Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. augusztus 6-11.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Augusztus első felében koncertek, fesztiválok, előadások, túrák és családi programok keretében kapcsolódhattok ki és töltődhettek fel.

Bortúra Csobáncon (2024. augusztus 7.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok 2024 augusztus
Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

X. RockBalaton // Fonyód (2024. augusztus 8-11.)

Négy napon keresztül késő délutántól estig a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő rockzenekarok szaggatják a húrokat a fonyódi Piac téren kialakított fesztiválhelyszínen.

Facebook-esemény >> 

Cirkuszkavalkád a hullámokon // Fonyód (2024. augusztus 9.)

Az idei főszezonban debütál a Bahart új gyerekhajó programja, melynek neve Cirkuszkavalkád. Fonyódon a Füred katamaránon, valamint Balatonfüreden a Balaton katamarán fedélzetén lehettek a részesei, amely tele lesz varázslattal, elképesztő artista produkciókkal és zsonglőr mutatványokkal.

Weboldal >>

augusztusi programok Balaton
Fotó: Balatoni Hajózási Zrt. Facebook

Nyári zenés est: Bíró Vitéz Csongor // Balatonfűzfő (2024. augusztus 9.)

Bíró Vitéz Csongor által felcsendülnek a legnagyobb slágerek a Föveny Strandon, Frank Sinátrától Phil Collinsig, Charlietól a Bagossy Brothersig. A részvétel ingyenes.

Facebook-esemény >> 

Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja // Balatonszőlős (2024. augusztus 9.)

Augusztus 9-én első alkalommal tekinthetitek meg a balatonlellei Szabadtéri Színpadon a Pannon Várszínház előadását. Nagyszabású családi musical bemutatójára készülünk, melynek egyik főszereplője Pablo, az orrszarvú és egy rajztehetséggel megáldott kisfiú (az ő iskolai csúfneve Picasso), akik különleges kapcsolatba kerülnek. Közös élményük a hiány, talán a szeretet, az elfogadás képességének hiánya és a fantázia. Az emberi és állati társadalmak közösségeiben keverednek izgalmas kalandokba, míg új barátokra lelve megfogalmazódik végre közös vágyuk. Gyerekek, állatok, növények összefognak hidat építenek egy olyan világban, ahol az élet valamennyi formája érték.

Facebook-esemény >>

További augusztusi programok a Balatonnál: 

Bortúra Badacsonyban (2024. augusztus 9.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >> 

Ladies Dancing Camp // Casa Christa, Balatonszőlős (2024. augusztus 9-11.)

Sok tánc, reggeli fitness, csajos koreográfiák, latin és karibi táncok, napközben medence part, borkóstoló és számos program ami a hölgyekre vár a Balatonnál. Milyen órák várhatóak a hétvége folyamán? A táncos hétvége csak hölgyeknek szól, ezért minden koreográfiát úgy találtak ki, hogy ne hiányozzon a táncpartner, karmozdulatokkal pózokkal forgásokkal kiegészítve.

Facebook-esemény >>

augusztusi programok a Balaton északi partján
Fotó: Casa Christa

Augusztusi BorKorzó // Balatongyörök (2024. augusztus 9-11.)

Augusztus derekán is zamatos, hűs borokkal, ízletes ételekkel, esti koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral várnak benneteket a móló melletti sétányon lévő Borutcában.

Facebook-esemény >>

Tompeti és Barátai // Zamárdi Kertmozi (2024. augusztus 10.)

Családi mozizás a Zamárdi Kertmoziban augusztus 10-én. Elővételes jegy egységesen 3000 Ft/fő.

Facebook-esemény >>

La Téne x P.A.R.T – tátika essences // Badacsony (2024. augusztus 10.)

A P.A.R.T szombaton lehorgonyoz a badacsonyi Tátika falai közé és elhozza nektek a house zenék következő irányvonalát. Hallgassatok bele az idei év legkülönlegesebb afro, melodic és organic house zenéinek világába, miközben a La Téne különleges pintxo-it (hideg falatkák spanyol mintára) és koktéljait kóstoljátok.

Facebook-esemény >> 

Csillaghullós pincejárás és Tárkány Művek-koncert // Tagyonhegy (2024. augusztus 10.)

2024 nyarának harmadik szuper koncertjén a Tárkány Művek húzza a talpalávalót Tagyon hegyen. Ingyenesen látogatható nyitott pincék a hegyen 14 órától, finom borral, fröccsel és harapnivalóval várják az érkezőket. A koncertre jegyek még kaphatók!

Facebook-esemény >>

balatoni programok a hétvégére
Fotó: Tagyon-hegy Mindig (Facebook)

Egy életem: Mucsi Zoltán // Balatonszárszó (2024. augusztus 10.)

Életrajzi stand up est. EGY ÉLETEM – ez a címe annak a különleges életrajzi stand up sorozatnak, ami szeptember végén indult a MOM Kulturális Központban. Híres művészek állnak színpadra, hogy egy-egy színházi este keretein belül elmeséljék az életüket.

Facebook-esemény >>

Wine & Cans // Szent György-hegy (2024. augusztus 10.)

Augusztus 10-én spanyol szombatot tartanak a Borbolt a völgyben, a Szent György-hegyen! A borok és fröccsök mellé lesz hal és kagyló konzerv, valamint isteni kovászos kenyér, na meg nagyszerű spanyol zenék. A jó hangulat garantált lesz a kertben!

Facebook-esemény >>

Izgalmas állandó programok a Balaton partján: 

Dés László-koncert – Így öten! // Balatonfüred (2024. augusztus 10.)

A nagy sikerű Férfi és Nő koncertsorozat után most egy új nagynevű színész négyes mutatkozik be Dés László dalaival: Básti Juli, Für Anikó, Mácsai Pál és Nagy Ervin.

Facebook-esemény >>

Salföldi kolostortúra (2024. augusztus 10.)

Ismerjétek meg a salföldi pálos kolostorrom rejtelmeit egy izgalmas vezetett túra során! Kik voltak a pálosok, mivel foglalkoztak? Milyen szerepet játszottak a magyar történelemben? Ki volt Remete Szent Pál? A kérdésekre, ha kíváncsiak vagytok választ kaphattok, és persze megismerhetitek az Örsi-hegy különleges geológiáját, élő és élettelen természeti értékeit és sok minden más érdekesség is elhangzik a szakvezetéses túra során!

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Balaton
Fotó: Tourinform Badacsony Facebook

Aurevoir. koncert // Gyenesdiás (2024. augusztus 10.)

A Korzó estek jóvoltából augusztus 10-én az Aurevoir. ad koncertet a Kárpáti Korzón, Gyenesdiáson.

Facebook-esemény >>

Tablao Flamenco by: Infinito // Kisapáti (2024. augusztus 10.)

Mágikus este, vacsorával, flamenco tánccal, énekkel, zenével.

Facebook-esemény >>

Egy barlang felkeresése is izgalmas balatoni program lehet: