Ázsiai ízutazásra hív Budapest szenzációs éjszakai ételpiaca

A Chinatown Budapest éjszakai piaca idén immár 12. alkalommal nyitotta meg kapuit a kőbányai Wan Hao mellett, hogy autentikus ázsiai ételeket és italokat, utánozhatatlan hangulatot és fergeteges programokat biztosítson egész nyáron.

Fotó: Egy jó kép rólad

A folyamatos fejlesztéseknek és újításoknak köszönhetően Budapest egyik legnagyobb nyitott piacának számító helyszín óriási sikernek örvend a helyiek és a turisták körében egyaránt, hiszen az egyedülálló hangulat és a zseniális ételek megkóstolása után mindenki élményekkel gazdagodva tér haza. 

A május 1-től augusztus 31-ig – az ünnepnapokat is beleszámítva – minden egyes nap 17:00-23:00 között nyitva tartó ételpiac látványvilágával, illataival és ízeivel rögtön Ázsiába repíti az ide betérőket, az autentikus ázsiai konyha mellett pedig különböző események hozzák közelebb hozzánk a távoli kultúrát.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A több mint 100 színes asztal összesen 600 ember megvendégelésére alkalmas, így kisebb és nagyobb csapattal is érkezhettek, és természetesen a négylábú családtagokat sem kell otthon hagynotok!

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Autentikus ázsiai ételek és nem mindennapi különlegességek

Idén két új bódénak köszönhetően 11 különböző vendéglátóhelyiség finomságait élvezhetjük, többek között a Hi Bing, a Wang Street és az Intown Hotpot mennyei fogásait is megkóstolhatjuk, azonban mindenképpen érdemes először körbejárni a területet és csak ezután választani.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A széles kínálatban többszáz hamisítatlan ázsiai street foodot, kínai BBQ-t, dim sumot, wokételeket, kínai sört és bubble tea-t találhattok, az édesszájúak pedig elmerülhetnek az ázsiai sütik világában, a japán sifontortától át egészen a különböző ízesítésű mochikig.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A sokszínű felhozatalban az európai ízekhez szokott vendégek is találnak nekik tetsző fogásokat, azonban a bevállalósabbak olyan exkluzív különlegességeket is megkóstolhatnak, mint a sült selyemhernyó, a snackként fogyasztott kacsanyelv, vagy a disznóagy.

A nem mindennapi ízélmények sorából a vegetáriánusok és az ételérzékenységgel küzdők sem maradnak ki, érdemes rákérdezni minden standnál ezekre az opciókra.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Színes programkavalkád

Ugyan a különlegességek megkóstolása már önmagában izgalmas program, a nyár során számos eseménnyel készülnek a szervezők. A nyári foci EB és az olimpia ideje alatt például kivetítők előtt szurkolhattok két finom falat között.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Tematikus programokból sem lesz hiány, július 19-én K-pop nighttal várják a koreai popzene rajongóit, míg augusztus 17-én a Yangge night keretében ismerkedhettek meg a kínai néptánccal. Ahogy az lenni szokott, a különböző események során a sátor is mindig új díszbe öltözik, hogy minden adott legyen az egyes programokhoz, a sátor új hangosítása pedig új szintekre emeli az élményt. Az aktuális programokért érdemes figyelni a Chinatown Budapest Facebook-és Instagram-oldalát.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az éjszakai piac könnyen elérhető tömegközlekedéssel a belvárosból, busszal és villamossal (9, 26, 62) is érkezhettek, vonatozhattok Kőbánya alsó vasútállomásig vagy a Kőbányai úti biciklivonalat követve akár el is kerékpározhattok ide. Amennyiben autóval jönnétek, a parkolás ingyenes a piac környékén.

Lessetek be a piac életébe:

@funzine

Gyertek el velünk a Chinatown Budapest éjszakai ételpiacára! 🍜🥡🥢 #budapestfunzine #fyp #chinatown #kinaikaja #etelpiac #terasz @Chinatown Terasz

♬ edamame – bbno$



Nyárindító programok Budapesten júniusban: