen az mediterrán halleves, tenger gyümölcsei vagy egy a nagyszerű tészták, pizzák és olasz desszertekválasztékából.

8226 Alsóörs, Szent István utca 40. | Weboldal

blank
Fotó: Carpaccio Étterem

Ne felejtsétek el felfedezni a Balaton déli partjának bakancslistás látnivalóit: