30+ fantasztikus hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. május 8-12.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten 

10 éves az Akvárium Klub Terasz (2024. május 8., 9.)

Május 8-tól visszatér a 10. születésnapját ünneplő Akvárium Klub egyik legjobban várt programsorozata, ahol minden szerdán és csütörtökön különleges zenekarok és DJ-k színesítik majd a hétköznap estéket a belváros közepén, az Akvárium Teraszon.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Akvárium Klub Official

Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivál (2024. május 8., 12.,)

Másodszor rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivált a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Az orgonazene kiváló nemzetközi képviselői adnak koncertet a csodálatos történelmi templomtérben május 5. és június 30. között. A fesztivál valamennyi koncertje ingyen látogatható.

Tovább az eseményre >>

Corvin Sörfesztivál // Corvin sétány (2024. május 8-12.)

Idén 10. éve telik meg a Corvin sétány malátarajongókkal, ugyanis a Serfőző által szervezett esemény 2024-ben ünnepli jubileumát. Május 8. és 12. között a hazai sörfőzdék legjobbjainak finomságait kóstolhatjátok meg, a mennyei nedű mellett pedig számos street food és sörkorcsolya is vár.

Facebook-esemény >>

További gasztrofesztiválok Budapesten: 

Budaörs Fesztivál (2024. május 8-12.)

Budaörs legnagyobb kulturális fesztiválja koncertekkel, kiállításokkal május 8. és 12. között kerül megrendezésre több helyszínen.

Részletes program >> 

Spanish Food Fiesta – spanyol gasztrokarnevál a Kazinczy utcában (2024. május 9-11.)

Idén harmadszor élvezhetitek a különleges hangulatú fiestát a belvárosi Botellón teraszán, ahol a spanyol gasztronómia legjava mellett jéghideg sangría és latin ritmusok várnak titeket. Az ikonikus édes-gyümölcsös nedű és a fergeteges élő zene mellett természetesen a klasszikus tapasok sem maradhatnak el.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapesten 2024 május
Fotó: Botellón Terasz

Ludovika Fesztivál – ingyenes családi napok (2024. május 9-11.)

Ha május, akkor Ludovika Fesztivál! Idén május 9. és 11. között ismét megrendezésre kerül a nagy sikerű háromnapos esemény, nem kevésbé színes programkínálattal. Szabadegyetemi előadások, koncertek és bulik, a szombati napon pedig a már hagyományos családi programokkal és honvédségi bemutatókkal készülnek a szervezők. Harckocsik és számos, élményekkel teli program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Ludovika Campuson!

Weboldal >>

Floralia – Római tavaszünnep // Aquincumi Múzeum (2024. május 10-12.)

Római tavaszünnep vár az Aquincumi Múzeumban május 10. és 12. között! A régészeti park autentikus miliője ad otthont a 3 napos programsorozatnak, amelyen testközelből ismerhetjük meg a római hagyományokat. Zenés, táncos, gasztronómiai és színházi programokon elevenedik meg a történelem.

Facebook-esemény >>

májusi programok Budapesten
Fotó: Aquincumi Múzeum

Budai Palacsinta Piknik // Allee melletti sétány (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között egy igazán izgalmas gasztronómiai programon vehet részt az, aki az Alleenál jár, ugyanis a bevásárlóközpont melletti sétányon a palacsintáé lesz a főszerep. A rendezvényen nemzetközi és hazai ízek, töltött, rakott, amerikai, rántott és sós palacsinták várják az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

Kürtőskalács Vigalom // Édes Mackó (2024. május 10-12.)

Május 10. és 12. között újra megnyílik az édesszájúak előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, a 4. Kürtőskalács Vigalom keretében. Az eseményen családi programok, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások kerülnek fókuszba, de Kürtős Bejglibonnal is várják majd az ínyenceket.

Facebook-esemény >>

budapesti programok 2024 május
Fotó: Kürtőskalács Vigalom / Édes Mackó

Budapest100 – ingyenes sétaünnep // több helyszínen (2024. május 11-12.)

A 14 éves építészeti és kulturális fesztivál 2024-ben új városrészekben járva, új közösségeket megszólítva a ‘70-es évek változatos épített örökségét tárja fel, keresve az ekkor épült házak értékeit és lehetséges jövőjét. Az idei alkalom különlegessége, hogy először nyílik lehetőség megszólítani a házak építészeit, tervezőit, a lakóházak első beköltözőit, az intézmények első dolgozóit. A Budapest100 keretében, a május 11-12-i hétvégén 36 fővárosi épület nyílik meg az érdeklődő közönség előtt. Számos lakóház, lakótelep mellett kutatóház, egyetemek, ravatalozó és még csillagvizsgáló is fogadja a látogatókat.

