Lehengerlő lángosozók a fővárosban: 6 hely, amely instant a vízpartra repít

A forró budapesti aszfalton járva mi sem lenne jobb érzés, mint egyik pillanatról a másikra egy hűs víztükör felszínén találni magunkat. Ha mindezt nem is tudjuk a város közepére varázsolni, a főváros legfinomabb lángosozóival mégiscsak megidézhetjük a strandok hangulatát Budapest utcáin is.

Jászai Gourmet Lángos

A kézzel dagasztott, hagyományos ízvilágú lángosok mellett számtalan ínyenc változatot is megkóstolhattok a Jászai Gourmet Lángosnál. A hely küldetése ötvözni a tradíciókat a modern gasztronómiával. Próbáljatok ki egy sajtos-tejfölöst feketeerdei parasztsonkával és házi lilahagymalekvárral vagy válogassatok a nemzetek konyhái között! A feketefokhagyma textúrák, a tengeri sóvirág, a mikrozöldek, a szarvasgomba, a grillezett articsóka, vagy a balzsamecet kaviár csak egy-egy alapanyag, ami felejthetetlen élménnyé teszi a lángosozást. Itt bátran kérhetitek teljeskiőrlésű tésztával, ami szintén remekül passzol a gourmet lángosokhoz, vagy válasszatok vegán verziót! És ha még maradt hely a pocakotokban, zárjátok az élményt egy hagyományos szalagos fánkkal!

1137 Budapest, Budai Nagy Antal u. 6. | Weboldal | Facebook | Instagram

Fotó: Jászai Gourmet Lángos (Facebook)

Nagyi Lángos

Épphogy csak a kakasok kukorékolását, a baromfik szárnycsapkodását nem halljuk a Nagyi Lángosban, ahol nemcsak a lángos és a palacsinta idézi meg a vidéki nagymamánk otthonát, hanem az autentikus enteriőr is. Itt régi szódásszifonok, virágmintás tányérok, hímzett falvédők, Singer varrógépek és zöld zsalugáteren lógó piros paprikafüzérek között majszolhatjuk a sajtos-tejfölös, lecsós vagy akár pörköltes lángost. Az asztalunkra érkező lángosok mennyei ízeiről a nagyi szeretetén túl a kistermelőktől származó, minőségi alapanyagok gondoskodnak.

1077 Budapest, Wesselényi utca 30. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Nagyi Lángos (Facebook)

Ligeti Lángos

Igazán impozáns környezetben, a Széchenyi Fürdő, a Hősök tere és az Állatkert ölelésében bukkanhatunk rá a Ligeti Lángosra, ahol a tradicionális, krumplipehellyel gazdagított, kissé vastagabb lángostészta egyszerre puha, könnyű és ropogós. A feltétek sora nem áll meg a sajtos-tejfölösnél, hisz magyaros, falusi, sonkás-sajtos, pármai sonkás, sőt még vegetáriánus variációkat is kóstolhatunk. A lángos mellé palacsinta, hot dog és házi szörp is jár, hogy teljes legyen a kínálat.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Ligeti Lángos (Facebook)

Dunaparty Megálló

Isteni lángosok széles tárháza segít a Dunaparty Megállóban, hogy a vékony, levegős tészta szélébe harapva egy pillanat alatt a Balaton partján érezhessük magunkat. Bár a víz látványát itt nem kell hiányolunk, hisz Dél-Budán a Duna és a Csepel Művek irányába nyíló panoráma kíséretében élvezhetjük a klasszikus lángosok mellett a töltött, vagy akár tzatzikis, bolognais, gyrosos strandétkek legjavát.

1117 Budapest, Hunyadi János út 162. | Facebook 

blank
Fotó: Dunaparty Megálló (Facebook)

Strand Lángos & Bistro

Krezinger Ádám egészen a balatonmáriafürdői Lángos Worldből hozta el Hűvösvölgybe a saját receptje alapján készült, 12–24 óráig kelesztett, ínycsiklandozó lángosokat. Ádám 11 év után döntött úgy, hogy a fővárosban kamatoztatja tudását és kreativitását, így a remek ízek egyik garanciája a magyar tengernél eltöltött 11 szezon. Az étlapon nem mindennapi lángosok fordulnak meg: a QQRIQ, a Texas BBQ, a Skandi, a Yankee dog, az Akropolis és a Sombrero csak néhány azok közül, melyeket meg lehet itt kóstolni.

1028 Budapest, Hidegkúti út 4. | Facebook

blank
Fotó: Strand Lángos & Bistro (Facebook)

Lángos Papi’

A belváros izgő-mozgó, folyton nyüzsgő világából ragadhatnak ki egy pillanatra minket a Lángos Papi’ lángosai, amelyekbe beleharapva képzeletben már a Madách tér forgatagától távol, a kedvenc strandunkon lógatjuk a lábunkat. A Lángos Papi’ inkább a hagyományos vizeken evez, így náluk a fokhagyma-, sajt-, tejföl-, bacon-, lilahagyma- és kolbászfeltétek között válogathatunk, míg a bevállalósabbak nutellát is kérhetnek a lángosra. Ha pedig egy kis desszertre is vágynánk, akkor palacsintát is rendelhetünk.

1075 Budapest, Madách Imre út 3. | Facebook

blank
Fotó: Lángos Papi’ (Facebook)

Számos hangulatos kerthelyiség vár Budapesten a nyár folyamán: