15 nagyszerű budapesti program kicsiknek és nagyoknak május 1-jére

Hamarosan itt a munka ünnepe, ami egyet jelent azzal, hogy ezen a szép szerdai napon nem kell dolgozni, és szuper május elsejei programokon vehetünk részt a fővárosban. Összegyűjtöttük nektek a szerintünk legjobbakat, kellemes ünneplést mindenkinek!

Budapesti programok május 1-jén

Majális az Északi Járműjavítóban // Közlekedési Múzeum

Vegyetek részt egy igazán különleges majálison az Északi Járműjavítóban, ahol rengeteg ingyenes programmal várják a kicsiket és a felnőtteket! A Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című új időszaki kiállítás 10:00 és 17:00 óra között tekinthető meg május 1-jén, valamint felfedezhetjük a Dízelcsarnokot ezen az egy napon csupán 125 forintos belépőjegyért. Ünnepeljétek együtt a Közlekedési Múzeum 125. évfordulóját az Északi és az Opera Eiffel Műhelyház udvarán, ahova több tucat egyedi veteránautó érkezik majd a Klasszikus jármű felvonulás végállomásaként. Ezt követően 14 és 15.30-tól tárlatvezetés, zenei programok, gyermek kerékpáros akadálypálya és színes múzeumpedagógiai programok várják az érdeklődőket!

Facebook-esemény >>

május 1 programok budapest
Fotó: Közlekedési Múzeum Facebook

Bringás Majális Újbudán

Május 1-jén, 10 és 14 óra között kerül megrendezésre a Bringás Majális a Sport11-nél (XI. kerület, Kánai út 2.), ahol kerékpáros ügyességi versenyeknek, matricagyűjtő kalandozásnak, rövid bringás túráknak, különös és bolondos kerékpárok kipróbálásának, sőt, ingyenes biciklis és alkatrész-börzének is részesei lehetnek a résztvevők. A helyszínen szervíztanácsadást is kaphatunk, sőt, tesztelhetjük a Bikexpert közönségkedvenc bringáit is! Az összes korosztály képviselőit szeretettel várják!

Facebook-esemény >>

Be Massive Majális // Akvárium Terasz

Érkezik a Be Massive Majális, ahol ezúttal is egy különleges helyszínen, az Akvárium Teraszán bulizhatunk. Már 15 órától indítják a napot és egészen 22 óráig táncolhattok a szabad ég alatt a város közepén. Amivel várnak benneteket: piknik hangulat, műfű és babzsákok, tökéletes hangrendszer, finom zenék és hideg italok!

Facebook-esemény >>

május 1 programok budapest
Fotó: Akvárium Klub Official Facebook

Káposztásmegyeri Majális

Lazítsatok és szórakozzatok együtt idén május 1-én és töltsétek meg élményekkel a munkaszüneti napot! Rengeteg ingyenes program és koncertek várnak rátok, ne maradjatok le! Suholó Népművészeti és Népi Sportegyesület fellépése, és táncház, Füredi Niki és Pál Tomi – Disney slágerek (koncert), Majorka Színház bábelőadása: A kékfestő inas, KFT és Best of Cotton Club Singers koncert. További ingyenes, interaktív programok: lufihajtogató bohóc, arcfestés, gólyalábasok, tüköremberek, Merende Csupa-Csoda Játszópark, kalandpálya, Talmácsi Ring kismotorpálya, kézműves foglalkozások, EFI, Állatmentő Liga, Barka állatsimogató és retró kisvonat.

Facebook-esemény >>

Majális a Normafán

Modern köntösben, mégis a hagyományokat megőrizve vár titeket az első Majális a Normafán. Májusfa díszítés, ugrálóvár, rétes és lángos, fagyi és a megszokott gasztroélmények a város zajától messze, mégis közel. A Normafa Síház, a Normafa Rétes és a 477 Hütte összeáll és reggeltől estig színes programokkal készülnek kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.

Facebook-esemény >>

Újra jár a Zugligeti-libegő:

Tabán Fesztivál

A Tabán Fesztivál mára a főváros legnagyobb, hagyományossá vált, szezonnyitó zenei eseménye. A „nagy öregek” mellett itt mindig szerepet kap egy-egy fiatalabb zenekar is. A koncertek ingyenesek, így minden érdeklődő részese lehet az igényes magyar élőzenének. Az idei line-up: az Alapi Power Band, a Mini, a Mobilmánia, Deák Bill Gyula és a Bikini.