Weboldal >>

Budapesti Tavaszi Fesztivál // több helyszínen (2024. május 12-ig)

Április 29. és május 12. között ad otthont a főváros a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, melynek keretében több mint 40 izgalmas program várja az érdeklődőket a város különböző helyszínein. A sokszínű eseménykavalkádban zenei, színházi, filmes és egyéb kulturális programokat is találhatunk, sőt, akár egy-két ingyenes kiállítást, előadást és koncertet is elcsíphetünk. A magyar fellépők mellett számos nemzetközi művész is ellátogat Budapestre ebben a két hétben.

Weboldal >>

Budapesti programok szerdán (2024. május 8.)

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Feketelaki táncok

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várunk, akik heti rendszerességű táncoktatások keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd énektanulással és táncházzal zárul.

Facebook-esemény >> 

Vörösfenyő // Café Zsivágó

A Vörösfenyő repertoárjában saját dalok valamint olyan magyar és külföldi feldolgozások (Meghan Trainor, Oi Va Voi, Sziámi, The Cure, Nirvana…) szerepelnek a zenekar felállására áthangszerelve, amelyeket mindhárman szeretnek. Nevüket jellemzően egy Monty Python jelenetből kölcsönözték, ugyanis koncertjeiken ritkán szomorkodik a közönség, és általában ők sem túl komorak.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok csütörtökön (2024. május 9.)

Barabás Lőrinc Quartet // Kertem

A Barabás Lőrinc Quartet nyitja a Kertem idei koncertszezonját.

Facebook-esemény >> 

Esti Kornél – Itt maradtam a Budapest Parkban

Az Esti Kornél történetének első minifesztiválja május 9-én a Budapest Parkban.

Facebook-esemény >> 

Az elefántember // Bem Mozi

David Lynch 1980-ban rendezett filmdrámája John Hurt és Anthony Hopkin főszereplésével a Bem Mozi vásznán.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. május 10.)

Szocreál és késő modern Budapest – könyvbemutató // KÉK

A Budapest100-ra időzítve jelenik meg a főváros 1945-1989 közötti építészetét bemutató kötet. A Szocreál és késő modern Budapest 420 szócikkel, több mint 250 fényképpel minden eddiginél részletesebb képet nyújt a korszak fővárosi épületeiről. A könyvbemutató alkalmával a kiadóval, Kedves Lászlóval, valamint a szerzővel Kovács Dániellel, Zubreczki Dávid beszélget. A beszélgetés után az alkotók dedikálják a könyvet.

Facebook-esemény >> 

Esti séta a Ligetben

A vezetett sétán megcsodálhatjátok a park, az épített műalkotások táncát az esti fényekkel, miközben rengeteg érdekességet tudhattok meg Európa legnagyobb kulturális fejlesztéséről.

Facebook-esemény >> 

Egy vezetett séta mindig szuper hétvégi program: 

The Qualitons lemezbemutató // Magyar Zene Háza

Az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődését kiváltó zenekara, a Qualitons 2022 tavaszán, a csúcson jelentette be feloszlását. A történet azonban itt mégsem ért véget. Az alkotó közösségként működő formáció néhány tagja elvárások nélkül, a zenélés öröméért újra összejött a próbateremben. Így született újjá a Qualitons, amely jelenlegi felállásában egy új fejezetet nyit a zenekar történetében.

Facebook-esemény >> 

Midnight Music // Várkert Bazár

Most Brahms csodás 4. szimfóniáján fog titeket Fischer Iván végigkalauzolni a tőle megszokott humorral és rengeteg sztorival fűszerezve. Menjetek el és süppedjetek babzsákokba és a zenébe akár egy pohár finom itallal a kezetekben!

Facebook-esemény >> 

budapesti programok 2024 május
Fotó: BFZ Midnight Music (Facebook)

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. május 11.)

Családi bringás nap és Tour de Hongrie rajt a Ligetben

Egy szuper családi bringás nappal várnak benneteket, tele kreatív programokkal és szórakoztató élményekkel az egész családnak: innen startol a Tour de Hongrie is, úgyhogy izgalomban sem lesz hiány.

Facebook-esemény >> 

Állati Kölyöknapi programok az AsiaCenterben 

Készüljetek fel egy izgalmas kalandra az AsiaCenterben május 11-én, ahol számtalan vidám program vár rátok az Állati Kölyöknapi rendezvényen. Idén ünnepeljük a kínai horoszkóp szerint a sárkány évét, így az AsiaCenterbe érkezőknek felejthetetlen élményben lesz részük. A színpadon fellép a mindig vidám Ricsi Bohóc, BEBE, látványos mazsorett- és táncbemutatók is lesznek. A nap során még bűvészshow, kutyás bemutató, valamint lángos- és fánkevő verseny is vár rátok! A színpad mellett számos kültéri programra is számíthattok: látogassatok el az állatsimogatóba, fedezzétek fel a Monster Fish Zoo hüllősimogatót, vagy éppen készítsetek homokképeket.

Weboldal >>

Májusi Pátyi Pincehegyi Nyitogató

Május második szombatján is nyitott pincék várnak Pátyon. Ha szeretnél kikapcsolódni, beszélgetni, finom borokat ízlelni, jó kávét inni, és mellette szuper ételeket kóstolni, akkor a Pincehegyen van a helyed.

Facebook-esemény >> 

Hétszer 7 Fesztivál: Várom a sztárom // Klauzál tér

Koncertek minden korosztálynak. Fellép többek között A Dal-ból ismert Quack zenekar, Saya Noé és a Kelemen Kabátban.

Facebook-esemény >>

További pénztárcabarát programok Budapesten: 

Fonexoszkóp – A város szívverésén alapuló meditatív hangélmény

A Fonexoszkóp című hangelőadással egy olyan vezetett hangtáj-utazásra invitálnak, ahol az auditív fókusz egyszerre irányul a minket körülvevő hangokra és az abban elfoglalt pozíciónkra. A hallgatás során elmosódnak az én és környezeti határok, és a valós időben kevert frekvenciáknak köszönhetően egy újfajta érzékelés nyílik meg a résztvevők előtt.

Facebook-esemény >> 

Éjfél és újhold – A Lidérc tavaszi gálaestje // Három Holló

A Lidérc tavaszi gálaestjén a tavaly karácsonykor megjelent Budapesti halottaskönyv és a készülő Csodavárás című album számai, Lou Reed dalok magyar változatai, illetve Trabant- Kézi-Chopin és Vidámpark feldolgozások hallhatók.

Facebook-esemény >> 

Klubfesztivál a Városházán

A GÖDÖR klub több mint két évtizede részese Budapest kulturális életének. Elsősorban élőzenei eseményeken keresztül teremtenek szubkulturális kapcsolódási színteret korosztálytól, társadalmi helyzettől, identitástól függetlenül bárkinek. Ezen a különleges estén generációk és műfajok találkoznak a sokszínű Budapest jegyében.

Facebook-esemény >> 

Óperentzia // Dürer Kert

Az idei Kertszínpad avató után sem lesz megállás: vár titeket a Duna-part és fényfüzérek csóvái alatt eltöltött hosszú éjszakák tömkelege. Május 11-én folytatódik a kerti szezon az Óperentzia pszichedelikus dallamaival, akikkel együtt ünnepelhetitek a kései sötétedést és a várhatjátok a közeledő nyarat.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten (2024. május 12.)

Pöttömkert // Budapest Park

Május 12-én, az idei évad egyetlen “hagyományos” Pöttömkertjén a gyerekek ismét elfoglalhatják a Budapest Parkot, ahol csodálatos kalandokba keveredhetnek.

Facebook-esemény >> 

Fel! – Disney BEMatiné // Bem Mozi

Egy zsémbes öregember és egy kiscserkész egy házzal Dél-Amerikába repülnek, héliummal felfújt léggömbök segítségével.

Facebook-esemény >> 

Európa-nap a Szabadság téren

Az ingyenes mulatság másnap, május 12-én a Szabadság téren folytatódik, hasonlóan sokszínű programokkal. Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várják a látogatókat a belváros szívében. A nagyszínpadon a Lázár Tesók, a Carson Coma Akusztik Trió és Szabó Balázs Bandája legnépszerűbb dalai csendülnek fel. A legkisebbeket Bognár Szilvia, a Hahó Együttes és az Iszkiri Gyerekzenekar szórakoztatja, de lesz bábjáték is a Majorka Színházzal.

Facebook-esemény >>

Apertúra – Az utolsó Cucli // Gólem Színház

A társulat éppen kapható írói/rendezői fogják magukat és egész nap híreket olvasnak, hogy a megfelelőt kiválasztva, egyetlen éjszaka alatt darabot írjanak belőle. Másnap reggel 10-kor olvasópróba, aztán jön a fény-hang-jelmez-díszlet (már ha van rá idő) és este 18:45-kor premier, először és utoljára. Nem tud nem aktuális lenni. De nem vicces sem. Mindenesetre játékos, mindenki számára.

Facebook-esemény >>