Íme a legjobb programok a Balaton partján augusztus 20-án és előtte

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján, de most az ünnepi hosszú hétvége miatt még több esemény lesz: koncertek, fesztiválok, előadások és túrák keretében kapcsolódhattok ki és töltődhettek fel. Íme a legjobb balatoni programok augusztus 20-án és előtte!

A legjobb programok augusztus 20-án a Balaton partján: 

V. Földvári Bográcsfeszt (2024. augusztus 14-20.)

A bográcsos ételeken túl kézműves finomságokkal, klasszikus fesztiválételekkel, koncertekkel és DJ-kel is várnak titeket a V. Földvári Bográcsfeszten.

Facebook-esemény >>

Boglári Szüreti Fesztivál (2024. augusztus 16-20.)

50 éves évfordulóját ünnepli a közkedvelt Boglári Szüreti Fesztivál, melyet idén augusztus 16-20. között tartanak a balatonboglári Platán Strandon. Neves fellépők szórakoztatják ezen a nyáron a boglári közönséget, fellép többek között Király Viktor, a Hooligans és G.w.M. Lesz még bor, buli és persze Balaton!

Részletek >>

Almádi Bormustra (2024. augusztus 16-20.)

Borkóstolók, beszélgetések, táncház, koncertek és gyerekprogramok is várnak rátok, ha kilátogattok az Almádi Bormustrára.

Facebook-esemény >> 

Szent István királyi napok // Badacsony (2024. augusztus 16-20.)

5 napos ünnepi rendezvénysorozat Badacsonyban. Kiállító borászatokkal, zenei programokkal várnak titeket a Badacsony Parkban.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Seres László drónfotó és videó

Bor és Kenyér Ünnepe // Siófok (2024. augusztus 16-20.)

Kézműves vásár, íjászverseny, népi játszóház, retro DJ és koncertek várnak rátok a siófoki hajóállomásnál.

Facebook-esemény >> 

További balatoni programok a héten: 

Bortúra a Badacsonyban (2024. augusztus 12., 16., 19.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Izgalmas úti célok a Balaton partján: 

Esti túra a Haláp-hegyen (2024. augusztus 13.)

A legenda szerint egy Balaton nevű óriás élt ezen a vidéken. Az ő lánya volt Haláp, akiről a nevét kapta a koporsó alakú hegy. Története elhangzik a túra során, sok más érdekesség mellett, melyet e hegyről és környékéről megtudhatsz, miközben csodás látványban lesz részed az esti Tapolcai-medence látványát figyelve.

Facebook-esemény >> 

augusztus 20 programok balaton 2024
Fotó: László Orsolya

Csillag-les a Balaton partján // Révfülöp (2024. augusztus 13.)

2024-ben a Perseida meteorraj várhatóan augusztus 11-13. között éri el a maximumát. A fényes meteorraj kivételes látványt nyújt az éjszakai égbolton. Ha nem akarsz lemaradni, menj el a Scruton Pelsoba és kémleld az eget szakértők közreműködésével.

Facebook-esemény >> 

Bortúra a Csobáncon (2024. augusztus 14.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Györöki JazzFiesta // Balatongyörök (2024. augusztus 15.)

Július 11. és augusztus 22. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várnak titeket Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiestahangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Facebook-események >>

Augusztus 20 balaton 2024
Fotó: Györöki JazzFiesta Facebook

BalatON koncertek a vízben // Balatonkenese (2024. augusztus 15-18.)

A nyár folyamán ingyenes koncertek várják az érdeklődőket 5 helyszínen, 40+ fellépővel, a szó szoros értelemben a Balatonon, egy úszó színpadon. Az utazó koncertsorozat ezen a hétvégén Balatonkenesén köt ki, ahol változatos hazai előadók – többek között az Péterfi Bori és Boggie – szórakoztatják a közönséget.

További részletek >>

Balatoni programok 2024 augusztus 20
Fotó: Balatonkoncert.hu Facebook

Mozdulj, Balaton! // Balatonfenyves (2024. augusztus 17.)

Idén 21. alkalommal szervezik meg a Mozdulj, Balaton! programsorozatot a tó körül. Balatonfenyvesen a Fenyves-alsói strandon is június 22-étől kilenc szombaton át, délután 14 órától sportanimátor várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket ingyenesen igénybe vehető sporteszközökkel, versenyekkel.

Facebook-esemény >> 

Yoga & Brunch // Dörgicsei Levendula Major (2024. augusztus 17.)

Akár nyaraltok, akár a Balatonnál laktok, vegyetek részt egy frissítő jóga órán a Dörgicsei Levendula Major varázslatos kertjében. Aztán pedig töltsetek el egy kellemes délelőttöt jó társaságban, egészségesen tápláló, „tiszta” reggelivel, amely során nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltöltődhettek!

Facebook-esemény >>

Egy új hely felderítése mindig izgalmas program: 

Esti túra a Szigligeti várban (2024. augusztus 17.)

Szigliget a pannon táj gyöngyszeme! Hát még alkonyatkor és kora este, amikor kigyúlnak a vár fényei és a környező falvak is fényárban úsznak. Szenzációs a látvány az ódon vár falai közül nézve. Milyen lehetett a naplemente a XVI. században? Erről is szó lesz várnéző túrán, mely során feltárulnak a közel 800 éves erődítmény titkai is.

Facebook-esemény >> 

Kincsem – Cinema & Symphony // Keszthely (2024. augusztus 17.)

Megérkezett a Cinema and Symphony, mely Magyarország első számú élőzenei mozi vetítése. Nézzétek meg az egyik legsikeresebb magyar filmet úgy, hogy a Hrutka Róbert zeneszerző által komponált zenéket élőben játsza a Duna Szimfonikus Zenekar a szabad ég alatt. A vetítés előtt a film főszereplőjével, Nagy Ervinnel lesz beszélgetés.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok balaton 2024-ben
Fotó: Festetics-kastély Facebook

Budapest Bár koncert // Balatonszárszó (2024. augusztus 17.)

Nyár, napsütés, egy hideg ital és egy fantasztikus koncert. Felhőtlen szórakozás, dráma, szerelem, csalódás, öröm és örömzene közel két órában. Mindig jó és mindig más: sok-sok új számmal, de régi kedvencekkel is, készül a Budapest Bár.

Facebook-esemény >>

Bortúra a Tóti-hegy körül (2024. augusztus 18.)

Titkos, csak a helyiek által ismert ösvényeken három szőlőhegyet – Tóti, Sabar, Örsi-hegy – járhattok be és mindegyik hegyen meglátogathattok egy-egy pincét.

Facebook-esemény >> 

OTL – On The Low // Viviera Beach, Keszthely (2024. augusztus 19.)

Az újhullámos hip-hop, trap formációs csapat az elmúlt években szó szerint letarolta az egész országot – egy új iránymutató stílust építettek be a köztudatba, amivel egészen kivételes helyzetekben találkozhatsz csak az éjszakai életben! Augusztus 19-én Keszthelyre érkeznek a legnagyobb ászok, így már csak ti hiányoztok a Viviera Beach-ről!

Facebook-esemény >>