7 vezetett séta májusra és júniusra, ami Budapest különleges helyszíneire invitál

A remek hangulatú városi sétákhoz legalkalmasabb időszak köszönt ránk májusban és júniusban. Nem véletlen hát, hogy a séták mindegyike a szabad levegőre, szirmaikat bontogató virágok közé és különleges helyekre invitál.

Vezetett séta a tea útján

Az Andrássy úti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum legújabb programja a kertből, Hopp Ferenc egykori teakunyhójától kalauzolja az érdeklődőket a Hopp-villa emeletén megbújó autentikus japán teaszertartás-szobáig. Május 3-án 16 órától egy csésze friss sencha teával a kézben tehát ti is elmerülhettek a teakertek hagyományaiban. A séta a teaszobát felvezető  kamaratárlat megtekintésével ér véget.

A séta időpontja: május 3. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Facebook-oldala

Időutazás Budafok múltjába

Május 4-én, szombaton ismét útjára indul a Budafoki Pincejárat. Az izgalmas programok között vezetett séta keretében is megismerhetitek Budafokot, és némi időutazás alkalmával bepillantást nyerhettek az egykori Promontor múltjába. A másfél órás, délutáni séta a Magdolna udvarból 16 órakor indul és ide is tér vissza, miközben a település négy temetőjét és itt nyugvó, megkerülhetetlen alakjait veszi sorra. A sétán egy pohár borral és frissen sült sós harapnivalóval is kedveskednek a résztvevőknek.

A séta időpontja: május 4. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Magdolna Udvar Barlanglakás Emlékmúzeum Facebook-oldala

Budafokon május 4-én további pezsgő programok várnak >>

Virágzó kert

Anyák napja alkalmából, május 5-én 11 órától az ELTE Füvészkertben a legszebb virágok kerülnek főszerepbe. A vezetett séta során a kert virágba borult kincseit járhatjátok végig és ismerhetitek meg közelebbről. A kb. 1,5-2 órás májusi sétán olyan érdekességeket is megtudhattok majd, mint hogy melyek azok a virágok, amik mindössze egyetlen napig virágoznak, és mely növények nevelnek alig észrevehető virágokat?

A séta időpontja: május 5. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Demeter Károly/ELTE Füvészkert Facebook-oldala

Az örökkévalóság kertje – Séta a zsidó temetőben

Májusban és júniusban több alkalommal is megnyílik Budapest legsejtelmesebb hangulatú sírkertjének kapuja. A Salgótarjáni utcai zsidó temetőben beszakadt kripták és borostyánnal sűrűn benőtt sírok mesélnek arról a régmúltról, mikor a kor leggazdagabb mágnásai és családjaik temetkeztek ide. A hosszúlépés.járunk? vezetett sétáján a legendás neveket őrző síremlékek mellett megismerhetitek a magyar zsidóság felemelkedését és elmúlását.

A séta időpontjai: május 5., 20., június 2., 16., 23. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Soós Bertalan/hosszulepes.org

Palotasztorik az Andrássy útról

Ha mindig is városi detektív szerettél volna lenni és szívesen játszanál nyomozósat a fővárosban, május 26-án az Imagine vezetett sétáján itt a vissza nem térő lehetőség! A 2,5 órás programon a város egyik legelegánsabb útja, az Andrássy út fedi majd fel titkait, és nyomolvasós séta keretében keríti kézre a legapróbb részleteket. A séta az Írók Boltja elől indul és az úri világ részleteiről mesél gazdag díszítőfestésekkel és némaságra ítélt kőszobrokkal kéz a kézben.

A séta időpontja: május 26. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: imagine.hu

Szerzetesek, gyógyvizek, villák

A Margit híd budai hídfőjének környékét eleinte apácák és johannita lovagok lakták. Később helyőrségnek, katonai táboroknak szolgált otthonául, a Szulejmán szultánnal érkező szerzetesek pedig kolostort és muszlim temetőket emeltek. A Korzózz velünk! június 18-i, 15 órától kezdődő, két és fél órás sétáján elmerülhettek Felhévíz és a Rózsadomb 1000 éves múltjában, de különleges történetekkel övezve bejárhatjátok Gül Baba türbéjének 450 éves épületét is.

A séta időpontja: június 8. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány Facebook-oldala

Rózsakerti séta

A főváros legnagyobb, 2,5 hektárt fölelő rózsakertjében több mint 200 rózsafaj bontogatja szirmait. A június 8-án és 9-én 11 és 15 órakor induló vezetett sétákon megismerhetitek többek között a MATE Budatétényi Rózsakertjének történetét és kiválaszthatjátok a virágok színpompás rengetegéből, nektek melyik fajta a kedvencetek. Megtudhatjátok, miért is olyan drága a rózsaolaj, de a rózsarengetegben olyan különlegességeket is megcsodálhattok, mint a fekete vagy a zöld rózsa.

A séta időpontjai: június 8., 9. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Budatétényi Rózsakert Facebook-oldala

Ha távoli tájakat idéző kertekben és parkokban sétálnátok egy jót: