Újdonságok Budapesten: 8 hely a városban, amit érdemes kipróbálni júliusban

Még szélesebb és színesebb lett a főváros gasztronómiai palettája idén nyáron. Belvárosi kerthelyiségtől a tóparti bisztróig mutatjuk a legizgalmasabb új helyeket Budapesten!

Kiscsónakom Bisztró

Ha szívesen lazítanátok vízparton idén nyáron, nem feltétlenül szükséges elhagynotok Budapest belvárosát! A főváros buja ligetében nyitott meg májusban a Kiscsónakom, amely a Városligeti-tó partjára csábít benneteket. Gyönyörködjetek a Vajdahunyad vára és a vízen sikló csónakok látképében a hangulatos bisztró teraszáról, ahol a klasszikus nyári frissítőkön túl könnyed ételekkel is várnak benneteket. Többek között grillezett tépett kacsás szendvicset és különféle mártogatósokat ehettek náluk.

1146 Budapest, Olof Palme sétány 5. | Facebook

Fotó: Kiscsónakom

Churchill Bar Gourmet

A macskaköves olasz udvarok hangulatát hozza el a Kolosy térre a Glasshouse Buda, amely mindössze néhány héttel ezelőtt, június közepén nyitotta ki kapuit a fővárosi közönség előtt. Az üvegtetővel fedett helyszínen bájos faasztalok, kültéri szobrok, fényfüzérek és csíkos napvitorlák idézik meg a forró mediterrán nyarakat, melyekből a Churchill Bar prémium minőségű italaival és látványos koktéljaival, valamint könnyű nyári fogásokkal hozhatjuk ki a maximumot.

1037 Budapest, Szépvölgyi út 11. | Weboldal

blank
Fotó: GlassHouse Buda

CUBE Sushi

Fedezzétek fel Japán sokszínű konyháját a pesti bulinegyed szívében! A hét minden napján tárt ajtókkal vár a főváros legújabb japán étterme, a nyüzsgő tokiói utcákat pillanatok alatt megidéző CUBE Sushi Budapest. A belső térben a japán és skandináv dizájn elemeit ötvöző japandi stílus hódít; ami pedig az ételeket illeti, a japán gasztronómia színei, textúrái, illatai és ízei egy ínycsiklandó, mégis letisztult formavilágban kapják meg a nekik járó rivaldafényt.

1072 Budapest, Akácfa utca 24. | Weboldal

blank
Fotó: CUBE Sushi Budapest

Furmint Budapest

Igazi rejtett gyöngyszemre bukkanhattok, ha a forgalmas Andrássy útról bekanyarodtok a belső udvarban kialakított Furmint Budapest vadiúj teraszára, ahol végtelenül barátságos személyzet fogad. A hangulatos kiülős helyre nemcsak akkor érdemes betérni, ha kifejezetten borrajongók vagytok, hiszen ízletes koktélok, kávék és limonádék széles választéka is vár itt rátok. A hangsúly azért mégiscsak a magyar borokon van, így itt biztosan találtok majd új kedvenceket!

1061 Budapest, Andrássy út 36. | Facebook

blank
Fotó: Furmint Budapest

Annapurna Nepáli Étterem

Megnyílt az ország első nepáli étterme Budapest szívében, a gasztronegyedként emlegetett Ráday utcában. Ha valami újdonságra vágytok, mindenképp látogassatok el a családi vállalkozásként működő Annapurna Étterembe, ahol nemcsak Nepál autentikus ételeit és egyedi koktéljait kóstolhatjátok meg, hanem egy kis időre megtapasztalhatjátok a nepáli vendégszeretetet is. A helyszínen nepáli szakácsok által készített fogásokat próbálhattok ki, melyekről kérdezzétek bátran a személyzetet, készséggel válaszolnak!

1092 Budapest, Ráday utca 29. | Weboldal

blank
Fotó: Annapurna Nepali Restaurant

Lido Beach

Új gasztrohellyel gazdagodott a Római-part, ahol ezentúl minőségi ételekkel, italokkal, kiszolgálással és nem utolsósorban programokkal vár a Lido Beach! Egy frissítő Aperol Spritz-cel vagy egy pohár Hoegarden Rosée málnás sörrel kapcsolódhattok ki a Duna-parti kerthelyiségben, amiben hétvégente live DJ set segít. A családosokra is gondoltak, így minden második vasárnap gyerekprogramok kavalkádjával, többek között ugrálóvárral és arcfestéssel készülnek a legkisebbeknek.

1031 Budapest, Római part 33. | Facebook

blank
Fotó: Lido Beach

Dr.Burger

A soroksári Molnár-sziget közkedvelt konténerétterme, a Dr.BBQ elhozta mennyei, szaftos hamburgereit Újlipótváros szívébe. Immár a Szent István parktól két sarokra is megkóstolhatjátok a Doktor úr szívvel-lélekkel készült burgereit, melyekben puha bucik fogják közre a lehető legjobb minőségű alapanyagokat. Ha a gyorséttermi burgerezéseket egy igazán minőségi ízélményre cserélnétek, látogassatok el a Balzac utcai Dr.Burgerbe, nem fogjátok megbánni!

1136 Budapest, Balzac utca 44. | Weboldal

blank
Fotó: Dr.BURGER

Szakállas Medve Bistro

Az ELTE Füvészkert oldalában nyitotta meg első állandó egységét a Szakállas Medve, melynek foodtruckjaival, mennyei miccsével és pulled pork szendvicseivel már találkozhattatok szerte az országban. A Budapesten letelepedett bisztróban fesztelen hangulat vár benneteket a már megszokott és megszeretett ízek mellett, hétköznap 10-től, hétvégén reggel 8-tól egészen este 10-ig. A grill-lapon sercegő húsok mellett már reggelizhettek is a Szakállas Medvénél, aki pezsgős brunch-csal, péksüteményekkel és olasz kávéval kedveskedik nektek.

1083 Budapest, Korányi Sándor utca 2/C | Weboldal

blank
Fotó: Szakállas Medve Bistro

A gasztronómiai élvezetek után csobbanjatok egyet Budapest szabadstrandján: