Kalandokkal teli zöld oázisra bukkantunk a Duna partján, ahol senki sem unatkozik

Kellemes hangulatú nyáresték ideális helyszíne a nemrégiben több ízben megújult Budapest Garden, amely valóságos szórakoztatóközpontként várja a kikapcsolódni vágyókat Óbudán.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Gyerekbarát zöld oázis a Duna partján

A Budapest Garden kapuján belépve kivétel nélkül minden korosztállyal találkozhatunk. Ez pedig nem csoda, hiszen számtalan szabadidős programot kínálnak az összesen 13 ezer négyzetméteres komplexum területén, ahol lehetetlen egy percig is unatkozni.

A család- és kutyabarát helyszín remek alternatívát kínál azoknak, akik nagyobb családi vagy baráti társasággal, esetleg kollégákkal szeretnének ünnepelni vagy csak néhány órát eltölteni kellemes környezetben, távol a város zajától.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak

A csapatsportok kedvelőinek egy műfüves focipálya, buborékfoci és strandröplabdázáshoz alkalmas homokos pálya garantálja az aktív kikapcsolódást. Mindezeken felül pingpong, csocsó és tollas is adott egy kis sportoláshoz, az extrém sportok gyakorlói pedig a skate parkban találhatnak menedéket.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A Budapest Garden a kisebbek számára is valóságos mennyország, hiszen színes játszóteret és trambulinparkot, valamint ugrálóvárakat alakítottak ki a területén, ahol a gyerekek biztonságos környezetben vezethetik le a felesleges energiákat, miközben jól szórakoznak.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Ha pedig ez még nem lenne elég, egy játékos tűzoltóegységet is kiépítettek, ahol interaktív programokon vehetnek részt a kisebbek és kicsit nagyobbak, elmerülve a tűzoltói hivatás rejtelmeiben. Sőt, akár még szülinapi zsúrok megtartásában is partner a Budapest Garden, tematikus szülinapokra például remek lehetőségeket kínál a Tűzoltó park. További részletek ITT.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Gasztrofinomságok széles választéka

A Budapest Gardenben három teljesen eltérő kínálattal rendelkező gasztrohely várja a látogatókat. Nekünk elsőként a Paneer finomságait volt szerencsénk megkóstolni, ahol négy isteni szendvics közül választhattunk.

A mi választásunk a zseniálisan sajtos The Real Cheeseburgerre és a Super Cheddar Burgerre esett, ami még vegetáriánusoknak is szuper alternatívát kínál. A húsos szendvicsek közül a Blue Buffalo került a tányérunkra, ami bivalyhúspogácsával készül, kéksajttal, kevert salátával, pirított hagymával és baconnal megbolondítva. Mindezek mellé kérhetünk hasábburgonyát vagy édesburgonyát szósszal, illetve a sajtimádóknak a sajtválogatást ajánljuk!

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Gasztrokalandunk a Láng Fánk standjához vezetett, ahol a hagyományos, már jól ismert sajtos-tejfölös lángost glutén- és tejmentes, valamint vegán verzióban is kérhetjük. Ugyanez a leírás illik az itt kapható amerikai fánkokra, amit fahéjjal, illetve különböző (akár vegán) öntetekkel kérhetünk, így senkinek nem kell lemondania a finom falatokról.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról
blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Végezetül közvetlenül a bejárat mellett kihelyezett food truck felé vettük az irányt, hogy csillapítsuk egyre apadó étvágyunkat. Azért egy hamburger még belefért, főleg, miután láttuk, hogy milyen széles választékot vonultat fel a Budapesten több helyszínen is megtalálható Deep Burger csapata.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A 12-féle ínycsiklandozó hamburgert kérhetjük körettel és szószokkal, valamint junior hamburgerek is elérhetőek azoknak, akik beérik kisebb szendvicsekkel. A hamburgereken kívül további ételek, bár foodok (csirkeszárny, cheddar nuggets, hagymakarika), Cézár-saláta, valamint desszertek (amerikai palacsinta és nutellás túrótorta) is elérhetőek a kínálatban.

A három gasztrohely kínálatát felfedezve biztosak lehetünk abban, hogy a Budapest Gardenben nem maradunk majd éhesek!

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A Budapest Garden 2024-es programjai

A Budapest Gardenbe mindig érdemes visszatérni, hiszen folyamatos fejlődésen megy keresztül a helyszín, ezzel egy időben pedig a programkínálat is egyre csak színesebbé válik. Az idei évben hangulatosabbá váltak a bérelhető bográcsligetek, felújításra került a Sport bár területéhez tartozó trambulin, és egyre több növényt ültetnek, így zöldítve a helyszínt.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A Garden programjai közül idén sem maradhat el az ingyenes nyáresti kertmozi, ami egy igazi kuriózum a budapesti programkínálatok között, popcornnal és nyugágyakkal. Szintén a tavalyi évből visszatérő eseményük a keddenkénti swingoktatással egybekötött táncestek.

Hétfő és csütörtök esténként felnőtt trambulinozással vezethetjük le a munka utáni stresszt, 19 és 20 óra között előfoglalással lehet részt venni a mókában. Idén nyáron a GardenFest2024-gyel is készülnek nektek, amely során számtalan izgalmas koncert és a Streetfood Kert finomságai várnak rátok.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A GardenFest2024 az idei nyár fő eseménye, hiszen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság idején Óbuda legnagyobb szurkolófalujával és igazi fesztiválhangulattal várják a szórakozni vágyó meccsnézőket. A meccseket két nagy LED falon tudjátok majd nézni, valamint további kivetítőkön a különböző szurkolói zónáknál.

De nem csupán a meccsek élő közvetítéseit nézhetik az érdeklődők, hiszen az eseményhez kapcsolódó változatos programokkal, nyereményjátékokkal is szórakoztatják majd a résztvevőket, ne maradjatok le róla!



Nyáresti kikapcsolódásokhoz ajánlunk egy másik nagyszerű helyszínt: