Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. július 8-14.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján 2024 júliusában is. Koncertek, bulik, túrák, kiállítások, családi programok – ezek közül válogattunk nektek.

X. Alsóörsi Sörfesztivál (2024. július 10-14.)

Idén immáron 10. alkalommal, közel 30 sörfőzde több mint 100-féle sörével hívnak kóstolásra és koccintásra a Sirály Parkban.

Facebook-esemény >>

Gyerekelőadások a Mesés Kikötőkben // több helyszínen (2024. július 10., 11., 12., 13., 14.)

Szerdától vasárnapig 10.30-tól bábelőadások, színházi produkciók, koncertek és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket a Balaton körül több helyszínen. 

Részletes program>>

Templomséták a Balaton körül: Balatonlelle (2024. július 11.)

Zubreczki Dávid szórakoztató, ismeretterjesztő előadás-sorozata. Múltbéli séta a történelemben, amit a balatoni templomok falai őriznek.

Facebook-esemény >> 

Bortúra a Tóti-hegy körül (2024. július 11.)

Három szőlőhegy, három pince – teljesítmény-bortúra titkos ösvényeken.

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2024 július
Fotó: Tourinform Balaton

A padlás // Hangvilla Veszprém (2024. július 11.)

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. Mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.

Facebook-esemény >>

Györöki JazzFiesta (2024. július 11.)

Július 11-augusztus 22. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várnak titeket Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiestahangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Facebook-esemény >>

balatoni programok júliusban
Fotó: Györöki Jazzfiesta (Facebook)

Sörsétány // Hévíz (2024. július 11-14.)

A sörös standok mellett koncertek, finomságok és kirakodóvásár vár titeket a Rákóczi utcában.

Facebook-esemény >>

Bortúra Badacsonyban (2024. július 12.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

Facebook-esemény >>

Egy új hely felderítése is szuper balatoni program lehet: 

Muzikális bestiák: Boszorkánykonyha // Balatonföldvár (2024. július 12.)

A zenetörténet legendás lényeiről hallhatunk Bősze Ádám zenetörténész legújabb előadásában.

Facebook-esemény >>

Bill 75 // Peter’s Terasz, Balatonakarattya (2024. július 12.)

Egy zenei utazásra invitálnak titeket a blues világába a 75 éves Deák Bill Gyulával és zenekarával.

Facebook-esemény >> 

Inota Focus: Turbinacsarnok (2024. július 12-13.)

Az inotai hőerőmű turbinacsarnokjában két napra megnyitják az ország legnagyobb nemhivatalos technoklubját.

Facebook-esemény >>

júliusi programok a Balatonnál
Fotó: INOTA Festival

Balaton Beer Weekend // Zamárdi (2024. július 12-14.)

Zamárdiban, a ZAM gasztrokocsma árnyékában rendezik meg az idei második, egyben utolsó Balaton Beer Weekendet július 12-14. között. Itt megkóstolhatjátok a Balaton környékén és a dunántúli sörrégióban főtt legjobb söröket.

Facebook-esemény >> 

Klassz a pARTon! Fesztivál // több helyszínen (2024. július 12-től)

A Cimbora Alapítvány 2024. július 12. és 30. között tizedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált a Balaton körül és Tatán, melynek ingyenes, komolyzenei koncertjeire mindenkit szeretettel várnak. A fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki emberi és művészi példát mutat a fiataloknak. Tata mellett nyolc Balaton-parti település ad otthont idén a fesztiválnak, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonföldvár, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Szigliget és Tihany.

Bővebb infó >>

Rozé, Rizling & Jazz Napok 2024 // Veszprém (2024. július 12-től)

10 nap, 30 borász, 30 koncert, hirdeti a Rozé Rizling, Jazz Napok szlogenje, amely program több mint 10 éve a VeszprémFest állandó kísérőrendezvénye minden év júliusában.

Bővebb infó >>

júliusi programok Balaton északi part
Fotó: Rozé, Rizling és Jazz Napok (Facebook)

Peter’s Market // Balatonakarattya (2024. július 13.)

A Peter’s Market egy olyan rendezvénysorozat, ahol lehetőséget kínálnak a termelőknek, kézműveseknek, kisebb manufaktúráknak, hogy bemutatkozhassanak, árulhassák portékájukat.

Facebook-esemény >> 

Mozdulj Balaton! // Balatonfenyves (2024. július 13.)

Idén 21. alkalommal szervezik meg a Mozdulj, Balaton! programsorozatot a tó körül. Balatonfenyvesen a Fenyves-alsói strandon is június 22-étől kilenc szombaton át, délután 14 órától sportanimátor várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket ingyenesen igénybe vehető sporteszközökkel, versenyekkel.

Facebook-esemény >>

Egy kirándulás mindig príma balatoni program: 

Gypo Circus a Tagyon-hegyen (2024. július 13.)

Csodás nyári délutáni-esti program a Zánkától 3 km-re lévő Tagyon-hegyen. A nyitott pincék frissítő fröccsel, nyári ételekkel várnak benneteket. A nap zárásaként feledhetetlen hangulatot teremtő Gypo Circus együttes lép fel a Horváth Borháznál.

Facebook-esemény >> 

Lazúr Balaton // Sabar Borház, Káptalantóti (2024. július 13.)

Ezen a programon a finom kísérő falatok és borok mellett ecsetet foghattok és vászonra festhetitek a Balatont az őt körülölelő formáival.

Facebook-esemény >>

A Csobánc meghódítása holdfényben (2024. július 13.)

Egy felejthetetlen, romantikus alkonyati túra a várral koronázott Csobánc-hegyen.

Facebook-esemény >>

A Csobánc meghódítása holdfényben
Fotó: Seres László drónfotó és videó

Mirandolina // Balatonszárszó (2024. július 13.)

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy nagyon gazdag és egy nagyon szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki viszont megveti a nőket, semmire sem tartja, irtózik mindegyiktől. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagokat is, és elindul az őrület.

Facebook-esemény >>

Kivérző szerelem – open-air vetítés és buli // Bánya Kert, Salföld (2024. július 13.)

Exkluzív kültéri vetítés, ahol a csillagos ég alatt ünnepelhetitek a szerelmet a Kristen Stewart főszereplésével készült elvetemült és fülledt Love Lies Bleeding – Kivérző szerelem című filmmel. A premier előtti vetítést követően pedig levezethetitek a felgyülemlett energiákat GoAerobickal és sivatagi techno bulival.

Facebook-esemény >> 

Budapest Bár // Alsóörs (2024. július 13.)

Mindig jó és mindig más: sok-sok új számmal, de régi kedvencekkel is készül a Budapest Bár. A Farkas Róbert vezette páratlan zenekar ez alkalommal kiegészül Ferenczi Borával, Németh Jucival, Rutkai Borival, Frenkkel és Kollár-Klemencz Lászlóval.

Facebook-esemény >>

Keressétek fel a Balaton legjobb fagylaltozóit: 

A létezés metafizikája – Várady Róbert és Szabó Franciska kiállítása // Balatonboglár (2024. július 14-ig)

Az elmúlt 3 évben nagy sikert aratott balatonboglári kortárs művészeti kiállítások idén is folytatódnak a neogótikus Vörös és Kék kápolna falai között. A kiállító művészek különleges, mágikus atmoszférában ábrázolják az élet pillanatait és tárják elénk a aprólékos részletekben megjelenített, sajátos világukat.

Facebook-esemény >>