Tojásfőzés mesterfokon

A tojásfőzés egyszerűnek tűnik, mégis némi trükközést igényel a tökéletes állag eléréséhez. A víz hőmérséklete, a főzési idő és a tojás frissessége mind befolyásolják az eredményt. Szerencsére a tojásfőző olyan konyhai segédeszköz, amely leveszi a terhet a vállunkról, és minden alkalommal garantálja a kifogástalan főtt tojásokat.

A tojásfőző használatával a bonyolult időzítés és a forró víz feletti várakozás már a múlté. Egyszerűen csak helyezd be a tojásokat a víztartályba, kapcsold be a gépet, ezután már csak ki kell várnod a tökéletesen főtt eredményt.

A tojásfőző nem csupán a keménytojások készítésének mestere. Legyen szó lágy vagy közepes állagú tojásról, ezek a kis gépek mindent tudnak, amire a tojások kedvelőinek szükségük lehet. Néhány modell ráadásul még a főzési idő leteltét hangjelzéssel is a tudtodra adja.

A hagyományos módszerekkel szemben a tojásfőző villámgyorsan elkészíti a tojásokat. Így akár reggeli rohanásban, akár egy gyors vacsora összeállításakor értékes perceket spórolhatunk.

A legtöbb tojásfőző mosogatógépben mosható, így a használat utáni takarítás sem okoz fejtörést.

Melyik tojásfőzőt válasszunk?

Többféle tojásfőző közül válogathatunk, érdemes tehát átgondolni néhány dolgot a vásárlás előtt.

Kapacitás: hány tojást szeretnénk egyszerre főzni? A tojásfőző 1 és 8 tojás egyidejű főzésére alkalmas.
Funkciók: szükségünk van extra funkciókra, mint például az automatikus kikapcsolás, vagy a különböző hangjelzések?

Tippek a tökéletes tojásfőzéshez

Mindig friss tojásokat használjunk, hiszen ezek főnek meg a legjobban, és ízletesebbek is.
Kopogtasd meg a tojásokat a főzés előtt, ezzel megakadályozhatod, hogy a főzés során megrepedjen a tojás héja. Ne főzzük túl a tojásokat, mivel a túlfőzés kiszáríthatja a tojásokat, és a sárgája is gumis állagú lesz.

Kísérletezzünk! Próbáljunk ki különböző főzési időket, hogy megtaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő állagot.

A tojásfőző egy remek konyhai eszköz, amellyel gyerekjáték a tökéletes főtt tojás készítése. Kényelmes, sokoldalú, gyors és a tisztítása is egyszerű. Ha Te is szereted a finom tojásos ételeket, és szeretnéd megkönnyíteni a konyhai teendőket, akkor egy tojásfőzővel igazi társra lelsz a konyhában!