Facebook-esemény >>

Városligeti Majális

Felhőtlen szórakozás az egész családnak, kortól függetlenül! Idén is a legfinomabb falatokkal, italokkal élvezhetjük a vásári forgatag adta szórakozási lehetőségeket, egész napos programokkal, féktelen szórakozási lehetőségekkel a Városligetben.

Facebook-esemény >>

Tavaszi Zsongás a Budapest Gardenben

Nagyszerű gyerekprogramokkal készülnek nektek Óbuda kedvenc szabadtéri közösségi terén! Május 1-jén lesz minden, ami aktív kikapcsolódás. Pingpong bajnokság, trambulin kidobós verseny, tűzoltós programok, buborékfoci, kézműves foglalkozások és még sok más izgalom. A belépés 3 éves korig és felnőtteknek ingyenes!

Facebook-esemény >>

2024 május 1 programok budapest
Fotó: Budapest Garden Facebook

Miamor Majális

Töltsétek a május 1-jét a Miamor Majálison a Római-parton! Kicsiket és nagyokat is szeretettel várnak közös májusfadíszítéssel, ugrálóvárral, óriás ninjapályával, minigolffal, kézműves foglalkozásokkal és persze sok-sok finomsággal!

Facebook-esemény >>

Vígmajális

Ünnepeljétek együtt a Vígszínház 128. születésnapját! Május 1-én 15 órakor meghirdetik a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeik részleteket adnak elő többek közt olyan népszerű előadásaikból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby. Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várnak minden kedves érdeklődőt, a legkisebbeknek pedig játékos foglalkozásokkal készülnek a gyereksarokban.

Facebook-esemény >>

Majális 2024 Budapest
Fotó: Vígszínház Facebook

Gasztrokalandok Újlipótvárosban:

Mézes Majális // Gazdagréti Közösségi Ház

Május elsejét minden a méhek különleges életéről szól majd a Gazdagréti Közösségi Házban. Az ingyenes eseményen olyan programokban lehet része kicsiknek és nagyoknak, mint a Bábjáték a méhek mindennapjairól, méhviaszkendő készítő workshop, kerékpárbörze és aszfaltrajzverseny. A programok mellett frissítő limonádéval, mézes puszedlivel és Maja, a méhecske maratonnal várnak mindenkit!

Facebook-esemény >>

Tavaszi Széll – Modern Majális

A Tavaszi Széll idén is modern majálist áraszt a Széll Kálmán tér korzójára, a blokk magját képező éttermek lassan hagyománnyá váló együttállásában. Koncertek, DJ-k, ételkülönlegességek, és vásárok között forgolódhattok a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba, a Sárkány, az Easy és a Zappi jóvoltából, már délelőttől kezdve egészen estébe nyúlóan a majálison. Sőt, ha jókor vagytok jó helyen, még egy rendhagyó tigristáncot is elkaphattok a téren!

Facebook-esemény >>

Indul a nyár a Kőleves Kertben

Május elsején biztosan programotok van, hiszen megnyitja kapuit a szezonra a Kőleves kerthelyisége. Szerdától a hét minden napján várnak benneteket hűsítő italokkal, felújított környezettel és kellemes hangulattal.

Facebook-esemény >>

majális programok 2024 Budapest
Fotó: Kőleves Facebook

Többnapos programok Budapesten

Majális – Helló, Európa! Fesztivál (2024. május 1-5.)

Május 1. és 5. között hamisítatlan majális-hangulat várja kicsiket és nagyokat a Városháza parkban! Egész nap ingyenes programokkal készülnek nektek, lesz táncelőadás, gasztronómiai különlegességek, de a gyerekek sem maradnak ki a jóból: mesekoncertek, gyermekelőadások, bűvész, hiphop táncbemutató, körhinta, újrahasznosított játszótér, és persze az örök klasszikus arcfestés és csillámtetoválás is beköltözik a Városháza parkba! Részletes program IDE kattintva.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Budapest Te meg Én Facebook

Családi Majális a Piczinke Póniudvarban (2024. május 1., 4., 5.)

Idén május első hétvégéjén sem kell unatkoznunk, hiszen az egész Póniudvar átalakul egy nagy családi majálissá. Piknikezés, szabadtéri játékok, versenyek, cuki állatok és jó hangulat vár az egész családra. Hagyományőrzés, állatsimogatás és játék minden mennyiségben. Programok: májusfa állítás, kézműveskedés, állatsimogatás, élmény pónilovaglás, ügyességi népi játékok és persze a játszótér, ahol mindent kipróbálhattok. Belépőjegy: felnőtteknek és gyerekeknek (két éves kortól) egységesen: 3000 Ft/fő.

Facebook-esemény >>

Sétáljatok egy nagyot a zöldben május 1-jén: