Remek borok és mesébe illő kilátás vár a Szent György-hegy százéves családi birtokán

A Napsárkán Terasz és Pince története olyan, akárcsak egy megelevenedett tündérmese. A dédnagyapától örökölt 100 éves birtokon mára lenyűgöző kilátással és kitűnő borokkal várja a Balaton-felvidékre érkezőket a Napsárkánt életre hívó testvérpár.

Fotó: Napsárkán Terasz és Pince

A Balaton-felvidék egymás után sorakozó tanúhegyei közül a Szent György-hegyre kell felkapaszkodnunk, hogy élvezhessük a jól megérdemelt és semmihez sem fogható hangulatot és a tájra nyíló varázslatos panorámát.

A hegyen található Napsárkán Terasz és Pince története közel 100 évre nyúlik vissza, a dédnagyapa 1928-ban vásárolta meg azt a telket, ahol mára friss és roppanós, különleges fantázianeveket viselő badacsonyi borok, valamint termelői portékák társaságában kapcsolódhatunk ki.

Fotó: Napsárkán Terasz és Pince

A birtokon különös odafigyeléssel gondozott szőlő és a belőle készült organikus borok között egyaránt találni könnyű egynyári tételeket és hordós érlelésű, testes nedűket is.

Előbbi a Szemenszedett, míg utóbbi a Sárkánytangó névre hallgat, ha pedig a Napsárkán idei újdonságát kóstolnátok meg, úgy a Szurkapiszka névre keresztelt gyöngyözőbort érdemes választanotok.

A családi gazdaságként működő terasz és a pince egymás közvetlen közelében nyújt élményeket, legyen az egy borokkal megkoronázott, jó hangulatú, családias összejövetel, egy a tematikus programok közül vagy akár egy standupnak is beillő vezetett borkóstoló.



Nagyszerű éttermek sokasága vár benneteket a Balaton északi partján: