Hazánk 5 libegője, ahonnan megcsodálhatjuk az ország legszebb vidékeit

A nyugodt környezetet festői panorámával párosító libegőzés tökéletes szabadtéri program tavasztól őszig. Ismerjétek meg velünk hazánk 5 kötélpályás felvonóját!

Zugligeti libegő, Budapest

Április végétől újra üzemel a több mint 50 éves, 1040 méter hosszú pályán közlekedő zugligeti libegő, amely a főváros XII. kerületében található. A drótkötélpályás felvonó a Zugligeti-katlanból a János-hegyre vezet fel, ezt a távolságot 12 perc alatt teszi meg. A libegőről megcsodálható a Remetefej-szikla és a Remete út is, ám nem meglepő, hogy az utazók egyértelmű kedvence a budapesti látkép.

1121 Budapest, Zugligeti út 97. | Weboldal

Fotó: BKV Zrt. Facebook

Eplényi libegő

A Veszprémtől kb. 14 kilométerre fellelhető Síaréna Vibe Park az ország legnagyobb síkomplexuma, amit tavasztól ősz végéig síléces látogatók helyett libegőzni vágyók lepnek el. A síaréna területéről nagyjából 20 perc alatt visz fel a négyüléses libegő az 525 méter magas Ámos-hegyre, a kilátó onnan 100 méterre található. Fontos tudnivaló, hogy az Eplényi libegő hétfőtől péntekig 9-17 óráig látogatható!

8413 Eplény, Malom-völgyi út 1. | Weboldal

Fotó: siarena.hu

Mátra libegő, Gyöngyös

A Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén is libegőzhetünk: útközben csodás panorámát élvezhetünk a kilátóra, a tóra és Gyöngyösre. A kétszemélyes ülőlifttel Sástótól megközelíthető az ország legmagasabban fekvő kalandparkja, az Oxygen Adrenalin Park, ahol függőhíd és bobpálya vonzza az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A libegő útvonalának hossza közel 500 méter, a menetidő pedig 7 perc.

3232 Gyöngyös, Vaddisznó köz 1-11. | Weboldal

blank
Fotó: Oxygen Adrenalin Park – Mátra-Sástó Facebook

Magas-hegyi libegő, Sátoraljaújhely

Az 1332 méteres pályahosszával a Zemplén Kalandpark kabinos, 6 fő részére alkalmas libegője az ország leghosszabbja. A 153 méter magasan közlekedő libegőn utazás közben elénk táruló látvány lélegzetelállító. A felső állomáson (Magas-hegy) többszintes kilátót találni, ahonnan madártávlatból tekinthetjük meg Sátoraljaújhely városát, a Hegyalját és a Bodrogközt.

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25. | Weboldal

blank
Fotó: zemplenkalandpark.hu

Lillafüredi libegő

A Lillafüredi libegő a térség üdülőövezetéből indul, és a Jávorhegyre szállítja utasait, miközben a Bükk-hegység kincseire nyújt káprázatos kilátást. A libegő érinti a régió több, Natura 2000 védelem alatt álló látnivalóját, emiatt valódi turisztikai kuriózumnak számít. Az 1080 méter hosszú útvonal körülbelül 16-18 percig tart.

3517 Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 77. | Weboldal

blank
Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook – Bordás Sándor

Fedezzétek fel Lillafüred lenyűgöző látnivalóit: