30+ csodálatos hétvégi, húsvéti program Budapesten és környékén – 2024. március 28. – április 1.

Összegyűjtöttünk nektek több tucat húsvéti programot a 2024-es hosszú hétvégére. Budapest ismét számtalan eseménnyel vár: felnőtteknek és gyerekeknek is találhattok megfelelőt ajánlónkban.

Többnapos húsvéti programok Budapesten és környékén az ünnepi hétvégén

Húsvét a Bartók-negyedben (szombatig)

Az Újbudai Húsvéton, a nagyhét minden napján családi és gyermekprogramokkal, előadásokkal, ünnepváró játékokkal várják a kicsiket és nagyokat.

Facebook-esemény >> 

Húsvét az Állatkertben (péntek-hétfő)

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várnak titeket a Fővárosi Állat- és Növénykertben nagypéntektől húsvét hétfőig.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti kalandhétvége a Normafán! (vasárnap-hétfő)

Különleges húsvéti programmal készül a kalandoroknak a Landventure csapata március 31. és április 1. között. A Húsvéti kalandhétvége a Normafán! esemény keretében a játékosok egy mobiltelefonnal játszható szabadtéri kincskereső játékban vehetnek részt, amely a Normafa varázslatos környezetében kerül megrendezésre. Hogy mire számíthattok? Egy fordulatokkal teli izgalmas küldetésre, ahol családdal, barátokkal izgalmas játék keretében nemcsak a testeteket, de az elméteket is átmozgatjátok, és felfedezhetitek a Normafa kincseit!

További infók >>

húsvéti programok 2024 budapest
Fotó: Györkő Zsombor

Húsvéti Fesztivál a Skanzenben (varárnap-hétfő)

A Skanzen ezen a tavaszon is megtelik élettel, itt újra felelevenítitek a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát, illatát és közösségformáló erejét. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti programok a gödöllői kastélyban (vasárnap-hétfő)

Az idei Ibolyanap és húsvét a kastélyban elnevezésű családi nap minden korosztályt különleges élményekkel vár március utolsó hétvégéjén, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A tavaszköszöntő fesztivál a húsvéti hagyományok megjelenítése mellett az épület leghíresebb lakójára, Erzsébet királynéra is emlékezik. Sisi kedvenc virága köztudottan az ibolya volt, amely nem csak gödöllői lakosztályában, de a rendezvény nevében is visszaköszön. Az évről-évre ismétlődő rendezvény színes programokkal várja látogatóit!

További infók >> 

húsvéti programok budapesten 2024-ben

Ibolya-nap a Pálmaház Kertészetben // Gödöllő (vasárnap-hétfő)

Fokföldi ibolya virágvásárral, ibolyás kézműves termékekkel és termék kóstolóval várnak titeket Gödöllőn a Pálmaház Kertészetben.

Facebook-esemény >> 

Húsvét a Figaróban (vasárnap-hétfő)

Ünnepeljétek együtt a húsvétot a Figaró Kertben! Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn 13-tól 17 óráig több gyerekprogrammal is várnak majd benneteket, a tojáskereséstől, az arcfestésen keresztül, a társas- és közösségi játékokig.

Facebook-esemény >> 

Szezonnyitó terasz party a Hello Budában (vasárnap-hétfő)

Végre eljött az idő, hogy elhúzzák a tetőt, hogy még zöldebb környezetben élvezhessétek a Hello Budát. Hétfőn különleges „locsolással” várnak minden vendéget: pezsgővel, proseccóval és gyerekpezsgővel koccinthattok együtt.

Facebook-esemény >> 

Húsvét a Madame Tussauds-ban (hétfőig)

A Madame Tussauds Budapest attrakcióban már Freddy Mercury is a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt énekli. Március 30-ig 20% kedvezménnyel, húsvéti meglepetésekkel és egy új vendégfigurával, Benedict Cumberbatch színész viaszmásával várnak mindenkit az attrakcióban, ahol különleges miliőben, ikonikus sztárok mellett készíthettek magatokról emlékezetes fotókat. Add át az Oscar szobrot te kedvencednek, vagy öltsd magadra Drakula köpenyét! Koccints Leonardo DiCaprioval vagy hallgasd meg George Clooney szívverését. Sisi hintójában vagy Tom Cruise mögé pattanva motoron is utazhattok képzeletben, de a foci rajongók is elkészíthetik életük képét Messi vagy Ronaldo mellett, ahogy mezbe bújva magasba emelik a kupát.

Jegyvásárlás >>

blank

Bach Mindenkinek Fesztivál // több helyszínen (egész héten)

A Bach Mindenkinek Fesztivál idén 10. alkalommal kerül megrendezésre 2024. március 16-i kezdettel. A ma már országosan legnagyobb, ingyenesen látogatható komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence több mint 150 településén többszáz eseménnyel és tízezres nagyságrendű várható látogatószámmal, ezt követően pedig folytatódik az egész esztendő során.

Részletes programbontás >>

budapesti programok 2024 húsvét
Fotó: bachmindenkinek.hu

Budapest Fotófesztivál // több helyszínen (egész héten)

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL nyolcadik alkalommal indítja útjára a fotográfia legjavát bemutató programsorozatát, melynek idei nyitókiállítása, a Női fókusz című tárlat Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath és Marilyn Silverstone munkáiból válogat. A BPF 2024-es nyitókiállítása ismét a Műcsarnokkal együttműködésében valósul meg, március 23. és május 12. között lesz látogatható.

Facebook-oldal >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. március 28.)

Feltalálók és mérnökök // Fiumei úti sírkert

A Fiumei úti sírkert március 28-i sétáján neves feltalálók és mérnökök nyomába eredhettek. Az ingyenes sétán a 19-20. század kiemelkedő szakembereiről tudhattok meg többet, akik munkájukkal és életükkel hozzájárultak ahhoz, ahogy ma élhetjük a mindennapjainkat és ahogy ma láthatjuk Budapestet. A 1,5-2 órás séta a Fiumei úti sírkert főbejáratától indul, előzetesen regisztrálni a honlapon szükséges.

Tovább az eseményre >>

budapesti húsvéti programok 2024
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Apád f…üle – vacsoraszínházi est // Orfeum

Az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést Az Orfeum vacsoraszínházi estje, amely nemcsak nevetéssel teli pillanatokkal, hanem 3 fogásos vacsorával is várja a kultúra és a gasztronómia rajongóit. A történet szerint 4 jó barát osztja meg egymással a lánykéréssel, várandóssággal, szüléssel és gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatait – felhőtlen szórakozást garantálva a közönségnek.

További infók >>

TÁP Színház: Rókonok // Trafó

Kétféle rokon létezik- a szerencsés, és a szerencsétlen rokon. De az a szerencsétlen rokon, akinek lesz egy szerencsés rokona, rögtön maga is kicsivel szerencsésebb. Értelemszerűen a szerencsés rokon, akit megtalál a fent említett szerencsétlen rokon, viszont szerencsétlenebb lesz. A rokonok közt válogatni pedig nem lehet. Móricz Zsigmond Rokonok című regénye alapján írt darabot Preiszner Miklós, Znajkay Zsófia és Peer Krisztián, melynek a végső változatát Mózsik Imre készítette el.

Facebook-esemény >> 

Vice City 80’s Party / Easter Special // A38

Nézzétek meg Vice City-ben hogyan is ünneplik ezt a tojásokban gazdag ünnepet! Lesz sok-sok kedvenc a 80-as évekből, és az ünnepre való tekintettel néhány „easter egg” dal is becsúszik majd, csak, hogy lemozogjátok előre a sonkát meg a csokikat.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok nagypénteken (2024. március 29.)

Bátorság, asszony a neved! – Nők a Budai Várban

Március 29-én, a hónap utolsó péntekjén sem távolodunk el a Budai Vártól és a vele szorosan összefonódó nők történeteitől. A népszerű turistacélpontok ezen a sétán egészen új értelmet nyernek, a női élettörténeteknek köszönhetően már perspektívába kerülnek. A sétán megelevenedik többek között Sisi, Horthy Istvánné, Laborfalvi Róza és Elsa Schiapparelli élete is, de ennél csak még színesebb hősnőkre és női példaképekre számíthattok.

Tovább az eseményre >>

Ezt nem a nyuszi hozta – Húsvéti vetítés a Keltetés című filmből // Bem Mozi

Magyarország első horror streamingszolgáltatója, a Scream.hu a Bem mozival közösen egy tematikus finn horrort hoz el nektek húsvétra, A keltetés című filmet, Hanna Bergholm rendezésében.

Facebook-esemény >> 

A Balatonra is érdemes leruccanni a hétvégén:

98% magyar alter az Akvában

Március 29-én újra magyar zenék pörögnek az Akváriumban! Az este során többek között az alábbi zenekarok dalaira táncolhattok: Elefánt, Carson Coma, Analog Balaton, Galaxisok, Krúbi, Csaknekedkislány, Ricsárdgír, Beton.Hofi, Lil Frakk, Azahriah, Dzsúdló, Hundred Sins, aurevoir., Platon Karataev stb.

Facebook-esemény >>

Nagyszombati programok Budapesten és környékén (2024. március 30.)

Mini húsvét a NOÉ állatotthonban

A NOÉ nyílt napján a játszótér környékén húsvéthoz kapcsolódó kézműves és fejtörő programok várnak rátok. És amíg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek elfogyaszthatnak egy finom kávét a Jótékonysági MacsKávézóban. Természetesen lehet kutyát sétáltatni, macskát simogatni, valamint meg lehet ismerkedni az állatotthonban élő nyuszikkal, birkákkal, kecskékkel, disznókkal és egyéb állatokkal.

Facebook-esemény >> 

Barlangok hónapja: Pál-völgyi-barlang extra szakvezetéses túra 

A barlangok hónapja keretében a legismertebb és a ritkán látogatható, védett földalatti kirándulóhelyeket csodálhatjuk meg kedvezményesen idén márciusban. Ehhez csatlakozott a Pál-völgyi-barlang is, ahol szakvezetéses túrákon vehetünk részt március 30-án.

Facebook-oldal >>

húsvét 2024 budapest
Fotó: Pál-völgyi-barlang Facebook

Helytörténeti sétaszombat – A szecessziós Újlipótváros

Március 30-án 10 órától a szecessziós Újlipótváros fedi fel titkait helytörténeti séta alkalmával. A séta bőven tartogat majd meglepetéseket és újdonsült információkat a 20. században a Nyugati pályaudvar és a Váci út közelsége miatt felpezsdült Újlipótvárosról. A sétára regisztrálni a maczobalazs@kult13.hu e-mail címen szükséges.

Tovább az eseményre >>

Apertúra: Drága kis szemétdombom // Janikovszky Éva park

Verses előadás a városban, fényes nappal, a szabad ég alatt, az Apertúra csapatának tolmácsolásában. Kortárs költőink, hol drámai, hol megmosolyogtató versei nyújtanak gyógyírt a megrepedt szív számára, a „kezelés” egy bő órán át tart a Janikovszky Éva parkban.

Facebook-esemény >> 

Ha csak üldögélnétek egyet húsvétkor:

vErST XXIII. // Otthonka

A program célja, hogy átrajzolja a költészet határait, és a művészetet visszavezesse oda, ahonnan származik, az emberek közé. Az esten a versek mellett zenével is készülnek a fellépők.

Facebook-esemény >> 

Fran Palermo // A38 

A zenei sokszínűségéről ismert Fran Palermo idén tavasszal újra zenél az A38 Hajón! Henri Gonzo és csapata március 30-án tér vissza a világot jelentő deszkákra, és a nagy napra elhívták az álmodozó folk trackjeivel hódító, francia Antonint, aki kétségkívül megalapozza majd előttük a hangulatot.

Weboldal >>

Programok húsvét vasárnapján Budapesten és környékén (2024. március 31.)

Húsvét Budatétényben

Húsvéti nyomkeresővel, állatsimogatóval és gyermekműsorral várnak titeket a Klauzál Házban. Onnan gumikerekes kisvonattal utazhattok további programokra.

Facebook-esemény >> 

Táncpiknik a Gellért-hegyen

Húsvéti táncpiknikre várnak mindenkit március 31-én, vasárnap 14-17 óra között a Víztározó feletti teraszra vegyes társastáncos zenékkel (standard, latin, rocky, salsa, bachata).

Facebook-esemény >> 

Programok húsvét vasárnapján Budapesten

A Szent Család – Lakatos László önálló estje // Dumaszínház

Egyszer volt, hol nem volt, réges-régen, vagyis nem is olyan régen, sőt, most is, a messzi-messzi Corvin sétány mellett, a nyolcadik kerület szívében, a Práter utcában élt egy család… Egy Szent Család, Lakatosék!

Facebook-esemény >> 

Ben-Hur – húsvéti vetítés a Bem Moziban

A 11 Oscar-díjat nyert amerikai filmeposz két részben, egy szünettel a Bem Moziban.

Facebook-esemény >> 

Programok húsvéthétfőn Budapesten (2024. április 1.)

A Caprera-forrástól a vadregényes Csobaj-bányáig

Cinkota festői szépségű kis patakja mentén a forrásig sétálva kiderül, hogyan faragott a kultúra a libás tóból strandfürdőt, hol hűsítette magát Batthyány Ilona grófnő, és vajon miért kapta nevét a patakocska egy olasz szigetről. Könnyű, 3 órás természettúra, sík terepen, nagyrészt földúton, a 16. kerület határán.

Facebook-esemény >> 

Programok húsvéthétfőn
Fotó: Kertvárosi Időutazó (Facebook)

Húsvét a Veresegyházi Medveotthonban

A Medveotthon húsvéti nyuszija várja a kedves látogatókat, játékra hívva kicsiket, nagyokat egyaránt, valamint keresi a legbátrabbakat a színpadra, ahol a szebbnél szebb, vagy viccesebbnél viccesebb locsolóversekkel. Lesz a helyszínen kézműveskedés, répatorta és kalács evő-, tojáspucoló verseny, kisvasút, arcfestés, zsákbanyuszi és kirakodó vásár is. Ráadásul húsvét hétfőn lesz az év első ragadozó madár bemutatója is.

Facebook-esemény >> 

Húsvét a Rákóczi Kertben

Tojásfestő versennyel, tojásolimpiával és báránysimogatóval várnak titeket Csepelen a Családok Parkjában.

Facebook-esemény >> 

Húsvét az erdőben // Budaörs

Szabadtéri bábelőadás, ingyenese állatsimogató és pónilovalás vár rátok hétfő délután a Hosszúréti Patakmenti Sétánynál.

Facebook-esemény >>